Огляд тест-драйву: Hyundai Kona 2021

15 грудня 2020

Hyundai Kona - хороший малолітражний позашляховик. Базовий чотирициліндровий двигун відмінно справляється зі своїми завданнями, а доступний двигун з турбонаддувом додає авто енергійності. Kona їде плавно, легко маневрує і витрачає мало для свого класу палива. Всередині салон виглядає висококласним, передні сидіння неймовірно зручні. Є хороший набір функцій, включаючи зручну інформаційно-розважальну систему.

Новий позашляховик Hyundai Kona 2021 на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Єдина помітна зміна для Hyundai Kona 2021 року - це додавання нової обробки Night Edition, яка знаходиться в лінійці між комплектаціями SEL Plus і Limited. Виробник обмежив кількість серійних моделей трьома тисячами. 

Кому варто купити? 

Купити Хендай Кона варто тим, хто шукає максимально вкомплектований кросовер навіть в базовій комплектації. Вам сподобається легке управління, зручний салон і надійність. Стартова ціна Hyundai Kona трохи нижче середньої, що робить його відмінним варіантом в класі субкомпактних позашляховиків.

Кожному, хто вибирає невеликий кросовер, було б розумно придивитися до Kona.

Нове або б/у авто? 

Новий Хендай Кона 2021 року належить до покоління, яке вперше з'їхало з конвеєра в 2018 році. Ось основні зміни в Hyundai Kona з моменту його випуску:

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:
  • 2019 - конструктори додали більше стандартних функцій допомоги водієві, включаючи попередження про лобове зіткнення, допомога при утриманні смуги руху і виявлення пішоходів. Hyundai представив повністю електричний Kona EV;
  • 2020 року - модель отримала доступний адаптивний круїз-контроль. Дизайнери перейменували варіанти обробки;
  • 2021 - в лінійці з'явилася комплектація Night Edition.

Hyundai Kona або Honda HR-V

Honda HR-V має кілька переваг перед Kona: велика вантажопідйомність, просторі задні сидіння і невелика витрата палива. HR-V комплектується задніми сидіннями Honda Magic Seat з подушками, які можна повернути і перевернути в кілька положень, щоб завантажити будь-який багаж. 

Kona, з іншого боку, має потужніші двигуни і висококласніший інтер'єр, ніж HR-V. Hyundai відрізняється широким списком стандартних функцій і простою у використанні інформаційно-розважальною системою. Нарешті, стартова ціна Kona трохи нижче HR-V. Зробіть вибір, виходячи зі своїх пріоритетів. 

Hyundai Kona або Toyota C-HR

Toyota C-HR - нудний невеликий кросовер. У ньому є пара достоїнств: досить просторі сидіння, зручний салон і довгий список стандартних функцій. Але він відстає від Kona і деяких інших конкурентів у багатьох ключових моментах. Hyundai має більше вантажного простору, ніж Toyota, потужніші двигуни, кращу керованість і на порядок вищу якість матеріалів в інтер'єрі, і все це за меншою стартовою ціною. Крім того, C-HR не пропонує повний привід, який є у Kona і багатьох інших малолітражних позашляховиків.

Салон

Kona вміщує п'ять чоловік. Сидіння в першому ряду забезпечують досить місця і комфорту навіть при тривалих поїздках. Задні крісла змушують пасажирів відчувати себе трохи стиснутими. 

У Kona є два повних набори роз'ємів для кріплення дитячих автокрісел на задніх сидіннях. 

Hyundai Kona добре виглядає всередині. Є трохи твердого пластика, але інтер'єр має сучасний стиль і в цілому приємний.

Місткість Kona за задніми сидіннями - 543 літри. Ця цифра типова для класу. Проте, його максимальна місткість 1 296 літрів при складених задніх сидіннях нижче середнього у порівнянні з іншими невеликими кроссоверами.

Цей Hyundai оснащений зручною інформаційно-розважальною системою. Ви можете регулювати налаштування за допомогою сенсорного екрану або фізичних елементів управління, а кнопки розташовані легкодоступно для водіяі під час руху. Стандартні Apple CarPlay і Android Auto дозволяють легко синхронізувати ваш смартфон з системою.

У кожній комплектації Hyundai Kona присутні наступні інформаційно-розважальні функції: 

  • 7-дюймовий сенсорний екран, 
  • Apple CarPlay, Android Auto, 
  • стереосистема з шістьма динаміками, 
  • два порти USB,
  • Bluetooth.

Доступні інформаційно-розважальні функції: 8-дюймовий сенсорний екран, аудіосистема Infinity з вісьмома динаміками, навігація, HD Radio, супутникове радіо і бездротова зарядка пристроїв.

Додаткові стандартні функції: віддалений вхід без ключа.

Інші доступні функції: панорамний дах, автоматичний клімат-контроль, доступ без ключа і запуск натисканням кнопки.

Відео тест-драйв Hyundai Kona 2021 року 

Технічні характеристики 

Kona стандартно поставляється з 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 147 кінських сил в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Силовий агрегат без проблем справляється зі своєю роботою в більшості дорожніх ситуацій, але трансмісія не вражає.

Щоб отримати максимум задоволення від водіння, варто вибрати доступний 1,6-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 175 кінських сил, який працює в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Цей мотор з турбонаддувом дає відчути, що таке швидкість і впевненість на шосе.

Hyundai Kona має такі ж характеристики витрати палива, як і багато конкурентів. Він споживає 8.7 л/100 км в місті і 7.1 л/100 км на шосе, коли оснащений базовим двигуном і переднім приводом. 

Kona відмінно справляється з балансом комфорту їзди і маневреності. Підвіска автомобіля поглинає більшість дрібних нерівностей дороги, але вібрації при наїзді на вибоїни пасажири вже ж відчують.

Безпека

Стандартні розширені функції безпеки Хендай Кона:

  • камера заднього виду,
  • попередження про лобове зіткнення,
  • Lane Keep Assist,
  • моніторинг сонливості водія.

Доступні розширені функції безпеки:

  • моніторинг сліпих зон,
  • попередження про перехресний рух ззаду,
  • датчики паркування ззаду,
  • виявлення пішоходів,
  • адаптивний круїз-контроль,
  • проекційний дисплей.

Розміри і вага 

Kona має довжину 4 170 мм. Споряджена маса коливається від 1 310 до 1 485 кілограм, залежно від комплектації. 

Можливі комплектації 

Kona випускається в шести комплектаціях: SE, SEL, SEL Plus, Night Edition, Limited і Ultimate. Також є електромобіль Хендай Кона, але це окрема модель зі своїми технічними характеристиками.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2021
Нова Audi A4 2021 року на AutoMoto.ua
Nissan GT-R  купе білого кольору 2021 року на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan GT-R 2021