Огляд Toyota C-HR 2022: яскравий стиль

29 серпня 2022

Toyota C-HR - це один із найяскравіше оформлених невеликих кросоверів на ринку. У ньому є стиль та драйв, а також економна гібридна версія. До того ж, C-HR буквально наповнений сучасними функціями безпеки та крутими технологіями. Однак, якщо ви вирішите купити новий Toyota C-HR, доведеться піти на деякі компроміси. Прочитайте наш огляд, щоб зрозуміти, чи цей ефектний кросовер відповідає вашим потребам.

Вибрати кросовер Тойота C-HR 2022 року на Automoto.ua

Нове у 2022 році

Без істотних змін.

Кому варто купити?

Ви шукаєте маленьку машину, яка справді круто виглядає? Автомобіль має бути зручним для водіння у місті та мати експлуатаційні витрати та драйвовий характер? О, і ви також хотіли б авто від виробника з безпрецедентною репутацією надійності? 

Відповіли ствердно на все перелічене вище? Чудово, тоді Toyota C-HR – це кросовер, на який варто звернути увагу.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Істотних змін для Toyota C-HR 2022 року немає. Попередня комплектація початкового рівня, LE, видалена з модельного ряду. Це підняло стартову ціну C-HR до більш ніж 24 000$. Єдине інше оновлення стосується палітри кольору екстер'єру: Wind Chill Pearl замінює попередню Blizzard Pearl. Почніть пошук Тойота C-HR з автобазару.

Toyota C-HR або Hyundai Kona

Kona – кращий малолітражний позашляховик, ніж C-HR. Хюндай пропонує потужніші варіанти двигуна, витрачає менше палива і має просторіший багажник. На відміну від Toyota, Hyundai доступний з повним приводом.

Toyota C-HR або Mazda CX-30

Mazda CX-30 випереджає Toyota C-HR у низці параметрів. СХ-30 швидше прискорюється і “жвавіше” керується, а також має більше місця для пасажирів та вантажу. Крім того, з Mazda CX-30 ви отримуєте салон кращої якості. І все це приблизно на 1 500$ дешевше.

Інші конкуренти 

Toyota C-HR має й інших конкурентів. Якщо вам потрібен позашляховик, який ще привабливіший ззовні, але й практичніший всередині, то варто подумати про Peugeot 3008. Тим, хто вибирає виключно гібрид, сподобається Kia Niro – відмінний кросовер, який поставляється у вигляді звичайного гібрида або PHEV.

Skoda Karoq – гідна альтернатива, якщо вам потрібний дуже просторий сімейний позашляховик за надзвичайно конкурентоспроможною ціною.

З чим жоден з цих автомобілів не може змагатися, так це з чудовими показниками надійності Toyota та її гібридною технологією, що забезпечує блискучу економію палива без необхідності підключення до мережі для зарядки.

Салон

C-HR розрахований на п'ять осіб. Але похила лінія даху може зменшити комфорт поїздки пасажирів на задньому ряду. 

Інтер'єр Toyota C-HR відповідає яскравому зовнішньому стилю і виконаний з якісних матеріалів. Приємні штрихи, такі як пластмаса з візерунками та штучна шкіра, надають салону висококласного вигляду.

 

На жаль, крутий стиль потребує компромісу із практичністю. Багажник Toyota C-HR об'ємом 377 літра поступається за розміром звичайному хетчбеку. Усі прямі конкуренти кросовера пропонують більше місця.

Але не все так погано. Задні сидіння Toyota C-HR діляться у пропорції 60:40 і складаються на підлогу. Тому загальний об'єм багажника складає 1160 літрів.

C-HR оснащений 8-дюймовим сенсорним екраном, з легко зчитуваним і зрозумілим меню. Він з'єднується як з Apple CarPlay, так і Android Auto через смартфони. Доступна ефективна система навігації. Аудіосистема забезпечує пристойну чіткість, але якість звуку, особливо для треків з басами, помітно погіршується зі збільшенням гучності.

Всі другорядні елементи керування автомобілем (система вентиляції та стереосистема) мають звичайні ручки та кнопки, що полегшує налаштування під час водіння.

Відео тест-драйв Toyota C-HR 2022 року

Технічні характеристики

Характеристики Toyota C-HR залежать від того, яку ви вибрали комплектацію.  
Звичайна версія має під капотом 2,0-літровий чотирициліндровий двигун, який видає 144 кінські сили. Розгін до 100 км/год займає 11 секунд. Середня витрата палива – 8 л/100 км.

Для міської рутини є сенс вибрати Toyota C-HR з гібридною системою, яка поєднує бензиновий двигун об'ємом 1,8 або 2,0 літра з електромотором і акумуляторною батареєю. Потужність кросоверів складає 124 л.с. та 184 л.с. відповідно. 

1,8-літровий бензиновий двигун та електродвигун - це та ж перевірена комбінація, яка використовується в Toyota Prius. Витрата палива Toyota C-HR гібрид складає в середньому 4 л/100 км. 

2,0-літрова модель менш економна, але її гібридна технологія означає, що 80% руху містом може виконуватися лише з допомогою електродвигуна. У цій версії витрати Toyota C-HR зростають до 5,6 л/100 км.

Всі специфікації нового кросовера Toyota C-HR оснащені автоматичною коробкою передач CVT. Вона має великий недолік - змушує двигун гудіти під час прискорення як у місті, так і на трасі.

Гібрид Toyota C-HR не потребує заряджання від розетки.

Кросовер в жодній з версій недоступний з повним приводом.
 

  Характеристики Toyota C-HR 
 Потужність   144 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   11 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата палива   8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

 

Безпека

Toyota C-HR отримала п'ять зірок за результатами краш-тестів Euro NCAP.

Стандартні засоби безпеки зібрані в пакет Toyota Safety Sense 2.5. Система сповіщення про виїзд зі смуги руху може бути занадто настирливою під час руху звивистою дорогою, але в іншому вона корисна. Адаптивний круїз-контроль дуже добре знижує стомлюваність водія в умовах інтенсивного руху та може плавно зупинити автомобіль.

Стандартний список безпеки також включає автоматичне екстрене гальмування, яке виявляє пішоходів, а також велосипедистів та інші транспортні засоби, а також допомогу в русі смугою та розпізнавання дорожніх знаків.

Розміри та вага

Розміри Toyota C-HR типові для сегмента:

  • Колісна база – 264 см,
  • Довжина – 435 см,
  • Ширина – 179 см,
  • Висота – 156 см.

Вага кросовера становить 1320-1510 кг.

Можливі комплектації

Toyota виробляє C-HR 2022 року у кількох комплектаціях. На українському ринку вони називаються Lounge, Active, Live. У Європі – це Icon, Design, GT-Sport, Excel, Orange Edition. Ринок США отримав специфікації: XLE, Nightshade Edition та Limited.

 

Попередній огляд Електромобіль BMW iX 2022: огляд авто
Вибрати електромобіль БМВ iX на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Шевроле Траверс 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Chevrolet Traverse 2022: розумний вибір