Огляд Toyota RAV4 2023: улюбленець публіки

1 лютого 2023

Toyota RAV4 - одне з найпопулярніших авто в класі середньорозмірних кросоверів. Він економний, просторий, зручний у керуванні, надійний та щедро оснащений функціями безпеки. Проте сегмент SUV постійно поповнюється свіжими авто. Тойота оновила кросовер РАВ4 до 2023 модельного року. Чи вдасться покращеному RAV4 зберегти популярність?

Вибрати новий позашляховик Тойота РАВ4 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Оновлена ​​інформаційно-розважальна система з більшими сенсорними екранами та бездротовими Apple CarPlay і Android Auto.
  • Доступна 12,3-дюймова панель приладів.

Кому варто купити?

Якщо хтось вже вирішив купити Тойота РАВ4 2023, то має для цього вагомі аргументи. Але все ж зазначимо, що це якісно зібраний та практичний сімейний кросовер з достатнім  пасажирським та вантажним простором. РАВ4 ідеально підходить для жителів передмістя. Співвідношення ціна-якість хороше, але дешевші конкуренти пропонують стільки ж з точки зору технологій і функцій. Зрештою, ви отримуєте авто іменитого бренду, а це завжди коштує грошей.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 році RAV4 виглядає так само, як і минулого року, але всередині з'явилися деякі помітні зміни. Toyota оновила інформаційно-розважальні системи RAV4 2023 року. Стандартний 7-дюймовий дисплей у “молодших” версіях замінений на більший 8-дюймовий дисплей. Вищі комплектації отримують ще більший 10,5-дюймовий екран. Ці інформаційно-розважальні системи також оснащені оновленим програмним забезпеченням, новим інтерфейсом, бездротовими оновленнями та бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Усі комплектації отримують стандартну 7,0-дюймову частково цифрову панель приладів, а повна 12,3-дюймова цифрова панель приладів є опціональною для топових версій.

Toyota RAV4 нового, п'ятого, покоління дебютувала в 2019 році та до 2023 встигла отримати кілька оновлень.

Ціна Тойота РАВ4 2023 в Україні починається з 28 685$.

Toyota RAV4 або Honda CR-V

Honda CR-V 2023 - це абсолютно нова модель, і вона пропонує кілька переваг порівняно з конкурентом Toyota. CR-V може похвалитися салоном вищого класу, а також забезпечує трохи більше простору для пасажирів і вантажу. Кросовер Хонда оснащений ще більшою кількістю стандартних функцій, таких як моніторинг сліпих зон, підігрів сидінь і люк, а його двигун з турбонаддувом потужніший і тихіший, але так само економний. Недоліком є ​​ціна. Найдешевший CR-V коштує на 3 500$ дорожче базового RAV4. Якщо у вас обмежений бюджет, RAV4 буде раціональним вибором.

Toyota RAV4 або Nissan Rogue

Як і RAV4, Nissan Rogue є надійним вибором у класі компактних SUV. Він добре обладнаний, місткий, зручний, а також коштує від  27 360$. Водночас, Рог пропонує кілька переваг. Його трициліндровий двигун з турбонаддувом забезпечує найменшу в своєму класі витрату пального. Кабіна Rogue також виглядає трохи шикарнішою, ніж у RAV4. Проведіть тест-драйв обох позашляховиків, щоб визначити, який вам більше подобається.

Салон

Новий Toyota RAV4 2023 — дворядний позашляховик. У салоні більш ніж достатньо місця для п’яти дорослих. В жодному ряду не буде тісно, а також не бракуватиме простору під ногами чи над головою.
Інтер'єр Toyota RAV4 не виглядає преміально, але це й не вимагається. Салон виконаний з якісних матеріалів, які повинні витримати випробування часом. Базова комплектація досить “спартанська”, з тканинними сидіннями, пластиковим кермом однозонним ручним клімат-контролем. Підйом вверх лінійкою комплектацій додає в салон Toyota RAV4 шкірозамінник SofTex, м'яку оббивку приладової панелі та підлокітника, електропривід та підігрів сидінь, двозонний автоматичний клімат-контроль.

