Огляд тест-драйву: Volvo S90 2021

5 липня 2021

S90 - класичний розкішний седан середнього розміру з деякими відмінними рисами Volvo: елегантним скандинавським дизайном, винятковим комфортом сидінь та акцентом на функції безпеки. В 2021 році S90 отримав невеликі оновлення, щоб зберегти конкурентоспроможність. 

Купити новий автомобіль Вольво С90 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

В цілому, модель демонструє готовність Вольво йти проти течії та пробувати щось нове. Але чи стане цей місткий та стильний преміальний седан ідеальним автомобілем для вас? Прочитайте наш огляд і вирішіть!

Нове в 2021 році 

Вольво S90 2021 модельного року отримав кілька змін:

  • оновлений зовнішній вигляд,
  • адаптивні фари і бездротова зарядка пристроїв додані в стандартну комплектацію,
  • з'явилася нова модернізована аудіосистема преміум-класу Bowers & Wilkins,
  • плагін-гібридна модель перейменована.

Кому варто купити? 

Вольво С90 2021, безумовно, заслуговує на увагу, якщо ви шукаєте добре обладнаний і зручний преміальний седан. Це не найпривабливіша або найспортивніша машина на дорозі, але вона далеко не нудна. S90 виділяється в потоці, проте не кричить про свою індивідуальність на кожному кілометрі на всю автостраду. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Volvo змінила зовнішній вигляд седана, розширила список стандартних функцій та додала опціональну стереосистему Bowers & Wilkins з приголомшливою акустикою.

Крім того, плагін-гібрид T8 тепер називається Recharge, як і інші моделі на альтернативному паливі в лінійці бренду. 

Перед тим, як купити новий Volvo S90, подивіться на авто з пробігом. Поточне покоління моделі дебютувало в 2017 році. Тоді Volvo S90 отримав новий кузов, свіжий інтер'єр і перероблену технічну "начинку".

Volvo S90 або BMW 5 серії

BMW 5 серії - один з найдинамічніших автомобілів в своєму класі. Він пропонує півдюжини варіантів силових агрегатів, які варіюються від економічного гібрида до двигунів з 600+ "конячками". І BMW, і Volvo вражають елегантним інтер'єром і затишними сидіннями. Але тут 5-а серія дістає ще пару козирів: набагато більший багажник і інтуїтивно зрозумілішу інформаційно-розважальну систему. S90 непоганий варіант, але 5-я серія - кращий в цьому порівнянні.

Volvo S90 або Mercedes-Benz E-Class

У Mercedes-Benz E-Class з першої секунди закохує в себе багатством салону та шовковистістю поїздки. І хоча він коштує на кілька тисяч доларів більше, ніж S90, це кращий вибір. E-Class доступний у варіантах кузова седан, купе, кабріолет і універсал, а також в деяких високопродуктивних моделях AMG. Його список стандартного і додаткового обладнання неможливо дочитати до кінця, втомитеся. Незалежно від того, що ви вимагаєте від средньорозмірного легкового автомобіля, ви, ймовірно, знайдете це в E-класі.

Салон

Седан S90 вміщує п'ять чоловік. Сидіння Volvo залишаються одними з кращих в світі. М'які подушки з підтримкою обгорнуті чудовою шкірою. Є хороше регулювання, доступні підігрів і вентиляція як передніх, так і задніх крісел. Пасажирам будь-якого зросту буде зручно, де б вони не розташувалися. 

Салон Volvo S90 повністю відповідає класу "люкс". Інтер'єр прикрашають дерев'яні та алюмінієві елементи, але ніщо не виглядає “занадто”. Сучасний та лаконічний стиль для самодостатніх людей! 

Об’єм багажника автомобіля становить 380 л. Це не дуже вражаюча цифра в порівнянні з однокласниками. Але, з іншого боку, Volvo S90 не універсал. У багажник поміститься кілька валіз або десяток сумок з покупками. Зручність підвищено за рахунок стандартного доступу без допомоги рук: щоб відкрити кришку, достатньо провести ногою під заднім бампером. Ви також отримаєте задні сидіння з електроприводом, які опускаються одним натисканням кнопки.

Інформаційно-розважальна система Volvo Sensus розміщена на вертикально орієнтованому 9-дюймовому сенсорному екрані. Він контролює більшість функцій автомобіля, включаючи регулювання сидіння та налаштування клімату. В цілому інтерфейс досить зручний.

Навігація заплутана у використанні і тільки заохочує використовувати Apple CarPlay або Android Auto, обидва з яких є стандартними. 

Відео тест-драйв Volvo S90 2021 року

Технічні характеристики

Volvo S90 стандартно оснащується чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і потужністю 316 кінських сил. Це найвища потужність для базового силового агрегату в класі. Озброївшись такими технічними характеристиками, Volvo S90 блискуче справляється з будь-якими ситуаціями. Volvo називає стандартний двигун T6. З ним працює восьмиступінчаста автоматична коробка передач, і вона на "відмінно" справляється зі своїми обов'язками. Ця пара розганяє седан до 100 км/год за 5.9 с.

S90 Recharge - це плагін-гібрид, в якому стандартна трансмісія T6 поєднується з електродвигуном для вироблення 400 кінських сил. Миттєво доданий крутний момент від гібридних компонентів робить автомобіль ще швидшим.

Volvo S90 T6 2021 року витрачає 8.7 л/100 км, S90 Recharge - еквівалент 3.9 л/100 км в комбінованому русі по місту і шосе. 

Гібридний варіант Вольво С90 проїжджає на електротязі близько 35 км.

Як справи з керованістю седана від Volvo? Він спокійно проходить повороти і має хороше зчеплення з дорогою завдяки стандартному повному приводу. Багато конкуруючих спортивних седанів з заднім приводом здаються більш спортивними. S90 комфортно їде по гладкому асфальту, а ось великі нерівності відразу відчуваються пасажирами.

Безпека

IIHS поставив Volvo S90 найвищі оцінки у всіх краш-тестах.  

Розміри і вага

Довжина S90 становить 5 метрів, а його споряджена маса коливається від 1900 до 2120 кг.

Можливі комплектації

Люксовий седан випускається в трьох комплектаціях: Momentum, R-Design і Inscription. У всіх версіях Вольво S90 однакові стандартні технічні характеристики: 2.0-літровий 316-сильний двигун з турбонаддувом (T6), восьмиступінчастою автоматична коробка передач та повний привід. Моделі R-Design і Inscription доступні з гібридним силовим агрегатом потужністю 400 к.с. (Recharge).

Якщо вас не цікавить плагін-гібрид, зупиніться на базовій версії Momentum. Вона має довгий список стандартних функцій і пропонує кілька привабливих опцій. Однак, щоб отримати такі зручності, як стереосистему Bowers & Wilkins або пневматичну підвіску, доведеться вибрати топову R-Design або Inscription.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2021
Купити новий автомобіль Шевроле Блейзер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Lexus GX 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus GX 2021