Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2021

9 липня 2021

Toyota Sienna 2021 - гібридний сімейний мінівен. Сієна правильно розуміє свої функції і пропонує всі очікувані елементи. Зовнішній вигляд, безумовно, демонструє більше індивідуальності, ніж будь-який інший мінівен. Внутрішні особливості включають вбудований пилосос і холодильник, який відмінно охолоджує напої та закуски. Особливо порадують сидіння другого ряду, які відкидаються з підставками для ніг, щоб ви відчували себе як в літаку бізнес-класу. 

Купити новий автомобиль Тойота Сіенна 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Але ось динаміці і прохідності Тойота Сієнна 2021 року далеко до повітряного транспорту. Мінівен поступається в маневреності і швидкості розгону своїм конкурентам. 

Нове в 2021 році 

Сієнна була повністю перероблена до 2021 року.

Кому варто купити? 

Toyota Sienna 2021 року однозначно варто розглянути, якщо ви купуєте новий мінівен. Він місткий, зручний та витрачає мало пального. 

Нове або б/у авто?

Нова Toyota Sienna 2021 - повністю перероблена модель, яка починає четверте покоління. Зрозуміло, що між мінівенами 2020 та 2021 є багато відмінностей. Нова модель має витонченіший дизайн всередині та зовні, а також гібридну чотирициліндрову трансмісію, тоді як попередня Sienna оснащувалася двигуном V6. В Sienna також з'явилася інформаційно-розважальна система, яка тепер підтримує Android Auto. З іншого боку, нова Sienna пропонує менше загального вантажного простору, а її базова ціна стала вищою.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

І все ж вибирайте Toyota Sienna нового покоління, якщо хочете отримати сучасний автомобіль. Попередня модель протрималася на ринку десять років, тому помітно застаріла.

Toyota Sienna або Honda Odyssey

Honda Odyssey лідирує в класі мінівенів з поважної причини. Odyssey може похвалитися якісним інтер'єром з великою кількістю сидячих місць для восьми пасажирів. Він поєднує в собі керованість і плавність ходу, а також пропонує безліч стандартних функцій безпеки. Odyssey перевершує Sienna своїм вантажним відсіком, потужним двигуном та низькою стартовою ціною. Однак це не беззаперечна перемога Honda. Odyssey не може зрівнятися з Sienna в економії палива, до того ж він не пропонується з повним приводом. Проте цінність та практичність Odyssey роблять його кращим вибором для більшості покупців.

Toyota Sienna або Chrysler Pacifica

Chrysler Pacifica обходить Sienna в двох ключових аспектах. Він має більший вантажний відсік та зручніші сидіння Stow 'N Go, які складаються в підлогу, перетворюючи Pacifica в універсальніший мінівен. Pacifica також забезпечує швидше прискорення. З іншого боку, Sienna пропонує м'які задні сидіння, оскільки їх не потрібно складати в підлогу. В іншому автомобілі схожі. Обидва мінівена мають однакову стартову ціну, безліч стандартних функцій безпеки та опціональний повний привід. Є навіть гібрид Pacifica, який може долати короткі відстані на електроенергії. Вибирайте Sienna, якщо комфорт на задніх сидіннях є важливим для вас. Вибирайте Pacifica, якщо ви плануєте регулярно перевозити громіздкі предмети.

Салон

Toyota Sienna має вісім місць в стандартній комплектації. Семимісна компоновка доступна в моделях з капітанськими кріслами другого ряду, що полегшує доступ до третього ряду. Незалежно від компоновки, передні сидіння мають хорошу підтримку та хорошу амортизацію, а також забезпечують досить місця для високих пасажирів. Оглядовість спереду і з боків Sienna хороша, а ось ззаду - просто нормальна. Другий ряд ще затишніший. Ці сидіння доступні з підставками для ніг і можуть зсуватися далеко назад, забезпечуючи більш ніж достатньо простору для відпочинку високих дорослих.

Toyota Sienna отримала сучасний та висококласний салон з якісних матеріалів. Мостоподібна центральна консоль акуратно інтегрується в приладову панель, і обидві вони підкреслені м'яким пластиком і гладкою металевою обробкою. Проте подекуди є кілька дешевих на вигляд пластиків. У салоні Sienna багато підстаканників (всього 18) та корисних відділень для зберігання дрібних предметів. Кабіна відмінно відфільтровує велику частину шуму дороги й вітру, але гудіння двигуна постійно заважає поїздці.

У модернізованої Toyota Sienna є 948 л вантажного простору за сидіннями третього ряду. Ця зона досить простора, і в ній легко поміститься коляска або безліч пакетів з продуктами. Ці сидіння також зручно складаються в підлогу, відкриваючи більше 2130 л простору позаду другого ряду. Однак, на відміну від більшості інших мінівенів, другий ряд Sienna не складається та не знімається. Це обмежує загальний вантажний простір до 2860 л. Цього місця досить для перевезення громіздких предметів, таких як крісло, комод або стопка листів фанери.

Toyota Sienna оснащена 9-дюймовим сенсорним екраном. Цей дисплей зручно розташований і має просту структуру меню. Він доповнений внизу та з боків кнопками для управління аудіосистемою і кліматом. В цілому, це інтуїтивно зрозуміла система, яка мало відволікає при водінні, але деякі критики відзначають її застарілу графіку та дуже просту компоновку.

Відео тест-драйв Toyota Sienna 2021 року

Технічні характеристики

Модернізована Toyota Sienna 2021 року оснащена гібридною системою потужністю 245 л. с., яка включає в себе 2,5-літровий чотирициліндровий двигун, пару електродвигунів і безступінчату автоматичну коробку передач (CVT). Привід на передні колеса входить в стандартну комплектацію, також доступний повний привід.

Гібридна трансмісія відмінно справляється з переміщенням мінівена по місту. АКПП Тойота Сієна своєчасно і плавно перемикає передачі. Початкове прискорення швидке та різке, займає 7.7 с. Мінівен тихо їде на міських швидкостях. Але на трасі відчуття стають не такими приємними. Двигун голосно гуде при різкому прискоренні та при обгоні інших транспортних засобів, а на шосе він задихається. Це може стати сюрпризом для власників Sienna попереднього покоління з досить міцним V6. Великий компроміс - це економія палива.

Sienna витрачає 6.5 л/100 км, що є винятковим показником для мінівена. Варіант з повним приводом витрачає стільки ж. 

У Toyota Sienna непогана ходова динаміка. Рульове управління чітке, і Сієнна веде себе досить стійко на поворотах, легко маневрує в важкодоступних місцях. Підвіска поглинає більшість нерівностей на дорозі, забезпечуючи плавність ходу, принаймні, зі стандартними 17- та 18-дюймовими колесами. 

Безпека

IIHS поставив Тойота Сієнна найвищу оцінку Good у всіх шести тестах на безпеку.

Toyota пропонує моніторинг сліпих зон та набір функцій допомоги водієві Safety Sense 2.0 в стандартній комплектації для нової Sienna. Такі зручні елементи, як датчики паркування і система зовнішньої камери з оглядом на 360 градусів, є додатковими.

Розміри і вага 

Тойота Сієнна 2021 має кузов довжиною 5.18 м і вагою 2091-2143 кг.

Можливі комплектації

Ви можете вибрати Toyota Sienna в одній комплектації з п'яти запропонованих: LE, XLE, XSE, Limited і Platinum. Всі вони оснащені однією і тією ж гібридною системою. Яку б версію Toyota Sienna ви не купили, отримаєте однакові технічні характеристики.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A8 2021
Купити новий автомобіль Ауді А8 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Інфініті QX50 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2021