Огляд Subaru Impreza 2023

29 вересня 2023

Subaru Impreza 2023 - це універсальний і практичний компактний автомобіль. Він пропонує комфортну поїздку, просторий салон і чудову оглядовість, економну витрату пального. До того ж, модель все ще доступна зі стандартною механічною коробкою передач. Це відмінний варіант на щодень для міського жителя, а стандартний повний привід додає переваг під час мандрівок за місто. Однак Субару Імпреза 2023 має ряд недоліків, які варто знати перед тим, як вибирати це авто.

Вибрати автомобіль Субару Імпреза 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Без суттєвих оновлень.

Кому варто купити?

Шукаєте простий, доступний, надійний і безпечний невеликий автомобіль зі стандартним повним приводом? Тоді варто розглянути авто Subaru Impreza. Модель доступна в кузовах седан та хетчбек, на “механіці” та з варіатором, тому можна вибрати оптимальний варіант для ваших потреб.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Субару не вносить змін в Імпреза 2023, адже це останній модельний рік покоління. В наступному, 2024 році, з'явиться повністю оновлена генерація авто.

Купити Субару Імпреза 2023 можна від $19 795.

Subaru Impreza або Subaru Crosstrek

Crosstrek — це хетчбек Impreza з піднятою підвіскою та елементами стилю кросовера. Як і інші позашляховики бренду, Кросстрек має систему керування трансмісією X-Mode. Серед переваг Crosstrek:  доступний більш потужний двигун та наявна гібридна версія. За ці особливості доведеться заплатити на кілька тисяч доларів вищу ціну, в порівнянні з Імпреза, тож вибір за вашим гаманцем та пріоритетами.

Subaru Impreza або Honda Civic

Головна перевага Impreza над Civic - стандартний повний привід. Обидва автомобілі випускаються в кузовах седан і хетчбек і демонструють хороші показники безпеки. Проте Honda набагато сучасніша з точки зору дизайну та техніки, адже пропонує технологічні функції, які ви не можете отримати в Impreza, наприклад, бездротові Apple CarPlay і Android Auto. Крім того, Civic доступний з потужнішим турбодвигуном та доступний у спортивній комплектації Si. Стартова ціна Сівік трохи вища, ніж у Імпреза.

Subaru Impreza або Toyota Corolla

Як і Impreza, Corolla поставляється в кузовах седан і хетчбек. Стандартний двигун Королла 2023 року потужніший, ніж у Impreza, а доступний варіант гібриду дозволяє витрачати ще менше пального. Однак Toyota не пропонує Corolla з системою повного приводу, за винятком оновленого хетчбека GR Corolla.

Салон

У салоні Impreza п'ять місць, але центральне сидіння другого ряду насправді підходить лише для дитини. І спереду, і ззаду достатньо простору для ніг та висоти стелі.

Інтер'єр цієї Субару не є чимось особливим, але точно функціональним. Він виглядає та відчувається якісним, надійно зібраним та витривалим. Все продумано для легкого управління авто: прилади добре читаються, елементи керування зручно розташовані, система клімат-контролю інтуїтивно зрозуміла.

 

 

Subaru оснащує версії Base та Premium Impreza інформаційно-розважальною системою з 6,5-дюймовим сенсорним екраном. Моделей Sport і Limited, отримують 8,0-дюймовий пристрій. Bluetooth, Apple CarPlay і Android Auto є стандартними для всієї лінійки. Інформаційно-розважальна система проста у використанні, швидко реагує на команди.

Об'єм багажника Імпреза залежить від типу кузова:

  • седан пропонує 348 л,
  • хетчбек забезпечує 589 л з піднятим заднім рядом та 1565 л з опущеним.

Відео тест-драйв Subaru Impreza 2023 року

Технічні характеристики

Новий Subaru Impreza 2023 року пропонує лише один двигун – 152-сильний чотирициліндровий. З ним працює стандартна п'ятиступінчаста МКПП. Subaru Impreza також доступна в версії автомат з безступінчастою коробкою CVT. Обидві трансмісії викликають критику: механічна неточна, а автомат шумить під час сильного натискання на педаль газу. 

Перевага Імпреза - симетричний повний привід Subaru стандартній комплектації, що робить модель унікальною за такою ціною. Більшість його конкурентів доступні лише з переднім приводом, а в деяких випадках повний привід є опцією.

Щодо загальної потужності автомобіля, то її цілком достатньо для щоденних поїздок, але набір швидкості спричиняє проблеми. Розгін Subaru Impreza до 100 км/год займає від 8,5 секунд.

Витрата пального Subaru Impreza:

  • 9 л/100 км зі стандартною механічною коробкою,
  • 7,6 л/100 км з опціональним варіатором.

Незважаючи на брак “коней” під капотом, цей компактний автомобіль привабливий в управлінні. Чітке кермування, мінімальний нахил кузова в поворотах і стандартний повний привід додають спортивних ноток в характер Імпреза.
 

 Характеристики Subaru Impreza 2023 
 Потужність   152 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9 с 
 Максимальна швидкість   193 км/год 
 Середня витрата палива   8,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

 

Безпека

Стандартна комплектація Імпреза отримує набір з 7 аербегів, камеру заднього виду, контроль тиску в шинах, ABS, антипробуксовувальну систему та ESC. Виробник оснащує моделі з варіатором пакетом технологій для допомоги водієві EyeSight. В нього входять гальмування перед зіткненням і керування прискоренням, попередження про виїзд зі смуги руху та попередження про розгойдування, а також допомога в утриманні смуги руху.

Розміри та вага

  • Колісна база - 267 см,
  • Довжина - 464 см седан, 447 см хетчбек,
  • Ширина - 178 см,
  • Висота - 145 см.

Важить споряджений автомобіль від 1350 кг до 1429 кг.

Можливі комплектації

Subaru Impreza 2023 доступний в кузовах седан та хетчбек, а також чотирьох варіантах оснащення: Base, Premium, Sport і Limited. Чотирициліндровий 152-сильний двигун та п’ятиступінчаста механічна коробка передач входять до стандартної комплектації, а варіатор - опція.

 

Попередній огляд Огляд Toyota Venza 2023: модний і економний
Вибрати гібридний позашляховик Тойота Венза 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий седан Вольво С90 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Volvo S90 2023: комфорт та безпека