Огляд Nissan Sentra 2023

6 липня 2023

Nissan Sentra - це стильний, зручний та добре укомплектований компактний седан. Попри те, що його продуктивність не вражає, це відмінний автомобіль для тих, хто шукає оптимальний баланс якості, безпеки, економії пального та вартістості. Чи є ще причини купити Nissan Sentra?

Вибрати седан Ніссан Сентра 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Сентра залишається без оновлень.

Кому варто купити?

Sentra сподобається покупцям, які шукають економний седан. Він буде вдалим вибором для міських жителів, адже компактний та маневрений.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Nissan не вносить жодних змін у Sentra 2023 року. Оновлення седана очікується в наступному році. Сентра змінив вісім поколінь, тому на ринку можна знайти різні вживані версії. Вибрати варіант з пробігом допоможуть відгуки про Nissan Sentra.

Купити новий Nissan Sentra 2023 року можна від $20 050.

Nissan Sentra або Honda Civic

Honda Civic - компактний автомобіль із гострою керованістю,  вишуканим салоном з багатим набором функцій і спортивними опціональними двигунами. Honda також доступна у вигляді хетчбека. І в кузові седан, і в кузові хетчбек Цівік вміщує більше  вантажу, ніж Сентра. Зрештою, Honda Civic - один з кращих авто в компактному сегменті.

Nissan Sentra або Toyota Corolla

Культова Corolla багато в чому схожа на Sentra. Жоден із цих седанів не викликає особливого захоплення від керування, але обидва вони пропонують пристойний внутрішній простір, зручні сидіння та багато стандартних асистентів водія. Однак Corolla перемагає в цьому порівнянні завдяки наявності високопродуктивного варіанту GR і зручнішій інформаційно-розважальній системі. До того ж, Королла доступна в кузові хетчбек.

Nissan Sentra або Kia Forte

І Sentra, і Forte пропонують багато функцій з огляду на свою вартість та мають ідентичні показники витрати пального. Sentra відрізняється комфортнішою поїздкою, але Forte виграє в параметрі загальної продуктивності, а також тішить набагато кращою інформаційно-розважальною системою

Nissan Sentra або Hyundai Elantra

Hyundai Elantra перевершує новий Ніссан Сентра у співвідношенні ціни та якості. Elantra отримує перевагу завдяки кращій економії пального, зручній у використанні інформаційно-розважальній системі та чудовому гарантійному покриттю. Проте седан від Hyundai страждає від такого ж повільного прискорення та “щедрої” присутності твердого пластику всередині.

Салон

Салон Sentra вміщує до п'яти осіб. Ви отримуєте зручні та просторі передні сидіння, які забезпечують достатню підтримку навіть під час тривалих подорожей. Задній ряд буде комфортним для коротких поїздок. Місця під ногами позаду достатньо, але високі дорослі можуть скаржитись на надто низьку стелю.

Салон Nissan Sentra отримав один із найкращих інтер'єрів у сегменті. Попри те, що серед матеріалів переважає пластик та текстиль, всі поверхні виглядають якісно та приємні на дотик.

 

Інформаційно-розважальна система Sentra на стандартному 7-дюймовому або доступному 8-дюймовому сенсорному екрані працює досить добре. Однак відчувається, що вона відстала від багатьох сучасних систем. Сенсорний екран має деяку затримку введення, а графіка виглядає застарілою. Також немає вбудованої функції навігації. З іншого боку, є кілька традиційних кнопок, які полегшують налаштування системи. Стандартні Apple CarPlay і Android Auto додають зручності в користуванні муьтимедіа. 

Вантажний об’єм нового Nissan Sentra складає 405 літрів. Це вище середнього показника для компактного седана. Багажник має широкий отвір, що зручно для завантаження та вивантаження великих речей. Задні сидіння, розділені у співвідношенні 60/40, складаються, щоб допомогти розмістити довгі предмети вантажу.

Відео тест-драйв Nissan Sentra 2023 року

Технічні характеристики

Ніссан пропонує Сентра 2023 року з 149-сильним чотирициліндровим двигуном потужністю безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT). І це єдиний варіант комплектації.  

Двигун цілком справляється зі своєю роботою: розганяє авто до 100 км/год за 9,2 секунди та гарантує достатню потужність для більшості ситуацій водіння в місті й на автостраді. Проте для маневрів на шосе вам, ймовірно, захочеться більше “конячок” під капотом. 

Трансмісія CVT здебільшого працює плавно і непомітно.

Витрата пального Sentra 2023 року:

  • 6,9 л/100 км в специфікаціях S і SV,
  • 7,2 л/100 км в версії SR.
     
 Характеристики Nissan Sentra 2023 
 Потужність   149 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,2 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   6,9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   47 л 

 

Безпека

Sentra поставляється з багатьма стандартними функціями безпеки та допоміжними засобами водія. Всі комплектації оснащені системою Nissan Safety Shield 360, яка включає попередження про лобове зіткнення, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування вперед і назад, задні датчики паркування, попередження про виїзд зі смуги руху, відстеження смуги руху,, моніторинг уважності водія, моніторинг сліпих зон і попередження про поперечний рух ззаду. Адаптивний круїз-контроль і 360-градусна система паркувальних камер все ще є опціями, але в цілому стандартний пакет безпеки Nissan досить щедрий.

Розміри та вага

Розміри Nissan Sentra: 

  • Колісна база - 270 см,
  • Довжина - 464 см,
  • Ширина - 181 см,
  • Висота - 144 см.

Важить споряджений компактний седан 1377 кг.

Можливі комплектації

Купити Ніссан Сентра 2023 можна в трьох комплектаціях: S, SV і SR. У всіх версіях під капотом знаходиться атмосферний 2,0-літровим 149-сильний двигун, варіатор і передній привод. На відміну від більшості конкурентів, немає інших конфігурацій, ані з більшою потужністю, ані з гібридним варіантом.

Попередній огляд Огляд Tesla Model 3 2023: вишуканий мінімалізм
Знайти новий електромобіль Тесла Модель 3 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Джип Вранглер 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Jeep Wrangler 2023: готовий до пригод