Огляд тест-драйву: Mazda CX-30 2021

23 жовтня 2021

Mazda CX-30 - малолітражний позашляховик. Модель з'явилася на ринку в минулому році і викликала фурор. Як і менша за розміром Mazda CX-3, СХ-30 гарантує драйв за кермом, але її перевага полягає в більшому внутрішньому просторі та комфорті. Загалом, це добре продуманий автомобіль.

Купити нову Мазда СХ-30 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • в лінійку двигунів доданий варіант з турбонаддувом;
  • Apple CarPlay і Android Auto тепер в стандартній комплектації.

Кому варто купити? 

Якщо вас приваблюють невеликі позашляховики своєю зручністю та універсальністю, але ви вважаєте їх ціну занадто завищеною, то клас надмалих позашляховиків може ідеально підійти. На вершині цього сегмента знаходиться Mazda CX-30 2021 року. Модель займає місце між меншим CX-3 і більшим CX-5 в лінійці позашляховиків Mazda.

CX-30 відповідає всім традиційним вимогам комфорту, безпеки та технологій, і впевнено обходить конкурентів завдяки своєму стилю, вишуканості інтер'єру та динамічних характеристик. Ще один цікавий момент - це новий двигун з турбонаддувом. З 250 "конячками" під капотом CX-30 2.5 Turbo є однією з найшвидших моделей в своєму класі.

Нове або б/у авто? 

Після дебюту в якості абсолютно нової моделі в 2020 році Mazda CX-30 зазнала кілька змін у версії 2021 року. Головна з них - установка опціонального двигуна з турбонаддувом потужністю до 250 кінських сил. Виробник також зробив Android Auto і Apple CarPlay стандартними. Вибирайте свіжу модель, якщо шукаєте максимум потужності. В інших випадках є сенс купити Мазда СХ-30 минулого року. Mazda CX-30 збереже актуальність на кілька найближчих років, поки не отримає серйозний рестайлинг.  

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mazda CX-30 або Mazda3

Mazda3  - компактний автомобіль, який був повністю перероблений для 2019, і став основою для CX-30. Таким чином, ці Мазди мають багато спільного. Обидва пропонують однакові 186-сильні та 250-сильні турбодвигуни, але Mazda анонсувала новий базовий 155-сильний двигун для Mazda3. Стандартні і доступні функції теж дуже схожі в двох моделях. Тим, хто шукає більше емоцій від поїздки, варто оцінити варіант з механічною коробкою передач Mazda3. Помітною перевагою CX-30 є просторіше місце для пасажирів, зате Mazda3 доступна в кузовах седан або хетчбек. Перед прийняттям остаточного рішення проведіть тест-драйв обох машин.

Mazda CX-30 або Toyota C-HR

CX-30 - набагато кращий субкомпактний позашляховик, ніж Toyota C-HR. C-HR повільніше розганяється та не пропонує повний привід. З Мазда СХ-30 2 021 ви отримаєте гарніший інтер'єр, просторіший другий ряд і кращий вантажний простір. Mazda у всіх комплектаціях коштує дорожче Toyota, але все одно це розумний вибір.

Салон

Усередині, здавалося б, невеликого авто є місця для п'яти чоловік. Однак, якщо ви подорожуєте разом з друзями, беріть максимум трьох дорослих пасажирів.

Для спортивного позашляховика CX-30 дійсно досить зручний. Передні сидіння виявляться особливо комфортними в тривалих поїздках. Задні крісла забезпечують зручну, не надто вертикальну посадку.

Інтер'єр Мазда CX-30 простий, але стильний. Якість салону явно суперечить статусу одного з найдешевших автомобілів бренду. Звичайно, ви знайдете твердий пластик, рульове колесо та важіль перемикання передач з уретану в початковій комплектації, але якість зборки відмінна. Сидіння оббиті чорною тканиною, яка в версіях середнього рівня змінюється штучною шкірою, а в топовій Premium - натуральною шкірою.  

