Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2019

18 грудня 2018

Сучасний Infiniti QX80 це доказ розкоші на колесах з вражаючими технологіями, вишуканістю салону та виразною стилізацією. Навіть зважаючи на те, що під привабливою обгорткою знаходиться потроху старіюча платформа 2010 року, QX80 залишається сучасним позашляховиком, який тішить плавністю ходу, потужним V8 двигуном та різноманітними функціями. Творіння Infiniti йде колесо в колесо з Cadillac Escalade, Lincoln Navigator і Lexus NX, між тим, багато покупців саме QX80 розглядає як найкращий варіант. З хорошими буксирувальними можливостями, потужним силовим агрегатом QX80 це працьовитий коник у вишуканій збруї.  

Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2019

Вам сподобається

Якщо вам потрібні значні буксирувальні можливості та внутрішній об’єм, але ви не готові пожертвувати фактором розкоші, новий Infiniti QX80 2019 до ваших послуг. Перевагами позашляховика стали виразний, вишуканий салон, значний перелік оснащення та рамна конструкція.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам подобається все стосовно Infiniti QX80 2019, окрім ціни, зверніть увагу на Nissan Armada, який мало чим поступається Infiniti, коштуючи дешевше. Крім того, рівень витрати пального QX80 залишає бажати кращого.

Нове у 2019 році

У 2019 модельному році з’явиться нова комплектація Infiniti QX80 Limited, яка постачається з майже усіма опціями, включно з системою повного приводу. Модель Luxe нині постачається з оснащенням, яке раніше входило до переліку опцій.

Враження від їзди

У той час як зовнішність позашляховика може викликати роздуми, манера ходу точно вдовольнить більшість. Великий 5.6-літровий V8 двигун пропонує 405 кінських сил, агрегат, який вимагає чимало пального, але гарантує необхідний запас потужності для пристойного розгону та виконання маневрів. У даному випадку, навіть трохи шкода, що салон ізолює від зовнішніх звуків, оскільки двигун видає вражаючий гуркіт, який змушує мурашки бігати по шкірі. Хоча, покупці цього сегменту розраховують на виняткові умови комфорту, тому тиша салону обов’язкова. Кермо досить важке, натомість підвіска Infiniti QX80 м’яка. Завдяки системі стабілізації кузова такі явища як крен і занос зведені до мінімуму. Оскільки габаритні розміри Infiniti QX80 не спрощують процес паркування або маневрування, на допомогу передбачена камера кругового огляду.

Найкращі характеристики

У той час як більшість систем адаптивного круїз-контролю потрібно вмикати, система контролю дистанції QX80 постійно контролює відстань, автоматично уповільнюючи автомобіль в разі зупинки транспортного засобу попереду. Система здатна повністю зупинити Infiniti.

Зважаючи на вагу та розміри позашляховика, зазвичай для контролю рухів та уникнення неприємностей встановлюють комплект жорстких сталевих ресорі. Розробники Infiniti знали, що це призведе до жорсткості ходу, тому вони оснастили QX80 системою стабілізації кузова.

Детально про автомобіль Infiniti QX80

Інтер’єр

Дизайнери стверджують що під час розробки салону QX80 надихалися інтер’єром приватних літаків. Довести це неможливо, між тим, як і заперечити той факт, що QX80 пропонує комфортний салон з дорогими, високоякісними матеріалами. Сидіння мають захист від плям. Про дозвілля задніх пасажирів подбає інформаційно-розважальна система. Передбачена покращена її версія з більшим екраном. Крім того, пасажирам третього ряду слід готуватися до того, що дістатися свої місць буде не так просто, оскільки другий ряд не посувається. Крім того, трохи виказує вік автомобіля чорно-білий дисплей між основними приладами.

Відео тест-драйв Infiniti QX80 2019 року

Екстер’єр

Перегляд в минулому році позбавив QX80 дивного «носу», «понурих» фронтальних фар та погано продуманих вентиляційних отворів. Замість цього з’явився свіженький листовий метал попереду, який не тільки стилістично приєднав оновлений Infiniti QX80 до сімейства, а й зробив привабливішим. Чималих розмірів позашляховика це не приховало, при 530 см він дійсно великий, але привабливості додало. Багатьом сподобається піднята лінія задніх вікон, хоча через це ускладнюється задня видимість. А нові двері багажного відділення та вентиляційні отвори крил зробили QX80 сучаснішим.

Базова комплектація

Базовим оснащенням моделі Luxe стали: шкіряна обшивка, електропривод дверей багажника, тризонний клімат-контроль, люк даху, підігрів передніх сидінь і керма, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, з електроприводом, екстрене гальмування, камера кругового огляду з функцією виявлення рухомих об’єктів та передні/задні сенсори паркування. Покупець також отримує автоматичне складання дзеркал, шкіряне оздоблення приладової панелі та капітанські крісла другого ряду. Передбачений один рік безкоштовного користування системою телекомунікації «Infiniti Connection». Про розваги подбає аудіосистема «Bose» на 13 динаміків з USB портом і Bluetooth.

Опційне обладнання

Бажані елементи додають пакети. Так, пакет «ProActive» подбає про наявність дзеркала заднього виду з камерою, системи стабілізації кузова, адаптивного переднього освітлення та адаптації пасків безпеки перед аварією. Пакет «Theater» додасть 8.0-дюймові екрани, вмонтовані у підголівники передніх сидінь, бездротові навушники та дистанційне управління. Також до опційного пакету увійшли система попередження про сліпі зони, система контролю дистанції, активний круїз-контроль та утримання смуги руху. Пакет «Sensory» потішить аудіосистемою «Bose» на 15 динаміків, стьобаними шкіряними сидіннями, передніми сидіннями з клімат-контролем та підігрівом сидінь другого ряду. Модель Limited стандартно постачається з усім оснащенням пакетів.

Під капотом

Єдиним для QX80 став 5.6-літровий V8 двигун на 405 кінських сил і 560 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Завдяки рамній конструкції і власній чималій вазі Infiniti здатний буксирувати до 3.855 кг. Привід стандартно на задні колеса. Розгін відбувається за 7.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 16.8 л/100км у міському, 11.8 л/100км у заміському та 14.6 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом позашляховик розженеться за 7.5 секунд. Витрата пального сягне рівня 18.1,12.4 та 15.6 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2019