Огляд тест-драйву: Lexus ES 2021

23 квітня 2021

Новий Lexus ES 2021 - розкішний седан. Модель ES пропонує достатню потужність, на диво хороше управління і відмінні риси Lexus - комфорт і безтурботність. Деякі конкуруючі німецькі седани можуть бути більш спортивними, але Лексус залишається одним з кращих на ринку. 

Купити новий автомобіль Lexus ES 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

У ES є тільки один явний недолік, але, на жаль, з ним вам доведеться часто взаємодіяти: мультимедіа. Не забудьте ретельно протестувати елементи управління тачпадом перед покупкою, оскільки система не дуже зручна для користувача.

Нове в 2021 році 

Lexus ES 2021 отримав оновлення характеристик - доступний повний привід. 

Кому варто купити? 

Вам обов'язково варто подумати про Lexus ES 2021 року, якщо ви купуєте розкішний автомобіль середнього розміру. ES зручний в управлінні, а його відносно низька вартість у базовій комплектації робить седан хорошим співвідношенням ціни і якості в цьому сегменті. 

Нове або б/у авто? 

Основна відмінність Lexus ES 2020 і 2021 року - наявність повного приводу. Lexus додав повнопривідний варіант в модельний ряд на 2021 рік. Всі попередні автомобілі ES були тільки передньопривідними. Якщо для вас це важливе оновлення, вибирайте новий Лексус ЕС 2021 року. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Lexus ES або Lexus IS

Lexus IS нагадує своїм видом ES, але він заповнює іншу нішу в автомобільній лінійці Lexus. IS - спортивний седан, у нього більш чітка керованість і більш потужні характеристики двигуна. Компроміс полягає в тому, що IS коштує приблизно так само, як ES, але пропонує значно менше місця для сидіння, застарілий дизайн інтер'єру і гіршу економію палива. У ньому також відсутні популярні функції, такі як Apple CarPlay і Android Auto. Якщо вам потрібен комфортабельний і недорогий розкішний автомобіль, зупиніться на ES.

Lexus ES або Toyota Avalon

Toyota Avalon - великий автомобіль, який має багато спільного з ES. Фактично, обидва цих седана виробляються на одному заводі, мають аналогічні двигуни і трансмісії. Обидві машини однаково просторі, зручні в управлінні і до того ж економічні. Основні відмінності стосуються стилю, технічних характеристик і ціни. Усередині ES здається трохи розкішнішим, ніж Avalon. З іншого боку, Avalon коштує дешевше, ніж ES, і має простий у використанні сенсорний екран. Обидві машини хороші, але Avalon - кращий вибір для більшості покупців.

Салон

Lexus ES - чотирьохдверний п'ятимісний седан. Передні сидіння м'які і зручні для пасажирів будь-якого зросту. За кермом комфортно навіть після декількох годин в дорозі, а оглядовість гарна у всіх напрямках. Задні сидіння також просторі, і на них з розумним комфортом можуть розміститися двоє дорослих або троє дітей.

Лексус ЕС 250 2021 року має стильний і висококласний інтер'єр. Більшість матеріалів салону виглядають розкішно. Так, інтер'єр поступається люксовим конкурентам, але він, безумовно, відповідає ціні.

Lexus ES має багажник об'ємом 390 л. У ньому достатньо місця для пари валіз, але предмети великого розміру не помістяться, тому що задні сидіння не складаються.

Особлива фішка Lexus ES 2021 - салон з асиметричною панеллю приладів. Але тут починаються недоліки. Найбільша проблема Лексус ЕС 350 та інших комплектацій 2021 року - це система мультимедіа Remote Touch, яка є в моделях зі стандартним 8-дюймовим дисплеєм і опціональним 12,3-дюймовим дисплеєм. Ці екрани розташовані високо на торпедо, але ними можна керувати за допомогою сенсорної панелі на центральній консолі, аналогічній тій, що є на портативному комп'ютері. Це відволікаюча установка, яку незручно використовувати під час водіння, а кілька фізичних кнопок і ручок для управління аудіо і кліматом не надто допомагають.

Відео тест-драйв Lexus ES 2021 року

Технічні характеристики 

Lexus ES 2021 року пропонується в трьох конфігураціях трансмісії: ES 250, ES 350 і ES350h. ES 250 має 203-сильний 2,5-літровий чотирициліндровий двигун, восьмиступінчасту автоматичну коробку передач і повний привід. Ця установка дає скромну продуктивність. Прискорення неквапливе - від нуля до 100 км/год потрібно 8,5 секунди. На високих швидкостях не так багато потужності, але цього вистачає для пересування містом. 

Якщо ви можете жити без повного приводу, Лексус пропонує ЕС 350 2021 - нова модель з усіма провідними колесами. Седан має 302-сильний 3,5-літровий двигун V6 і восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. У повсякденній поїздці він відчуває себе набагато швидше - від розгону до 100 км/год потрібно 6,6 секунди. У нього є запас потужності для підйому на пагорби і обгону інших транспортних засобів на шосе. Як і у випадку з ES 250, коробка передач перемикається плавно і швидко.

ES350h - це Lexus ES гібрид. Потужність гібридної трансмісії 215 кінських сил і набирає першу сотню за 6.1 с. У парі з нею працює безступінчатий автомат і передній привід.

Лексус ЕС 250 2021 року витрачає в середньому 7.8 л/100 км. ES 350 не такий економний. Йому потрібно близько 8.4 л/100 км.

Lexus ES відрізняється поліпшеною динамікою водіння, в якій комфорт важливіше продуктивності. Седан плавно ковзає нерівностями дороги і залишається стійким на крутих поворотах, а рульове управління здається досить швидким і добре виваженим. Гальма також забезпечують відмінне гальмівне зусилля. В цілому, це автомобіль, яким хочеться керувати кожен день.

Модель Lexus ES 350 F Sport 2021 має більші колеса і доступну адаптивну підвіску, яка трохи поліпшує керованість автомобіля, хоча і не до рівня спортивних седанів.

Безпека

Lexus ES 2021 року одержав загальну оцінку безпеки на п'ять з п'яти зірок. У бічному краш-тесті седан був оцінений на 5/5, а також 4/5 в тестах на лобове зіткнення та перекидання.

Розміри і вага 

Lexus ES має такі розміри:

  • довжина - 4.96 м,
  • ширина - 1.86 м,
  • висота - 1.45 м

Споряджена маса люксового седана коливається від 1674 до 1714 кг. 

Можливі комплектації 

Lexus ES 2021 року випускається в безлічі конфігурацій: трьох варіантах трансмісій і чотирьох версіях оформлення салону.

Базів модель - відмінний вибір для більшості покупців, оскільки вона пропонує багато стандартних функцій для зручностей та безпеки. Ви можете вибрати такий Лексус ЕС 2021, характеристики якого на 100% відповідають вашим потребам. 

Особливо ефектно виглядає версія F Sport. В цьому році Lexus ES 350 F Sport доступний в спеціальній версії Black Line, яка додає чорні дзеркала, колісні диски, спойлер і інші елементи.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2021
Купити новий автомобіль Тойота 4 Раннер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ніссан Титан на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Titan 2021