Огляд тест-драйву: Nissan GT-R 2021

16 грудня 2020

Nissan GT-R 2021 року - хороший спортивний автомобіль класу люкс. GT-R ховає під капотом справжнього звіра - двигун V6 з подвійним турбонаддувом і складною системою повного приводу. Це поєднання розганяє купе до тризначної швидкості за лічені секунди і допомагає долати звивисті дороги з зібраністю, яка суперечить його майже двотонний вазі. Інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном проста у використанні. На відміну від багатьох конкурентів, GT-R має чотиримісний салон. 

Nissan GT-R  купе білого кольору 2021 року на AutoMoto.ua

Однак є кілька серйозних недоліків. GT-R страждає від спраги до пального і має виключно мало зручностей і функцій безпеки як для автомобіля класу "люкс".

Нове в 2021 році 

Припинений випуск відразу двох версій: ювілейної 50th Anniversary і гоночної Track Edition. 

Кому варто купити? 

Вам варто купити новий Nissan GT-R 2021 року, якщо потрібен суперкар на кожен день. Автомобіль пропонує вражаючі характеристики двигуна і спортивну керованість. 

Зверніть увагу: Ніссан ГТР - це чотиримісне купе, що досить рідко зустрічається в класі. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Найбільша різниця між GT-R 2020 і 2021 років - зменшення модельного ряду. Nissan припинив випуск своїх моделей 50th Anniversary Edition і Track Edition до 2021 року, залишивши тільки рівні оздоблення салону Premium і Nismo. В іншому GT-R такий же.

Nissan GT-R або Porsche 911

Porsche 911 затьмарює Nissan GT-R практично у всьому. 911 більш маневрений, його підвіска краще підходить для повсякденних поїздок. Porsche пропонує широкий вибір двигунів, деякі з них з більшою потужністю, ніж у Nissan. Інші переваги 911: якісніші матеріали салону, кілька варіантів кузова і довгий список активних функцій безпеки. В цілому Porshe - кращий вибір.

Nissan GT-R або Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette коштує приблизно вдвічі дешевше, ніж GT-R початкового рівня. Corvette відрізняється свіжим дизайном і вищою якістю матеріалів, і, незважаючи на його середньомоторну компоновку, має більше вантажного простору. Також є достатньо функцій безпеки. Проте, якщо для вас важливо чотири місця або повний привід, вибирайте Nissan. Corvette - це двомісне задньопривідне купе. 

Салон

Nissan GT-R - це дводверне чотиримісне купе. Передні сидіння створюють правильну підтримку, тому зручні для тривалих поїздок. Для високих водія і переднього пасажира місця достатньо, а ось задні крісла занадто малі, щоб дорослі могли розміститися з комфортом. Проте, у деяких автомобілів цього класу взагалі відсутні задні сидіння. 

Висока кришка багажника і товсті стійки даху погіршують огляд ззаду.

Шкіряне оздоблення, шкіряне рульове колесо, а також передні сидіння з підігрівом і електрорегулюванням входять в стандартну комплектацію. Доступні передні сидіння Recaro в гоночному стилі.

Nissan GT-R має два комплекти роз'ємів LATCH для дитячих автокрісел на задніх сидіннях.

Nissan GT-R відрізняється лаконічним і мінімалістичним інтер'єром. Більшість поверхонь оформлені м'яким пластиком і синтетичною шкірою темного кольору. Салон Ніссан GT-R 2021 виглядає висококласним, але не таким розкішним, як у конкурентів. 

Об'єм багажника Nissan GT-R складає 250 літрів, що цілком пристойна цифра для розкішного спортивного автомобіля. Цього місця достатньо для пари валіз ручній поклажі або безлічі сумок з покупками. 

Відео тест-драйв Nissan GT-R 2021 року

Технічні характеристики 

Nissan пропонує GT-R 2021 року зі двома варіантами двигунів. GT-R Premium має 565-сильний твін-турбо V6, а GT-R Nismo - модернізовану версію цього мотора потужністю 600 кінських сил. Обидва працюють в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і повним приводом.

Різниця в потужності незначна. Обидві моделі GT-R прискорюються з високою ефективністю - від нуля до 100 км/год потрібно всього три секунди. Nissan мчить зі швидкістю 330 км/год. 

Ви можете перемикати передачі вручну за допомогою підрульових пелюсток. Відгук дросельної заслінки трохи повільніший, коли КПП Ніссан ГТР надана сама собі, але це не заважає в повсякденних поїздках. 

Двигун Nissan GT-R відмінно звучить. Він гарчить на низьких обертах і співає мелодію на високих обертах через свої титанові вихлопні труби.

Nissan GT-R в стандартній комплектації поставляється з фірмовою системою повного приводу ATTESA E-TS. Ця система передає потужність двигуна на задні колеса при нормальних умовах руху, але при виявленні втрати тяги здатна віддавати до 50% потужності на передні колеса.

Вражаючі технічні характеристики Nissan GT-R 2021 мають зворотну сторону - високу витрату палива. Спортивне купе витрачає 14.7 л/100 км в місті і 10.7 л/100 км на шосе. 

Динаміка руху Nissan GT-R повністю виправдовує його звання повсякденного суперкара. Рульове управління спрацьовує чітко, система повного приводу надійно чіпляється за асфальт на крутих поворотах, а великі гальма забезпечують впевнене гальмування. Адаптивна підвіска також відмінно справляється з балансом маневреності та комфорту під час руху. Але не тіште себе марними сподіваннями, GT-R має тенденцію трястися на нерівному асфальті, хоча із найм'якшим налаштуванням підвіски великі нерівності поглинаються.

Безпека

Стандартних розширених функцій безпеки всього дві: камера заднього виду, передній і задній парктронік. Доступних опцій немає. 

Розміри і вага 

Довжина Nissan GT-R складає 4,72 метра. Споряджена маса коливається від 1 754 до 1 784 кілограм. 

Можливі комплектації 

Nissan GT-R 2021 року випускається в двох комплектаціях: Premium і Nismo. Обидва варіанти пропонують аналогічні функції комфорту, а також однакову трансмісію і систему повного приводу. 

Основна відмінність полягає в тому, що GT-R Nismo налаштований на додаткові 35 кінських сил.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Kona 2021
Новий позашляховик Hyundai Kona 2021 на AutoMoto.ua
Тойота Венза 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Venza 2021