Огляд тест-драйву: Mazda 6 2019

2 вересня 2019

Невеликий Mazda6 настільки хороший, що може цілком зійти за представника люксового бренду. Візуальна привабливість, звісно, діло суб’єктивне, але стиль Mazda6, як мінімум, виділяє його на фоні суперників типу Honda Accord і Toyota Camry. Однак, особливість седану це не тільки виразна зовнішність, не менше позитивних вражень викличе інтер’єр Mazda6 2019 з високоякісними матеріалами і деталізацією. Що стосується параметрів ходу, то бренд завжди славився прагненням до постійного вдосконалення, тому підвіска гарантує бажану комбінацію точності і комфорту, а двигун пропонує гарний рівень економії пального і потужності. Не мало уваги компанія приділяє безпеці. У поточному році цілий ряд систем допомоги водію став стандартним для всіх моделей. Крім того, поява абсолютно нового Mazda6 очікується у 2020 році. 

Огляд тест-драйву: Mazda 6 2019

Вам сподобається 

Перш за все, добре, що хтось ще цікавиться седанами, а не тільки позашляховиками. Сучасний Mazda6 2019 це стильний, добре оснащений, економний, надійний, безпечний, комфортний, вишуканий і динамічний автомобіль. Якщо ви впізнали ваш ідеальний транспортний засіб, можна сміливо розглядати такий варіант.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібно більше вантажного простору, Honda Accord пропонує 453 літри замість 396 літрів у Mazda6. Тим, кому потрібна система повного приводу, варто звернути увагу на Subaru Legacy, де вона стандартна. Новий Nissan Altima пропонує повний привід в якості опції. Бажаючим отримати гібрид варто поглянути в сторону варіантів від Accord і Camry.

Нове у 2019 році 

Стандартними для моделей поточного року стали автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, система утримання смуги руху і адаптивний круїз-контроль. Ще однією стандартною системою стала «G-Vectoring Control Plus», вона відповідає за безпечне і плавне входження в повороти.  

Враження від їзди 

Кожен сучасний Mazda пропонує задоволення від їзди, а окремі моделі вважаються його істинним джерелом. Седану Mazda6 вдається поєднувати високий рівень залученості водія з якістю ходу, бажаною для сімейного автомобіля. Рульове управління є одним з найкращих у класі. Система «G-Vectoring Control Plus» можливо і звучить незрозуміло, але з нею водію точно не потрібно турбуватися. Система вносить корекцію в роботу двигуна і гальм задля забезпечення плавності роботи. Особливо це помітно при зміні смуги руху та інших маневрах. 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 194 кінських сили вдовольнить більшість водіїв. Шестиступінчаста автоматична коробка має менше передач, ніж деякі суперники, але плавність її роботи і здатність підлаштовуватися під двигун вражає. Бонусом можна вважати наявність режиму «Sport».

Найкращі характеристики 

Продумана система круїз-контролю з радаром стала стандартною для Mazda6 2019 як частина набору допомоги водієві «i-Activsense». Система дотримується безпечної дистанції до транспортного засобу попереду, працює на всіх швидкостях і має здібності системи стоп/старт, тому може задіяти гальма або дросель під час руху у місті.

Седан отримав найвищу оцінку безпеки від Національного управління безпекою руху на трасах США. Найвищий рейтинг автомобіль отримав і від Страхового інституту дорожньої безпеки США. 

Детально про автомобіль Mazda6

Інтер’єр 

Незважаючи на сучасніших конкурентів, салон Mazda6 2019 все ще утримує звання одного з найкращих у класі зі зрозумілим дизайном, високоякісними матеріалами і вишуканим оздобленням. Передні сидіння тішать комфортом, не відстають в цьому плані і задні сидіння. Простору в принципі достатньо. Інформаційно-розважальна система пропонує 8.0-дюймовий дисплей і роторний контролер у центральній консолі. Як зазначалося вище, багажник Mazda6 вміщує 396 літрів, що не є надзвичайним показником для класу, але задні сидіння складаються у співвідношенні 60/40, що дещо поліпшує ситуацію.

Відео тест-драйв Mazda6 2019 года

Екстер’єр 

Замініть емблему Mazda на кільця Audi, літеру «Т» Tesla чи хижу кішку Jaguar, і зовнішність седану буде виглядати цілком гармонійно. У дизайнерів бренду є певний дар наділяти свої автомобілі люксовими рисами. Сучасний Mazda6 прямий тому доказ. Виняткова цілісність форм, ліній і пропорцій справляє враження того, що автомобіль був створений однією людиною, яка точно знала, чого хоче. Підкреслити всі принади седана покликані світлодіодні фари спереду і світлодіодні вогні ззаду.  

Базова комплектація 

Нова комплектація Grand Touring Reserve приєдналася до лінійки Mazda6. Як видно з назви, модель посідає одну з топових позицій. Але навіть базова версія Sport постачається з хорошим переліком стандартного оснащення. На додачу до пакету систем допомоги водію, системи «G-Vectoring Control Plus» і світлодіодного освітлення, модель Sport отримала 17-дюймові колеса з легкого сплаву, двозонний автоматичний клімат-контроль, шкіряне кермо, автоматичне дальнє світло, склоочисники з сенсорами дощу, функцію доступу/запалювання без ключа, Bluetooth і два USB порти.

Опційне обладнання 

Щоб отримати ширший перелік оснащення, не треба обирати серед окремих опцій, варто розглянути модель вищої комплектації. Наприклад, модель Touring може похвалитися Apple CarPlay/Android Auto, підігрівом передніх сидінь, електроприводом передніх сидінь, електроприводом люку даху, 19-дюймовими колесами з легкого сплаву і ще декількома USB портами. У комплектацію моделі Grand Touring увійшли покращені гальма і аудіосистема «Bose» на 11 динаміків. Топова модель Signature гарантує шкіряне оздоблення Nappa, справжнє дерево декоративних елементів, систему камер огляду на 360о, дисплей для водія з налаштуваннями та багато інших, класних функцій і систем.

Під капотом 

Необхідний запас потужності гарантує 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 194 кінських сили і 258 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 8.1 секунд. Витрата пального Mazda6 перебуває на рівні 8.8 л/100км у міському, 5.4 л/100км у заміському і 6.7 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2019
Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2019