У CX-30 приємно подорожувати автострадою, тому що кросовер пропонує одну з найтихіших кабін в класі. Це ще більше додає моделі висококласного виду. 

Mazda CX-30 пропонує 570 л вантажного простору за сидіннями другого ряду, що приблизно середня цифра для субкомпактного позашляховика. Невелика висота підйому і широкий отвір люка помітно полегшують завантаження багажу. 

Коли справа доходить до інформаційно-розважальної системи, Mazda вирішила повернутися до витоків. На верхній панелі приладів є великий 8,8-дюймовий дисплей, але він не пропонує взаємодії сенсорним способом. Замість цього користувачі переміщаються між функціям за допомогою розумно спроектованого диска на центральній консолі або системи голосових команд.

Відео тест-драйв Mazda CX-30 2021 року

Технічні характеристики 

Mazda CX-30 серійно оснащується атмосферним чотирициліндровим двигуном потужністю 186 кінських сил. Це найвища продуктивність серед базових моделей малолітражних позашляховиків. Проте мотор залишає бажати кращого, оскільки для досягнення крейсерської швидкості потрібні "умовляння". Як тільки ви наберете розгін, двигун оживе з достатньою потужністю. Перші 100 км/год з'являються на спідометрі через 7.6 секунд після старту. 

Під час руху в Mazda CX-30 багато що вирішує стандартна шестиступінчаста АКПП. Вона переключається “з розумом”, щоб максимально використовувати потужність двигуна і завжди знаходить правильну передачу.

У 2021 році для моделі став доступний з 2,5-літровий двигун з турбонаддувом, який видає 227 кінських сил при використанні звичайного бензину. Залийте в Mazda CX-30 паливо преміум-класу, і номінальна потужність зросте до 250.

Мазда СХ-30 зі стандартним переднім приводом витрачає 8.1 л/100 км. У комплектації повним приводом показник зростає до 8.7 л/100 км. В цілому, витрата палива середня для класу. 

Як і майже всі автомобілі Mazda, малолітражний CX-30 пропонує "живе" управління і приємні враження від водіння. Його гостре рульове управління нагадує спортивний седан. М'яка та комфортна поїздка доповнює завидну динаміку CX-30.

Безпека

NHTSA поставило безпеці Мазда СХ-30 загальну оцінку в п'ять зірок, і тільки краш-тест на перекидання був оцінений в чотири зірки.

Навіть базова модель CX-30 має неабияку кількість стандартних функцій безпеки. У цій версії є ABS, EBD, слідкування за відпрацьованими газами та стійкістю, а також набір з восьми подушок безпеки: подвійна передня, передня бічна, передня для колін та бічна шторка. Кожна наступна комплектація Мазда СХ-30 розширює набір засобів безпеки й асистентів водія. 

Розміри і вага 

Mazda CX-30 займає проміжне положення між CX-3 і більшим CX-5 і являє собою малолітражку з хорошими пропорціями. Загальна довжина 4.4 м робить авто ідеальним для міських умов, а 2.65-метрова колісна база створює на диво просторий салон. Дорожній просвіт стандартний - 20 см, так що ви можете виїхати СХ-30 на легке бездоріжжя. Споряджена маса коливається від 1466 кг до 1545 кг.

Можливі комплектації 

Mazda CX-30 2021 року представлена в декількох комплектаціях: CX-30 (базова комплектація), Select, Preferred, Premium і Turbo. Всі моделі, крім Turbo, оснащені чотирициліндровим 186-сильним двигуном потужністю 186 кінських сил, шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і переднім приводом. Повний привід можна додати за доплату. Mazda CX-30 2.5 Turbo має інші технічні характеристики. Ця версія оснащена 250-сильним двигуном з турбонаддувом і стандартно поставляється з повним приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2021
Купити новий Кіа Стінгер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Лексус ЛС 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus LS 2021