Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2017

12 січня 2018

Небагато автомобілів мають незвичну манеру водіння, невимушений стиль та екстра-привабливість, як Mini Cooper. Коли ці британські автомобілі повернулися в Америку 15 років тому, вони довели, що не будуть пасти задніх. 4-дверний Міні Cooper 2017 року набагато більший. Всі моделі використовують багатооборотний двигун з турбонаддувом. У той час, як є можливість витратити на пару тисяч менше і отримати більш практичні Honda Fit, Kia Rio, Ford Fiesta або Chevrolet Sonic, ви втратите чарівність, екстра-привабливість та виключне захоплення, яке може принести лише Mini.

Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2017

Mini відомий тим, що підлаштується під кожного водія мільйонами способів. Оскільки покупці хочуть бачити в своїх автомобілях індивідуальні особливості, вони додають до базових моделей пакети опцій. Незважаючи на те, що стартова ціна Mini Cooper 2017 року близько 21 000 доларів, підсумкова наближається до сорока тисяч, - і це не гарантія того, що модель буде бездоганною. Щоб придбати Mini за меншу ціну, краще дотримуватися базової моделі і механічної коробки передач - це і є один з фаворитів покупців.

Сучасний Cooper в своєму третьому поколінні став більш зрілим і має як традиційні, так і високотехнологічні елементи управління. Комфортна їзда та поліпшена шумоізоляція роблять його набагато привабливішим на довгих дистанціях.

Враження від їзди

Рівень комфорту їзди не є ідеальним, але кращий, аніж в двох попередніх поколіннях. Тільки сильні удари чути в кабіні. Тепер в салоні тихіше, набагато менше шуму, хоча він все ще досить виражений.
Mini Cooper 2017 року став більш стійким на нерівних дорогах. Коливання при їзді набагато рідше, ніж раніше. Поштовхи Mini переносить порівняно легко, особливо модель Cooper S на своїх 17-дюймових колесах. Додаткова спортивна підвіска має більш жорсткі пружини і амортизатори, а також більш товсті стабілізатори поперечної стійкості. Динамічний контроль за демпфуванням дозволяє посилити або пом'якшити підвіску, щоб поліпшити управління і зробити їзду більш плавною. На трасі автомобіль відчуває себе добре, чого не скажеш про повороти, на яких кутова швидкість значно падає.
Модель відмінно підходить для азартних водіїв. Незважаючи на те, що Mini досить маленький автомобіль, в салоні багато місця для ніг і голови водія, зручно розташоване кермо, важіль передач і педалі. Центральний підлокітник є додатковою опцією; найдешевші компактні автомобілі включають стандартний підлокітник.

На перший погляд, видимість здається відмінною, але в дійсності є свої нюанси. Через високе місця для сидіння необхідно витягувати шию під лобовим склом, щоб побачити світлофори. Найбільшою перешкодою для задньої видимості є задні підголовники. Коли вони піднімаються, блокують більшу частину огляду; потрібно докласти зусиль, щоб скласти і опустити їх, коли сидіння незайнято. Обігріваючі дзеркала є стандартними, в якості додаткової опції можна придбати складні дзеркала з електроприводом, якщо Mini використовується в якості міського та приміського транспорту, і є необхідність паркуватися у вузьких місцях.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Детальніше про новий Міні Купер 2017 року
Інтер'єр
Красивий інтер'єр і безліч призначених для користувача опцій - це відмінна риса Міні. Центральний дисплей містить стандартний розважальний екран на 6,5 дюймів. Лицьова панель і дверні поверхні мають чудову обробку. Оформлення панелі приладів пропонується в трьох варіантах: чорний глянець, штучне вуглецеве волокно і натуральна деревина. М'які дверні підлокітники і центр передньої панелі мають різні кольори. Більшість перемикачів містять хром. Сидіння добре зшиті зі штучної шкіри. Також можна замовити справжню шкіру або смугасту тканину. Є навіть такі функції, як хромовані тумблери або динамічне світлодіодне кільце, яке в залежності від його налаштування світиться, коли ви регулюєте температуру в салоні або підвищуєте оберти двигуна. Все це робить кабіну привабливою, але не розкішною. Адже навіть килим досить дешевий.

Відео тест-драйв Mini Cooper 2017 року

Екстер'єр
Mini порівнюють з «бульдогом», тому що він низький і присадкуватий, з широко розставленими колесами. Однією з головних особливостей зовнішнього вигляду є наявність біксенонових фар. 2-дверний і 4-дверний Міні позиціонується як хетчбек, а кабріолети мають відкидні дах. Існує також функція «легка навантаження», яка підіймає нижню частину тканинної покрівлі, щоб створити більш широкий отвір. 4-дверні моделі довше 2-дверних на 6 дюймів.
Базова комплектація

Стандартна модель включає 6-рівневі регульовані вручну сидіння зі штучної шкіри, шкіряне кермо, аудіо-інформаційну систему Visual Boost Screen і автоматичний клімат-контроль. Моделі Cooper S мають спортивні сидіння, світлодіодні протитуманні фари, великі колеса і більш потужні гальма.

Технічні характеристики Mini Cooper 2017 року
Базова модель оснащена 1,5-літровим 3-циліндровим турбодвигуном, потужністю 134 кінських сил. З цим силовим агрегатом автомобіль досить мобільний і енергійний на невеликих дистанціях. А також Mini Cooper може мати 2.0-літровий 4-циліндровий двигун з турбонаддувом на 189 і 228 кінських сил, який робить їзду більш плавною. Потужність подається на передні колеса через 6-ступінчасту механічну  або автоматичну коробку передач. Для економії палива передбачена функція start/stop, яка відключає двигун, коли автомобіль зупиняється. У той час як Mini’s економічні, вони вимагають бензину преміум-класу.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Maserati Ghibli 2017
Огляд тест-драйву: Maserati Ghibli 2017
Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2017