7 дизельних авто для тих, хто економить

14 липня 2021

Дизельні двигуни не втрачають популярність. Транспорт на такому паливі вважають ідеальними для частих далеких поїздок, буксирування і, звичайно ж, економії. Попит народжує пропозицію, тому автовиробники створюють позашляховики, седани і хетчбеки в комплектації з дизельним двигуном. Ось добірка із 7 моделей на будь-який смак та гаманець для тих, хто віддає перевагу дизелю. 

BMW 3 серії

Купити б/у БМВ 3 серії дизель свіжі оголошення

BMW 3 серії - седани та універсали з чудовим управлінням та якісним інтер'єром. Виробник пропонує вибір з трьох дизельних двигунів, але найпопулярнішим є 2,0-літровий чотирициліндровий 320d на 187 к.с. Витрата в середньому становить 4.3 л/100 км.

Volkswagen Golf 

Купити б/у Фольксваген Гольф дизель свіжі оголошення

Volkswagen Golf завжди присутній в списках економних авто. Старші моделі витрачали в середньому 4.5 л на сотню. Нова версія 2021 року зі 2.0-літровим двигуном скорочує витрату до 3.8 л, тому відвідування заправних станцій будуть нечастими. 

Ford Focus

Купити б/у Форд Фокус дизель свіжі оголошення

Ford Focus - популярний хетчбек. Топова версія з 2.0-літровим дизельним двигуном EcoBlue потребує середньому в 4.1 л/100 км. У поєднанні з механікою-шестиступкою Focus перетворюється в одного з лідерів в комфорті водіння в своєму класі.

BMW 5 серії

Купити б/у БМВ 5 серії дизель свіжі оголошення

BMW 5 серії вже багато років є еталоном представницького класу седанів. Але це не заважає йому залишатися ідеальним вибором для тих, хто хоче великий комфортабельний сімейний автомобіль. Він приносить задоволення від водіння, демонструючи кращі в своєму класі технології та якість збірки BMW.

Найпопулярніша на автобазарі дизельна версія - 520d з 2.0-літровим турбованим 187-сильним двигуном. Показник витрати палива наближається до 3.9 л/100 км. Додайте до цього чудову восьмиступеневу автоматичну коробку передач, і 5-я серія повинна стати ідеальним седаном, здатним впоратися з усім.

Volvo XC60

Купити б/у Вольво СХ60 дизель свіжі оголошення

Кросовер Volvo XC60 має під капотом двигун об'ємом всього 2.0 літра, але це не заважає йому видавати пристойну потужність - 195 к.с. Прискорення від 100 км/год займає 7.8 секунди, а загальна економія палива складає 5.3 л. Це досить хороші показники для розмірів моделі.

Mercedes E-Class 

Купити б/у Мерседес Е клас дизель свіжі оголошення

Багато виробників автомобілів замінюють дизельні двигуни гібридними варіантами, але Mercedes розробив дизельний плагін-гібридний силовий агрегат. Створений для тих, хто долає багато кілометрів, Mercedes E 300 de дає можливість ковзати по місту на електриці і при цьому пристойно економити паливо на довгих трасах. Запас ходу на електротязі складає 25-30 км, а витрата дизеля - 4.6 л/100 км, якщо батарея гібрида заряджена, і 5.5 л/100 кг з розрядженим акумулятором. 

Майже безшумний E-Class не женеться за спортивностю 5-ї серії, а робить акцент на комфорт та вишуканість. Це відмінний круїзер. 

Land Rover Discovery

Купити б/у Ленд Ровер Дискавері дизель свіжі оголошення

Land Rover Discovery з дизельним чотирициліндровим двигуном D250 потужністю 246 к.с. витрачає близько 7.1 л на сотню кілометрів комбінованої поїздки. Це здається не дуже економною витратою палива. Але якщо врахувати розмір та вагу автомобіля, стає очевидним невеликий компроміс на користь вседорожних здібностей. Він не тільки впорається з найгіршою місцевістю, але також буксирує до 3,5 тонн та гарантує комфорт в тривалих подорожах. 

Попередня стаття Великі машини для малого бізнесу: що вибирати в 2021 році
Великі машини для малого бізнесу: що вибирати в 2021 році
Як зупинити машину, якщо гальма не працюють
Наступна стаття Як зупинити машину, якщо гальма не працюють

Популярні новини