Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2021

22 вересня 2021

Subaru WRX 2021 року - один з найдоступніших автомобілів на ринку з високими експлуатаційними характеристиками. У седана відносно потужний двигун з турбонаддувом, який передає потужність на всі колеса через стандартну систему повного приводу. Компактне авто також добре керується. 

Купити новий автомобіль Субару ВРХ 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Для тих, хто бажає більшого, Subaru підготувала топову модель WRX STI з високопродуктивним двигуном і безліччю інших поліпшень характеристик.

Однак WRX показує свій вік, особливо всередині. Дизайн нагадує Subaru Impreza попереднього покоління, яке дебютувало майже десять років тому. Тому, WRX не виглядає свіжим на фоні конкурентів Hyundai Veloster і Honda Civic. Але чи все так погано з новою Subaru WRX 2021 року? Дізнайтеся з нашого огляду.

Нове в 2021 році 

Новий Субару ВРХ не отримав серйозних змін.

Кому варто купити? 

Про Subaru WRX 2021 року варто задуматися, якщо ви хочете всесезонний спортивний седан. Або просто ви - фанат Subaru.

Для певної групи людей ця машина - все. Комбінація потужного двигуна та стандартного повного приводу в WRX - рідкість для легкових автомобілів. Це безумовно хардкорний варіант. Авто вимагає вашої уваги. І на нього варто звернути увагу, тому що він гарантує п'янке враження від водіння. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Немає ніяких серйозних відмінностей між моделями WRX 2020 і 2021 років. Автобазар пропонує вигідні альтернативи новому Субару ВРХ. Подивіться б/у WRX.

Subaru WRX або Subaru Impreza

Impreza - ще один компактний автомобіль Subaru, але він знаходиться в іншій ніші. Impreza доступна у варіантах кузова седан та хетчбек. Останній забезпечує багато вантажного простору, що є слабким місцем WRX. Опозитний двигун Impreza потужніший, але при цьому в рази економніший, ніж у WRX. Інтер'єр моделі Імпреза відрізняється свіжим стилем і дорогими матеріалами. 

Однак є деякі точки дотику. Обидва авто стандартно поставляються з повним приводом і пропонують багато однакових функцій безпеки.

В цьому класі з жорсткою конкуренцією Impreza теж не кращий вибір, але вона краще підходить на роль щоденного автомобіля. Купівля  WRX має більше сенсу для ентузіастів і любителів гострих відчуттів.

Subaru WRX або Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI в цілому є кращим автомобілем, ніж WRX. GTI може похвалитися меншою витратою палива, красивішими матеріалами кабіни і значним вантажним простором. Гольф маневрений, але при цьому їздить комфортно навіть нерівною дорогою. Фольксваген також стандартно поставляється з чималим набором функцій активної безпеки, хоча і коштує трохи дорожче, ніж WRX. Поки ви можете жити без додаткової потужності та повного приводу WRX, передньопривідний Golf GTI - кращий вибір.

Салон

Subaru WRX - чотирьохдверний п'ятимісний седан. Передні сидіння мають приємну амортизацію і забезпечують відмінну підтримку під час спортивних заїздів. 

Одне з головних достоїнств WRX - відчуття простору і легкості салону. Всередині достатньо місця, щоб розмістити чотирьох дорослих. Широкі двері дозволяють легко сідати або виходити.

Салон Subaru WRX виглядає якісним, але при цьому досить дешевим через безліч твердих пластикових поверхонь. Що ще гірше, кабіна пропускає багато шуму дороги і вітру.

У WRX є 340 л об'єму в багажнику. Це замало для компактного автомобіля. Задні сидіння складаються в пропорції 60/40, що дозволяє перевозити довгі предмети типу лиж. 

WRX оснащений інформаційно-розважальною системою Subaru Starlink. Сенсорний екран має прості меню і доповнений кнопками і ручками для управління звуком і кліматом. Це дозволяє легко регулювати налаштування ходу. Система також підтримує Apple CarPlay і Android Auto. Однак час від часу дисплей повільно реагує, а стандартні автомобільні динаміки звучать трохи жорстко. Якщо ви аудіофіл, подумайте про перехід на опціональну стереосистему Harman Kardon.

Відео тест-драйв Subaru WRX 2021 року

Технічні характеристики 

Subaru WRX 2021 року оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим опозитним двигуном з турбонаддувом, який видає 268 кінських сил. Шестиступінчаста механіка і повний привід входять в стандартну комплектацію, безступінчатий варіатор не є обов'язковим.

Опозитний двигун Субару ВРХ трохи складніше запустити, ніж деяких з його сучасників. WRX може здаватися трохи млявим на старті через затримку перед початком роботи турбокомпресора. Але як тільки збільшуються оберти і підвищується тиск наддуву, WRX спрямовується вперед, як ракета. Розгін Subaru WRX до 100 км/год займає трохи менше 6 секунд. Шестиступінчаста механічна коробка передач вимагає частого перемикання, щоб двигун залишався в своєму діапазоні потужності. Крім того, точка включення зчеплення може відчуватися як рухома ціль, що ускладнює плавне перемикання. Варіатор більш поблажливий та імітує перемикання передач, як традиційний автомат.

WRX STI комплектується 2,5-літровим опозитним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 310 кінських сил. Цей силовий агрегат працює в парі виключно з шестиступінчастою механічною коробкою передач. STI запускається з трохи більшою енергією - від розгону до 100 км/год потрібно 5 секунд, але турбо-лаг все одно помітний.

Витрата палива Subaru WRX занадто висока для сучасного компактного автомобіля, навіть якщо врахувати, що він орієнтований на продуктивність. У поєднанні з механічною коробкою передач WRX потрібно 10.2 л/100 км. Вибір варіатора знижує цей показник до 11.2 л/100 км. Витрата WRX STI оцінюється в 11.8 л/100 км. Всі моделі вимагають бензину преміум-класу.

Subaru WRX виділяється як справжній всесезонний спортивний седан. Його рульове управління чітке та добре зважене, підвіска зберігає стабільність на поворотах, а коли йде сніг або дорога перетворюється в гравій, повнопривідній системі вдається знайти зчеплення і передати потужність на будь-які колеса. Гальма Brembo чудові. 

Компроміс маневреності WRX - стабільна якість поїздки, особливо з моделями STI. Цей Субару ідеально підходить для спринту рівною дорогою, але може сильно дратувати коли ви просто хочете їхати додому в комфорті та тиші після довгого та напруженого робочого дня. 

Безпека

Седан WRX був оцінений NHTSA на 5/5. На додаток до цього, автомобіль отримав статус кращого вибору безпеки IIHS з максимальною оцінкою «Добре» у всіх тестах на ударостійкість. 

Розміри і вага 

WRX має довжину 4.6 м. Споряджена маса седана коливається від 1494 до 1594 кг.

Можливі комплектації 

Седан Subaru WRX 2021 року доступний в п'яти комплектаціях: Basic, Premium, Limited, STI і STI Limited. Базова та дві наступні версії, Premium і Limited, використовують 2,0-літровий 268-сильний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, шестиступінчасту механічну коробку передач і повний привід. Автоматична коробка передач доступна в якості опції на деяких моделях. З переходом на Subaru WRX STI ви отримуєте інші технічні характеристики: 2,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом в парі виключно з шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2021
Купити новий автомобіль Ніссан Фронтієр 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Jaguar E-Pace 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2021