Огляд Jaguar XF 2024: унікальний стиль

12 лютого 2024

XF — потужний та комфортний преміальний седан Jaguar. Він демонструє найкращі характерні риси бренду: виразний британський стиль, елегантний інтер’єр і захоплюючу продуктивність. Попри це, модель залишається досить практичним седаном. Щодо недоліків, то Jaguar XF 2024 не пропонує опції високопродуктивної трансмісії на відміну від багатьох своїх конкурентів. 

Вибрати автомобіль Ягуар ХФ 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Скорочення лінійки комплектацій
  • Зміни в доступності стандартних функцій

Кому варто купити?

Jaguar планує електрифікувати свій модельний ряд до 2025 року. Тому якщо вам подобається XF, краще поспішити придбати автомобіль. Седан вартий уваги покупців, які шукають авто з унікальним стилем та щедрим набором стандартних опцій. XF має велику кількість індивідуальності завдяки своєму виразному зовнішньому вигляду та якості салону.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Ягуар скорочує кількість комплектацій XF 2024 року, а також вносить зміни в список технологій. Стандартними стають рульова колонка з електроприводом, підігрів керма, подвійні порти USB на задній панелі, цифрова панель приладів.

Jaguar XF в нинішній версії існує з 2016 року, а з 2021 року не отримував помітних змін. Тож є сенс розглянути вживані варіанти. Щоб полегшити вибір, ознайомтесь з відгуками про Ягуар XF

Ціна нового Ягуар ХФ починається від $49 800.

Jaguar XF або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes -Benz E-Class, безперечно, є топовим варіантом в класі преміальних автомобілів середнього розміру. Він може похвалитися шикарним інтер’єром, прикрашеним високоякісними матеріалами, і пропонує ультрасучасні інформаційно-розважальні технології. Його високопродуктивні варіанти, зокрема Mercedes-AMG S 63 E потужністю 603 к.с, значно перевершують пропозицію, доступну в XF. Седан Jaguar значно дешевший, ніж німецький конкурент, але якщо ваш бюджет дозволяє, Mercedes стане кращим вибором.

Jaguar XF або Genesis G80

Genesis G80 перевершує XF шикарнішим інтер’єром, потужнішим двигуном і більшим переліком стандартних функцій комфорту, технологій і допомоги водієві. Багато хто вважає інформаційно-розважальну систему Jaguar Pivi Pro простішою у використанні, ніж інтерфейс G80, а XF P250 економніше витрачає пальне. Для вдалого вибору варто протестувати обидва авто.  

Салон

XF вміщує п'ять осіб. Пасажири як переднього, так і заднього рядів отримують достатній простір. Зручні сидіння добре підтримують під час руху. Але є проблеми. Потрапити в салон і вийти заважають маленькі дверцята, широкі пороги і низька лінія даху.

Салон Jaguar XF оформлений у витонченому британському стилі. Якість виконання — бездоганна, а матеріали — преміальні. Водночас інтер'єр виглядає не таким вишуканим, як його дорожчі та новіші конкуренти.

 

 

Jaguar оснащує XF 2024 року 11,4-дюймовим сенсорним екраном з яскравими картами та меню, а також легким керуванням Apple CarPlay та інтеграцією смартфона Android Auto. Аудіосистема з 12 динаміками від Meridian також є стандартною.

Багажник XF вміщує до 504 л вантажу. Це один з наймісткіших вантажних відділень в сегменті. Кришка багажника з електроприводом входить у стандартну комплектацію.

Відео тест-драйв Jaguar XF 2024 року

Технічні характеристики

Jaguar оснащує XF 2024 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом у двох варіантах потужності:

  • P250 на 246 к.с, тільки задній привід,
  • P300 на 296 к.с, тільки повний привід. 

Незалежно від характеристик двигуна, Ягуар XF використовує восьмиступінчасту автоматичну коробку передач.

Середня витрата пального Jaguar XF досить економна за мірками класу:

  • 8,8 л/100 км — P250,
  • 9,4 л/100 км — P300.

Розгін до 100 км/год займає 6,9 секунд в базовій моделі та 6,1 секунди в P300.

Будь-який варіант двигуна під капотом забезпечує XF достатню потужність для руху містом та маневрів на шосе. Варто зауважити, що у сегменті, наповненому версіями для ентузіастів, альтернативи високопродуктивним моторам не пропонуються.

Попри це, Ягуар ХФ 2024 року пропонує чудову керованість. Низький центр ваги, добре сконструйована підвіска та вдало відкаліброване рульове управління надають седану відмінну динаміки водіння. XF залишається впевненим в поворотах, а його підвіска запобігає ударам від нерівностей дороги в салоні.
 

 Характеристики Jaguar XF 2024 
 Потужність   246 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,9 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год 
 Середня витрата пального   8,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   74 л 

Безпека

Jaguar оснащує кожен XF безліччю функцій допомоги водієві. Стандартний набір технологій активної безпеки XF 2024 включає екстрене автоматичне гальмування, допомогу в сліпих зонах, адаптивний круїз-контроль, систему підтримки смуги руху, моніторинг стану водія, передні та задні датчики паркування, моніторинг руху ззаду та розпізнавання дорожніх знаків. Пакет Driver Intelligence Jaguar пропонує цифрове дзеркало заднього виду.

Розміри та вага

  • Колісна база — 296 см,
  • Довжина — 496 см,
  • Ширина — 208 см,
  • Висота — 145 см.

Споряджена вага седана коливається від 1657 кг до 1744 кг.

Можливі комплектації

Jaguar пропонує дві комплектації XF 2024: R-Dynamic SE P250 і R-Dynamic SE P300. Модель P250 оснащена чотирициліндровим 246-сильним двигуном з турбонаддувом і заднім приводом. P300 має 296-сильну турбочетвірку зі стандартним повним приводом. Обидві силові установки працюють з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Попередній огляд Огляд Honda Passport 2024: практичний вибір
Шукати Хонда Паспорт 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати позашляховик Джип Гранд Вагонер 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Jeep Grand Wagoneer 2024: вишуканий комфорт