Огляд тест-драйву: Lexus GX 2021

6 липня 2021

Більшість сучасних позашляховиків призначені для поїздок містом, кам'янистими стежками та грунтовими дорогами. Lexus GX 2021 року - це трохи інша історія. Він цілком здатний впоратися з бездоріжжям завдяки спеціальній системі підвіски. В поєднанні з системою повного приводу із заниженою передачею вона забезпечує максимальне тягове зусилля в потрібній ситуації. Цей рамний позашляховик готовий до багатьох випробувань.

Купити новий автомобіль Lexus GX 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

На жаль, спрямованість GX 460 на бездоріжжя ставить під загрозу комфорт на дорозі. На асфальті поїздка може бути надто жорсткою. Lexus GX також страждає невеликим нахилом кузова при поворотах, неквапливим прискоренням і високою витратою палива. У просторому трирядномусалоні вас чекають вишукані та якісні матеріали, але стиль давно застарів. На додачу, Lexus GX не побачив рестайлінг в 2021 році. Але чи все так однозначно в цьому авто?

Нове в 2021 році 

  • Amazon Alexa і два додаткових порту USB тепер в стандартній комплектації.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте розкішний автомобіль, який бездоганно підходить для бездоріжжя, GX - ваш вибір. Тихий семимісний салон зробить ваші поїздки з родиною або компанією комфортними. Перед тим як купити новий Лексус GX 2021 обов'язково протестуйте його. 

Нове або б/у авто? 

Lexus додає Amazon Alexa і два додаткових порти USB до GX 2021 року. В іншому автомобіль практично ідентичний торішньому. Чи вартий вашої уваги та грошей оновлений Лексус GX 2021 року? Для початку подивіться б/у Lexus GX

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Люксовий позашляховик вийшов в 2010 році і з тих пір не отримував серйозних змін. Він стрімко втрачає актуальність на тлі однокласників. Можливо, злегка оновлений Лексус GX 2021, натякає, що скоро з'явиться нова модель. 

Lexus GX 460 або Lexus RX 350

Lexus RX 350 - вважається кращим середньорозмірним позашляховиком класу люкс, ніж його корпоративний побратим. По-перше, RX може похвалитися комфортнішою поїздкою по нерівному асфальту та економнішою витратою палива. До того ж RX має стільки ж функцій безпеки та інформаційно-розважальних опцій, як і GX, але додає Android Auto і Apple CarPlay. Жодна з цих систем інтеграції смартфонів недоступна в GX. RX стандартно розрахований на п'ять чоловік, але модель RX L збільшує кількість місць до семи, що відповідає стандартному GX. Якщо ви не шукаєте вражаючих позашляхових можливостей, вибирайте RX замість GX.

Lexus GX 460 або Acura MDX

Acura MDX практично в усьому випереджає Lexus GX. MDX вміщує до семи осіб та пропонує такий же багажник, як і GX. Acura стандартно поставляється з Apple CarPlay і Android Auto, які ви не можете отримати в Lexus, споживає менше палива і набагато плавніше їде. Це вагомі причини вибрати позашляховик від Акура.

Салон

Новий Lexus GX вміщує до семи чоловік в три ряди, нова модель з опціональними капітанськими кріслами другого ряду вміщує до шести осіб. Нехай позашляховик має застаріле внутрішнє планування, але забезпечує необхідний рівень комфорту. Передні сидіння з підігрівом і вентиляцією, а сидіння другого ряду - з підігрівом та власним клімат-контролем. 

Якість інтер'єру GX відмінна, але його дизайн не такий сучасний, як у конкурентів.

У стандартну комплектацію Lexus GX 2021 входить салон зі штучної шкіри, доступний варіант виконання - напіванілінова шкіра. Вишуканість інтер'єру допомагають підкреслити деталі, наприклад, рульове колесо, оздоблене натуральним деревом та шкірою.

Другий і третій ряд сидінь можуть складатися в підлогу, але вантажопідйомність не можна назвати кращою в класі. Позашляховик пропонує 325 л вантажного простору з піднятим третім рядом, 1322 л зі складеним третім рядом і 1832 л зі складеним другим рядом. 

GX поставляється з простою у використанні інформаційно-розважальною системою з 8-дюймовим сенсорним екраном і фізичними кнопками для налаштування клімату і звуку. Однак графіка дисплея та загальна компоновка виглядають застарілими, а в системі відсутні Android Auto і Apple CarPlay. З цим важко погодитися з огляду на ціну GX.

Відео тест-драйв Lexus GX 2021 року

Технічні характеристики

Lexus GX оснащений 301-сильним 4,6-літровим бензиновим двигуном V8 в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. GX зможе доставити вас туди, куди потрібно, але вам явно захочеться більше потужності на високих швидкостях. Позашляховику потрібно 7.2 с для набору перших 100 км/год. На жаль багатьох, у Lexus GX відсутній дизель. 

У GX один з найвищих показників витрати палива в класі - 18.8 л/100 км.

Коли дорога рівна - GX їде відмінно. Але як тільки з'являються ями та вибоїни, то поїздка втрачає свою розкіш.

Lexus GX відмінно поводиться на бездоріжжі, тому що його технічні характеристики орієнтовані на прохідність. Повний привід входить у стандартну комплектацію. Версія GX 460 Luxury може бути оснащена пакетом для бездоріжжя. Останній поставляється з роздавальною коробкою зниженого діапазону, міжосьовим диференціалом, кулером трансмісії, контролем ковзання і Multi-Terrain Monitor, який використовує камери, щоб продемонструвати вигляд поверхні під автомобілем. У список спеціального оснащення входить функція Multi-Terrain Select, здатна змінювати режими водіння на камінні, бруду та піску.

Безпека

Lexus GX 2021 року в жодній комплектації ще не пройшов тести на аварійність. 

Розміри і вага

Виробник не запропонував ні новий кузов, ні інших змін в конструкції Лексус GX в 2021, тому габарити і вага авто залишаються колишніми. Довжина позашляховика складає 4.88 м, споряджена маса 2324-2356 кг.

Можливі комплектації

Lexus GX 2021 року випускається в трьох комплектаціях: GX 460, GX 460 Premium і GX 460 Luxury. Всі моделі оснащені 301-сильним двигуном V8, шестиступінчастим автоматом та повним приводом.

Базова версія - хороший вибір, тому що вона поєднує комфорт, безпеку та інформаційно-розважальні технології. Якщо хочеться отримати від Лексус GX максимум, зверніть увагу на топову комплектацію Luxury. Адаптивна підвіска допомагає поліпшити поїздку, а доступний позашляховий пакет робить авто здатним долати будь-які дороги.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo S90 2021
Купити новий автомобіль Вольво С90 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль БМВ Х4 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X4 2021