Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2019

7 березня 2019

Цього року флагман від Nissan виразний Maxima трохи посвіжів, що допомогло зберегти позицію у конкурентному класі седанів. Автомобіль має декілька переваг і бонусів, які неможливо знайти у суперників. На відміну від Passat чи Optima, сучасний Maxima досі пропонує V6 двигун. Хоча ще декілька років тому творінню Nissan було не солодко, конкуруючи з не менш потужним V6 турбодвигуном Kia Stinger. Повертаючись у наші часи, не можливо не згадати про збільшений, привабливий список оснащення Maxima.

Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2019

Вам сподобається

Сучасний седан Nissan Maxima це привабливий, продуктивний седан з роками перевіреної історії, потужним двигуном та новітніми технологіями. Спортивні відчуття та збалансована стартова ціна теж грають на користь автомобіля.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У класі представлені швидші седани з кращим управлінням, просторішим заднім сидінням і приводом, як на задні, так і на всі колеса. Так, на думку спадають Kia Stinger, Dodge Charger і Ford Fusion. Хорошим варіантом може стати новий Altima з турбодвигуном. Крім того, численні стандартні елементи конкурентів все ще є опціями для Maxima.

Нове у 2019 році

У 2019 році восьме покоління Nissan Maxima стало свіжішим зовні і всередині. Набір безпеки «Safety Shield 360» нині включає екстрене автоматичне гальмування, асистент дальнього світла і попередження про виїзд за межі смуги руху. Новинками також стали стандартна функція попередження про перевірку задніх дверей, задні, бічні подушки безпеки, колінні подушки попереду та USB Type-C порти.

Враження від їзди

Рекламний слоган «Чотирьохдверний спортивний автомобіль» звучить привабливо, але не варто плутати Maxima 2019 з навіть найпростішим BMW. Замість того, краще вважати Nissan вишуканим седаном початкового рівня зі спортивною харизмою, який пропонує помітно більше, ніж Camry чи Accord. Потужність 300 коней V6 двигуна постачається на передні колеса. Замість класичної у цьому випадку коробки автомат, Nissan Maxima отримав варіатор. Пуристи таке поєднання не дуже люблять. Між тим, треба сказати, що варіатор Maxima є одним з найкращих в індустрії. Паразитне силове підрулювання дає про себе знати якщо сильно натиснути на газ, але за нормальних умов водій його не помічатиме. Підвіска гарантує комфортну їзду і стабільність входження в круті повороти. Рульовому управлінню, між тим, часом може бракувати точності.   

Найкращі характеристики

Система попередження про можливе зіткнення від Nissan має здатність контролювати хід двох автомобілів попереду, передбачаючи неминучість зупинки першого транспортного засобу, якщо це вже зробив другий. Стандартна для всіх Maxima, система дає більше часу для реакції автоматичного екстреного гальмування.

Функція попередження про перевірку задніх дверей нагадує водію про предмети, тварин чи, навіть, дітей, які могли лишитися на задньому сидінні. Система контролює відкривання задніх дверей перед тим, як автомобіль було заведено. А якщо в кінці подорожі задні двері не були відкриті повторно, вона попередить водія.

Детально про автомобіль Nissan Maxima

Інтер’єр

Старіюча платформа, на жаль, найбільш помітна саме у салоні. Не зрозумійте неправильно, седан має привабливий інтер’єр і зручні сидіння, але інформаційно-розважальна складова відстає від того, що пропонують суперники. Це стосується і простору позаду. На допомогу приходять приємні матеріали оздоблення і нові стьобані, шкіряні сидіння Nissan Maxima. Точність аналогових приладів ніхто не зможе поставити під сумнів, але, знову таки, виглядають вони не надто сучасно. Бонусом стане тиша на будь-якій швидкості.

Відео тест-драйв Nissan Maxima 2019 року

Екстер’єр

Компанія почаклувала над стилізацією Maxima. Цього року седан зможе похвалитися схожими на дорогоцінні камені, світлодіодними фарами, які оточують більш агресивну решітку радіатора «V-Motion». Трохи іншим стала задня частина, отримавши світлодіодні вогні. Перелік основних змін закінчують нові 18 і 19-дюймові колеса. Силует Maxima, між тим, залишився незмінним, позиціонуючи усі знайомі лінії та вигини. Зовнішність вийшла трохи суперечливою, але виразною.

Базова комплектація

Усі моделі Maxima отримали світлодіодні фари і акценти задніх вогнів. Навіть базова модель Nissan Maxima S постачається з «NissanConnect», 8.0-дюймовим сенсорним екраном, навігацією, голосовими командами, пошуком Google, Bluetooth, портами Type A і Type C, Apple CarPlay і Android Auto. Ця модель також передбачає наявність вісьмох автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, кнопкового запалювання, функції доступу без ключа та камери заднього виду. Кольоровий 7.0-дюймовий інформаційний екран між основними приладами увійшов у базу усіх моделей.

Опційне обладнання

Бажані елементи з’являються з переходом до моделей вищого рівня. Опційних пакети передбачено всього два. Модель Maxima SV пропонує шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, адаптивний круїз-контроль, попередження про перехресний рух позаду, попередження про виникнення сліпих зон та передні/задні сенсори паркування. Модель SL додає панорамний люк з двох частин, аудіосистему «Bose» і підігрів керма. Спортивна модель SR, нажаль, позбулася панорамного даху, але набула спортивно налаштованої підвіски, більш агресивні колеса і шини та більшу кількість систем допомоги водієві. Модель Platinum включає все вище сказана і може бути доповнена пакетом «Reserve» з підігрівом задніх сидінь, 19-дюймовими колесами та шкіряними сидіннями.

Під капотом

За потужність Nissan Maxima відповідає єдиний 3.5-літровий V6 двигуна на 300 кінських сил та 354 Нм. Компонується він варіатором. Привід виключно на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2019
Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2019
Огляд тест-драйву: Audi Q8 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q8 2019