 

Позашляховики люблять за практичність, і Toyota RAV4 відповідає таким вимогам. Багажник об'ємом 1062 л за задніми сидіннями вмістить всі речі для родинної подорожі. Якщо скласти задні сидіння у співвідношенні 60/40, можна збільшити базовий простір багажника до 1976 л. PHEV дещо відрізняється. Його багажник має розміри 949 л, що збільшується до 1976 л зі складеними задніми сидіннями.

Toyota оснастила RAV4 2023 року своєю новітньою інформаційно-розважальною системою. Свіжий інтерфейс відображається на стандартному 8-дюймовому сенсорному екрані, або доступній 10,5-дюймовій версії. Обидва екрани мають чітку графіку, миттєву реакцію та прості меню. Мультимедіа усіх комплектацій забезпечує забезпечує доступ до Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth і супутникового радіо SiriusXM.

Більшість функцій легко знайти за допомогою піктограм швидкого доступу в лівій частині екрана. Ви також можете просто сказати “Привіт, Toyota”, після чого подати команду, і дозволити віртуальному помічнику RAV4 налаштувати параметри для вас. Загалом, ця система значно покращила попереднє програмне забезпечення.

На приладовій панелі також є кілька фізичних кнопок і ручок. Елементи керування зручно розташовані та дозволяють легко регулювати звук та клімат під час руху.

Відео тест-драйв Toyota RAV4 2023 року

Технічні характеристики

Кожен із бензинових RAV4 оснащений однаковим 2,5-літровим чотирицилиндровим двигуном, який розвиває 203 к.с. У поєднанні з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач він приводить в дію передні колеса. Кросовер у будь-якій комплектації може бути повнопривідним. 

Гібридні варіанти використовують варіацію того самого двигуна за циклом Аткінсона, але доповнюють його парою електродвигунів, які збільшують загальну потужність до 219 к.с. Як і більшість гібридів, вони поєднуються з трансмісією ECVT для імітації перемикання передач. 

2,5-літровий двигун в парі з електродвигуном в RAV4 Prime (плагін-гібрид) забезпечує загальну потужність 302 к.с. Він також використовує трансмісію ECVT.

Показники витрати пального роблять Тойота РАВ4 одним з найекономніших в класі. Середні цифри виглядають так:

  • 7,8 л/100 км - передньопривідні бензинові моделі,
  • 4,8 л/100 км - повнопривідні бензинові моделі,
  • 5,9 л/100 км - гібридні моделі,
  • 6 л/100 км - плагін-гібридні моделі (в комбінованому режимі бензин+електродвигун).

Запас ходу Тойота РАВ4 plug-in-hybrid - 75 км (за стандартом WLTP).
 

 Характеристики Toyota RAV4 2023 
 Потужність   203 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

 

Безпека

Кожен новий кросовер Toyota RAV4 2023 оснащений набором засобів безпеки та допомоги водієві Safety Sense 2.0. В стандартний список входить система попередження зіткнень із виявленням пішоходів, попередження про виїзд із смуги руху та відстеження смуги руху, динамічний круїз-контроль і розпізнавання дорожніх знаків. Кросовер також має систему безпеки Star Safety System, до якої додаються ABS, EBD, система стабілізації та контроль тяги, а також розумна зупинка. Для безпеки водія та пасажирів в випадку аварії передбачено 8 аербегів, розташованих по всьому салону, серед яких подвійна передня подушка, передня подушка  для колін, передня та бічна шторки.

Розміри та вага

  • Колісна база - 269 см,
  • Довжина - 461 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 178 см.

Спорядженний кросовер важить від 1533 до 1950 кг.

Можливі комплектації

Toyota пропонує звичайний бензиновий RAV4 2023 року в комплектаціях Live, Active, Lounge, Active+, Premium. На інших ринках ці моделі специфікації називаються LE, XLE, XLE Premium, Adventure, TRD Off-Road і Limited. 

Гібридна версія кросовера доступна в на українському ринку в комплектаціях Active, Lounge, Active+. В інших країнах можна вибрати моделі LE, XLE, Woodland Edition, SE, XLE Premium, XSE та Limited. 

Плагін-гібрида версія Прайм представлена в комплектаціях Lounge та Premium (SE та XSE).

Попередній огляд Огляд Hyundai Tucson 2023: вдалий вибір
Вибрати позашляховик Hyundai Tucson 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Міцубісі Аутлендер 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mitsubishi Outlander 2023: руйнівник стереотипів