Огляд Toyota Supra 2023: легенда з характером

23 серпня 2023

Toyota Supra 2023 - преміальний спортивний автомобіль з довгою історією. Сучасна версія Супра поєднує в собі спритну керованість, вражаючу продуктивність, впізнаваний зовнішній вигляд та неймовірне задоволення від перебування за кермом. Тойота відродила Супра у 2020 році після тривалої перерви. На які оновлення варто очікувати у 2023 році?

Вибрати нову Тойота Супра 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • З'явилася механічна коробка передач.
  • Дебютувала обмежена версія A91-MT.
  • Переналаштована підвіска і рульове управління.

Кому варто купити?

Toyota Supra - це машина, яку купують заради драйву за кермом та іміджу. Це варто розуміти і не шукати в спорткарі багато практичності. Супра сподобається тим, кому потрібен продуктивний, жвавий, але водночас комфортний автомобіль для поїздок наодинці або лише з одним пасажиром.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Найбільша відмінність між Toyota Supra 2023 і 2022 років - наявність механічної коробки передач. Тепер МКПП доступна для версій з шестициліндровим двигуном. 

Серед інших оновлень перероблена підвіска, яка, забезпечує підвищений комфорт і чудовий баланс крену. З'явились функція Hairpin+ для більшої пробуксовки коліс в момент прискорення з крутих поворотів під час руху вгору. Також тепер є переналаштований режим Track для полегшення дрейфування та нова програма Anti-Roll Program, яка допомагає водієві зберегти контроль, якщо втрачається зчеплення під час найагресивніших налаштувань підвіски.

Крім того, дебютує спеціальне видання A91-MT лише для 2023 року котре замінює обмежене видання A91-CF Edition попереднього модельного року. 

Ціна Toyota Supra починається з $44 640.

Toyota Supra або BMW Z4

BMW Z4 і Toyota Supra були розроблені в результаті співпраці німецького та японського брендів. Це пояснює схожі характеристики, як-от однакові двигуни та інші базові механізми. Але автомобілі мають багато вагомих відмінностей. Z4 - це кабріолет із більш спокійним керуванням, і він коштує на кілька тисяч доларів дорожче, ніж Supra. Toyota трохи дешевша, більш спортивна, доступна лише в кузові купе і пропонує механічну коробку передач, якої немає в BMW. Хоча обидва автомобілі оснащені інформаційно-розважальним програмним забезпеченням BMW iDrive, Z4 має більший сенсорний екран і підтримує Android Auto. 

Toyota Supra або Nissan Z

Nissan Z повністю оновлений до 2023 року, тому став сильнішим конкурентом серед спортивних автомобілів, ніж був раніше. Як і Supra, Z — це двомісне купе з жорстким дахом і механічною коробкою передач. Хоча керованість обох автомобілів хороша, найбільша різниця полягає в тому, що ви отримуєте за свої гроші. Nissan коштує приблизно від $40 000 зі стандартним двигуном на 400 кінських сил. Toyota обійдеться кілька тисяч доларів більше та запропонує лише 255 кінських сил. Водночас з Супра ви отримаєте шикарніший інтер’єр.

Салон

Supra - це двомісне купе. Добре укріплені сидіння забезпечують комфорт як під час крутих маневрів, так і під час тривалих поїздок. Місця під ногами достатньо, але низька лінія даху може заважати.

Салон Toyota Supra 2023 року виконаний в спортивному дизайні та наповнений першокласними матеріалами. Якість кожної деталі відповідає значку Toyota. 

Вибір кольорів оздоблення інтер'єру невеликий. Обидві моделі 2.0 і 3.0 Supra мають чорні спортивні сидіння з алькантари та шкіри в стандартній комплектації, а 3.0 Premium оновлено до шкіри чорного або червоного кольору. A91-CF поставляється з комбінацією чорно-червоної алькантари та шкіряними спортивними сидіннями з червоними декоративними швами.

На базових моделях кермо прикрашене чорною шкірою, а верхня частина має червоний шов. Декоративні елементи з вуглецевого волокна є стандартними для всієї лінійки. У 3.0 Premium і A91 Edition стандартні педалі замінені на спортивні.

 

Supra запозичила велику частину інформаційно-розважальних технологій у BMW, використовуючи версію системи iDrive цього бренду. Загалом система проста у використанні, але для освоєння деяких функцій може знадобитися час. У нижчих комплектаціях елементи керування обмежені поворотною ручкою на центральній консолі, якщо ви не обираєте пакет, який додає функціональність сенсорного екрана. Топова версія стандартно оснащена сенсорним екраном.

Зауважте, що нова Тойота Supra не підтримує інтеграцію смартфона Android Auto.

Багажник Supra об’ємом 288 л досить великий для розкішного спортивного автомобіля.

Відео тест-драйв Toyota Supra 2023 року

Технічні характеристики

Під капотом Toyota Supra 2023 може бути два варіанти двигунів:

  • 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом на 255 к.с.,
  • 3,0-літровий рядний шестициліндровий двигун з турбонаддувом на 382 к.с. 

Обидва силові агрегати - від BMW. Усі специфікації Супра мають задній привод.

Чотирициліндровий двигун працює в парі лише з автоматичною коробкою передач, яка швидко й плавно перемикається й завжди встановлює правильну передачу. Механічна коробка є опціональною для шестициліндрових моделей. Зчеплення добре відчувається, а перемикання короткі та точні. 

Витрата пального Supra:

  • 8,4 л/100 км з чотирициліндровим двигуном. І це чудовий показник для класу розкішних спортивних автомобілів,
  • 9 л/100 км з шестициліндровим мотором та автоматичною коробкою передач,
  • 10 л/100 км з шестициліндровим мотором та механічною коробкою. 

Розгін Toyota Supra 3.0 і коробкою-автомат до 100 км/год займає 3,9 секунди. Моделі з МКПП розганяються за 4,2 секунди, а версії з 2,0-літровим двигуном набирають таку швидкість за 5 секунд.
 

 Характеристики Toyota Supra 2023 
 Потужність   255 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,7 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год 
 Середня витрата палива   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   51 л 

 

Безпека

Як і багато малосерійних моделей, краш-тести Toyota Supra не проводились. Однак набір стандартного обладнання безпеки допоможе вам запобігти аварії. До списку входить 8 аербегів, контроль тяги та курсової стійкості, ABS, система контролю тиску в шинах, автоматичне екстрене гальмування з функцією виявлення пішоходів і велосипедистів, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду та допомога в утриманні смузі руху. Серед доступних опцій: повношвидкісний динамічний радарний круїз-контроль, попередження про поперечний рух позаду, датчики паркування з екстреним гальмуванням та інформація про дорожній рух у реальному часі.

Розміри та вага

  • Колісна база - 246 см,
  • Довжина - 438 см,
  • Ширина - 185 см,
  • Висота - 129 см.

Важить спорткар від 1442 до 1955 кг.

Можливі комплектації

Нова Toyota Supra 2023 випускається в чотирьох комплектаціях: 2.0, 3.0, 3.0 Premium і A91-MT. Supra 2.0 пропонується тільки з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і автоматичною коробкою передач. Моделі 3.0 мають шестициліндровий двигун з турбонаддувом і механічну або автоматичну коробку передач.

 

Попередній огляд Огляд Dodge Durango 2023: нестримна потужність
Вибрати позашляховик Додж Дюранго 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий автомобіль Ніссан Рог 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Nissan Rogue 2023: практичний американець