Огляд Toyota Corolla 2024: надійний та економний

25 березня 2024

Corolla — популярний, надійний та перевірений часом компактний автомобіль від Toyota. Він забезпечує комфортну поїздку, легку маневреність та чудову економію пального. Які ще переваги має Тойота Королла 2024 року?

Вибрати автомобіль Тойота Королла 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Повернення версії Nightshade Edition

Кому варто купити?

Toyota Corolla 2024 сподобається покупцям, які шукають надійний, економний та порівняно недорогий автомобіль для щоденних поїздок.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2024 році до лінійки комплектацій Тойота Королла повертається модель Nightshade Edition. Пакет зовнішнього вигляду базується на рівні SE і відрізняється затемненими елементами, бронзовими колісними дисками, спортивними передніми сидіннями. Хетчбеки Nightshade отримали чорний дах і вентильоване спортивне крило. Незначні зміни Toyota Corolla 2024 пояснюються тим, що модель отримала рестайлинг минулому році. Було оновлено зовнішній стиль, ​​інформаційно-розважальну систему та додано спортивну модель хетчбека GR. Це покоління Corolla експлуатується з 2020 року. 

Ціна нової Тойота Королла 2024 починається з $21 900.

Toyota Corolla або Honda Civic

Honda Civic вважається одним із найкращих малолітражних автомобілів, і для цього є вагомі причини. Він оснащений великою кількістю стандартних технологій і функцій допомоги водієві, а також висококласною кабіною. Керування Civic спортивніше, ніж Corolla. Як і Toyota, Хонда доступна як хетчбек. Обидві моделі мають не надто потужні базові двигуни, а також версію, орієнтовану на продуктивність. 

Toyota Corolla або Hyundai Elantra

Hyundai Elantra має багато спільного з Corolla. Обидва авто пропонують щедрі набори стандартних функцій, економні двигуни та добре побудовані кабіни. Toyota виглядає трохи престижніше всередині, ніж Hyundai, але Elantra має трохи нижчу базову роздрібну ціну, ніж Corolla, і забезпечує динамічніше керування.

Салон

Нова Toyota Corolla 2024 розрахована на 5 осіб. На передньому ряді є достатньо місця, сидіння зручні, а опціональні спортивні сидіння гарантують комфорт на крутих поворотах завдяки додатковій бічній підтримці. Пасажири другого ряду, відчуватимуть брак простору під ногами та над головою, але це типово для сегменту.

Інтер’єр Тойота Королла 2024 відрізняється простим і зручним плануванням. Матеріали оздоблення здебільшого хорошої якості, але є багато твердого пластику. Елементи керування знаходяться “під рукою” і логічно згруповані.

 

В усіх комплектаціях працює одна і та сама інформаційно-розважальна система з 8,0-дюймовим сенсорним екраном з бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Два порти USB-C розташовані в обох рядах сидінь, а бездротова зарядна панель доступна в пакеті SE Premium і є стандартною для XSE і XLE. Аудіосистема з шістьма динаміками входить в базову комплектацію, доступна преміум-система JBL з 9 динаміками.

Багажник Тойота Королла 2024 розрахований на:

  • 370 л — седан,
  • 505 л — хетчбек.

Відео тест-драйв Toyota Corolla 2024 року

Технічні характеристики

Corolla використовує 2,0-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 169 к.с. Він передає потужність на передні колеса через безступінчату автоматичну коробку передач (CVT). Цього достатньо для міста, але “коней” бракує під час маневрів на шосе. Розгін до 100 км/год займає 9 секунд. CVT ненав’язливий і досить добре імітує роботу традиційної АКПП.

Купити нову Тойота Королла 2024 можна з гібридною силовою установкою, яка забезпечує 138 к.с. Вона складається 1,8-літрового чотирициліндрового двигуна та подвійного електродвигуна. Гібрид доступний з коробкою CVT та двома конфігураціями трансмісії: FWD або AWD. Авто розганяється до 100 км/год від 9,3 до 10,3 с, залежно від специфікації. 

Для ентузіастів водіння доступний спортивний хетчбек Corolla GR. Ця версія вражає маневреністю керованості, точним кермом, фантастичним зчепленням з дорогою та впевненою гальмівною силою. GR Corolla оснащений 1,6-літровим трициліндровим двигуном з турбонаддувом, який видає 300 к.с., шестиступінчастою механічною коробкою передач і системою повного приводу Toyota GR-Four. 

Витрата пального базової моделі залежить від конфігурації та складає 7,8-7,3 л/100 км в місті 6,1-5,7 л/100 км на шосе. Гібрид демонструє середні показники від 4,7 л/100 км до 5,3 л/100 км, залежно від типу кузова, привода та розміру коліс. 

Спортивна модель Corolla GR витрачає в в середньому 9,6 л/100 км.

Королла з 169-сильним двигуном керується не надто захоплююче, але її невеликі розміри дозволяють легко маневрувати на переповнених парковках і в тісних умовах міста. Підвіска налаштована на комфорт і забезпечує м’яку поїздку, яка обов’язково сподобається пасажирам під час довгих мандрівок.
 

 Характеристики Toyota Corolla 2024 
 Потужність   169 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,0 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата пального   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

Безпека

Кожна Toyota Corolla 2024 року випуску оснащена набором систем допомоги водієві та активної безпеки Toyota Safety Sense 3.0. Серед них автоматичне дальнє світло, переднє автоматичне екстрене гальмування, система підтримки смуги руху та адаптивний круїз-контроль. Моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду є опціональними або стандартними залежно від комплектації.

Розміри та вага

Седан Corolla 2024:

  • Колісна база — 270 см,
  • Довжина — 463 см,
  • Ширина — 178 см,
  • Висота — 143 см.

Хетчбек Corolla 2024: 

  • Колісна база — 264 см,
  • Довжина — 436 см,
  • Ширина — 179 см,
  • Висота — 145 см.

Можливі комплектації

Toyota Corolla 2024 випускається в двох варіантах кузова: седан і хетчбек, з бензиновою та гібридною силовою установками. Вони доступні в трьох основних комплектаціях: LE, SE і XSE, модель SE можна доповнити пакетом Nightshade Edition. Також представлена спортивна версія Corolla GR.

Попередній огляд Огляд Hyundai Elantra 2024: виразний стиль
Шукати новий Хендай Елантра 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти новий позашляховик Кіа Теллурайд 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Kia Telluride 2024: все в одному