Огляд Volvo V90 2023: елегантна розкіш

25 жовтня 2023

Volvo V90 2023 поєднує практичність універсала, преміальний дизайн, мінімалістичний стиль та технологічність. Цей автомобіль виділяється серед потоку машин елегантністю кожної деталі. Водночас він гарантує зручність та комфорт як водієві в керуванні, так і пасажирам в поїздці. Чим ще буде вражати Volvo V90 Cross Country?

Вибрати універсал Вольво V90 Cross Country 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Збільшено кількість комплектацій.

Кому варто купити?

Шукаєте автомобіль із великим простором для пасажирів і вантажів, але не хочете купувати позашляховик? Варто розглянути V90 Cross Country. Цей універсал повністю виправдовує свою преміальну ціну. Новий Volvo V90 коштує від $58 650.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Volvo V90 Cross Country 2023 отримує нові комплектації Plus і Ultimate. Лінійка кольорів кузова поповнюється варіантами Black Stone, Bright Dusk Metallic і Silver Dawn Metallic.

Volvo V90 Cross Country або Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country можна назвати “меншим братом” V90 Cross Country. Компактний V60 пропонує вишуканий салон, стандартний повний привід і довгий список стандартних функцій. Все це обійдеться вам приблизно на $9 000 дешевше, ніж Volvo V90. Однак V90 пропонує більше вантажного простору та потужніший двигун. Вибір залежить від потреб у просторі та бюджету.

Volvo V90 Cross Country або Audi A6 Allroad

Audi A6 Allroad - відмінний варіант у сегменті універсалів підвищеної прохідності. Audi пропонує елітний і просторий салон, стандартний повний привід, а також потужніший двигун і більш інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему, ніж у конкурента від Volvo. Обидва універсали мають схожі показники витрати пального. Проте A6 Allroad коштує дорожче, ніж V90. Ви не помилитесь з жодним з цих авто. 

Volvo V90 Cross Country або Mercedes-Benz E-Class

Як і Volvo, Mercedes має багатий досвід створення великих розкішних універсалів. Мерседес E-450 All-Terrain схожий на V90 Cross Country тим, що пропонує стандартний повний привід, пневматичну підвіску з можливістю регулювання висоти (пневморесори доступні в комплектації Volvo Ultimate) і гібридну силову установку. Але варіант Mercedes-Benz потужніший і дорожчий, ніж суперник Volvo.

Салон

Універсал Вольво V90 Кросс Кантрі може перевозити до пяти людей. Обидва ряди зручні. Внутрішній простір винятковий завдяки плануванню універсала, яке покращує не лише місткість багажника, але й місця для пасажирів ззаду. 

В інтер’єрі Volvo V90 панує мінімалізм: немає нічого зайвого, але все продумано та зручно. Салон високотехнологічний та якісний. Вам буде важко знайти будь-яку дешеву або непривабливу поверхню, оскільки більшість точок дотику вкрито м’якими матеріалами. Текстуровані ручки, прекрасна деревина з відкритими порами, вишукані кришки динаміків і вертикально орієнтований екран інформаційно-розважальної системи у вигляді планшета – все це допомагає виділити універсал серед конкурентів.

 

 

Інформаційно-розважальна система на базі Google має прості меню та швидку реакцію. Центральний 9,0-дюймовий сенсорний екран порадує стандартними Android Auto і Apple CarPlay, навігацією Google Maps, магазином додатків Google Play, розпізнаванням голосу Google Assistant і можливостями оновлення повітрям. Volvo оснащено стандартною аудіосистемою з 10 динаміками, але доступні преміальні установки Harman Kardon з 14 динаміками та Bowers & Wilkins із 19 динаміками. 

Універсали традиційно пропонують великі багажники. Вольво V90 Кросс Кантрі 2023 року - не виключення, хоча й поступається в вантажному просторі конкурентам. За задніми сидіннями авто ви знайдете 560 л. Якщо складете крісла, отримаєте 1953 л.

Відео тест-драйв Volvo V90 2023 року

Технічні характеристики

Універсал V90 Cross Country 2023 року оснащений рядним чотирициліндровим двигуном із турбонаддувом і наддувом із 48-вольтовим м’яким гібридом. Ця установка виробляє в цілому 295 к.с. та передає потужність на систему повного приводу через восьмиступінчасту коробку-автомат. Коробка передач іноді повільно перемикається на нижчу передачу на високих швидкостях, але в цілому працює плавно.

Витрата пального Volvo V90:

  • 10,7 л/100 км - місто,
  • 8,1 л/100 км - шосе,
  • 9,4 л/100 км - комбінований цикл.

Поїздка Cross Country комфортна завдяки збалансованому шасі, а керування - точне та зважене. Підвіска згладжує нерівності на дорозі, а гальма забезпечують впевнену зупинку. 
 

 Характеристики Volvo V90 2023 
 Потужність   295 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,9 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

Компанія Volvo заслужила репутацію виробника одних із найбезпечніших автомобілів на ринку. Універсал V90 Cross Country - не виключення. Про це свідчить велика кількість стандартних функцій допомоги водієві: попередження про лобове зіткнення, виявлення пішоходів і велосипедистів, автоматичне екстрене гальмування вперед, попередження про виїзд зі смуги, помічник утримання смуги, Pilot Assist (адаптивний круїз-контроль із центруванням смуги), моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду, передні та задні датчики паркування, камера заднього виду, розпізнавання дорожніх знаків, контроль уваги водія та світлодіодні фари з автоматичним дальнім світлом.

Розміри та вага

Розміри Вольво V90 Cross Country

  • Колісна база - 294 см,
  • Довжина -  495 см,
  • Ширина - 190 см,
  • Висота - 154 см.

Вага спорядженого авто 1910 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Volvo V90 2023 можна в комплектаціях Plus та Ultimate. Обидві специфікації пропонують однакові технічні характеристики. Різниця між моделями в оснащенні салону.

 

Попередній огляд Огляд Ford Mustang 2023: авто поза часом
Вибрати спорткар Форд Мустанг 2023 на Automoto.ua
Вибрати кросовер Кадиллак ХТ5 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Cadillac XT5 2023