Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2022

31 січня 2022

Toyota Prius 2022 багато років вважається синонімом гібридних автомобілів. Це дійсно зручний, економний та практичний хетчбек. Проте за ефективність доведеться заплатити нервозною поїздкою та млявим прискоренням. Чи готові ви до таких компромісів? Дізнайтесь більше про плюси та мінуси Тойота Пріус 2022 року!

Купити новий автомобіль Тойота Пріус 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2022 році

У цьому модельному році дебютує спеціальна версія  Nightshade Edition. 

Кому варто купити? 

Шукаєте економний та практичний автомобіль? Бажаєте заявити всім на дорозі про свої екологічні погляди? Тоді вам варто купити нову Toyota Prius. Хетчбек споживає винятково мало бензину, радує містким багажником та щедрим набором функцій безпеки. 

Нове чи б/у авто? 

У лінійку Prius 2022 додано комплектацію Nightshade, яка доступна в трьох різних кольорах металік: Silver, Super White і Midnight Black. Таку версію відрізняють чорні 17-дюймові колеса для передньопривідних моделей та 15-дюймові колеса з чорними гайками для повнопривідних моделей. Всередині в стандартне оснащення Nightshade додані обігрів керма та передніх сидінь. Ціна акуальної Toyota Prius починається з $24 525. Не забувайте, на автобазарі можна підібрати значно дешевші варіанти. 

Останнє серйозне оновлення моделі було у 2019 році. Це означає, що є сенс пошукати Тойота Пріус із пробігом. На автобазарі AutoMoto.ua знайдуться будь-які модифікації автомобіля, навіть Toyota Prius Plus.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Toyota Prius або Honda Insight

Honda Insight, в базовій версії, обійдеться вам приблизно стільки ж, скільки й Prius. Але за свою ціну Інсайт пропонує набагато кращу комплектацію. З Хонда ви отримаєте більше потужності під капотом, престижніший інтер'єр і схожі показники витрати пального. У чому Prius сильно затьмарює Insight, то це в об’ємі вантажного простору. Honda пропонує від 416 до 425 л, але, як і у випадку з Toyota, ви завжди можете скласти сидіння, щоб отримати більше місця. Хоча є аргументи на користь Prius, але в цілому Insight, безумовно, стане кращим вибором.

Toyota Prius або Hyundai Ioniq Hybrid

Hyundai Ioniq Hybrid з 139 л.с. виграє в Toyota Prius в показнику потужності. При цьому Іонік витрачає менше пального (4,0 л/100 км) і коштує в базовій версії трохи більше $23 600 доларів, а тому - доступніший. Крім того, у нього ергономічний та стильний інтер'єр, який не виглядає таким дешевим, як у Prius. Хюндай трохи відстає від Toyota в параметрі вантажного простору з об'ємом 750 л. Але натомість ви отримуєте стандартні двозонний клімат-контроль та Android Auto. Привабливий дизайн та гарна вартість роблять гібрид Іонік найкращим вибором у цьому порівнянні.

Салон

Гібрид Toyota Prius вміщує п'ятьох людей. В обох рядах достатньо місця, тому вашим пасажирам буде комфортно. 

У стандартній комплектації Toyota Prius 2022 ви отримуєте тканинну оббивку та багато пластику. Салон зі штучної шкіри SofTex з'являється в комплектації XLE, але доступні все ті ж три досить нудні варіанти кольорів. 

Кузов у ​​стилі хетчбек означає, що за заднім сидінням передбачено достатньо місця для вантажу. Більшість комплектацій має 775 л простору. Якщо вам потрібно збільшити вантажомісткість, задні сидіння складаються у пропорції 60/40 на всіх моделях та відкривають простір у 1435 л. Єдині версії, в яких спостерігається невелика втрата простору: LE (через запасне колесо) та повнопривідні (через електродвигун на задній осі). 

Стандартна мультимедіа Prius складається з семидюймового сенсорного дисплею з підтримкою Android Auto, а також Apple CarPlay, Amazon Alexa, супутникового радіо SiriusXM, можливості підключення Bluetooth та аудіосистеми з шістьма динаміками. Сама система може бути застарілою, але її легко зрозуміти та досить просто використовувати у дорозі. Хоча екран більшого розміру, безперечно, не завадив би. У верхній комплектації Limited є 11,6-дюймовий екран, але він працює на інтерфейсі без Android Auto. Натомість він супроводжується оновленням звуку з десятьма динаміками від JBL і може похвалитися навігацією, а також функцією розпізнавання голосу.

Технічні характеристики

Незалежно від того, яку модифікацію Toyota Prius ви виберете, під капотом буде 1,8-літровий безнаддувний чотирициліндровий двигун потужністю 96 к.с. та крутним моментом 142 Нм. У тандемі з ним працює електродвигун, який додає свої 71 к.с. і 162 Нм крутного моменту. Разом мотори розвивають 121 к.с. Якщо ви виберете один варіант повного приводу, отримаєте додатковий електродвигун на задній осі потужністю 7 к.с. Він мало покращує загальні характеристики Toyota Prius та не впливає на прискорення.

До речі, про швидкість. Розгін Пріус до 100 км/год займає 10,5 с. Але ж ви не збираєтеся з цим гібридом на змагання з автокросу?

У чому Toyota Prius одна з найкращих на ринку, то це в економній витраті палива. Ось як виглядають цифри:

  • базова версія – 4,2 л/100 км. Завдяки бензобаку на 42 л, цей автомобіль модель може проїхати колосальні 1018 км між заправками;
  • конфігурації FWD - 4,5 л/100 км;
  • повнопривідні моделі – 4,8 л/100 км.

Безпека

Toyota Prius 2022 року пройшла повну перевірку безпеки Національна Адміністрація Безпеки Дорожнього Руху США та отримала 5/5 за бічне зіткнення та 4/5 за випробування на лобове зіткнення та перекидання. 

Розміри та вага

Розміри кузова Prius: 

  • довжина 4,5 м,
  • колісна база – 2,7 м,
  • ширина – 1,7 м,
  • висота – 1,47 м. 

Споряджена маса базового варіанту починається з 1365 кг. Найважчим варіантом Пріус є XLE AWD-e із 1456 кг. 

Можливі комплектації 

Нова Toyota Prius 2022 в передньопривідному виконанні доступна в п'яти комплектаціях: L Eco, LE, XLE, Nightshade Edition і Limited. Повнопривідна модель пропонується лише у варіантах LE, XLE та Nightshade Edition. Шукайте Toyota Prius на АвтоМото - тут зібрані всі оголошення з усіх автосайтів України.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2022
Купити новий автомобіль Інфініті Ку60 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Форд Ескейп 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Escape 2022