Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2018

10 липня 2018

Повнопривідний Subaru WRX - це продуктивний седан і значний гравець ринку. Бонусом subaru wrx стала ціна. У поточному році пропонується дві моделі: стандартна WRX з двигуном на 268 кінських сил і WRX STI з силовим агрегатом на 300 коней. Остання отримала задній спойлер. Обидві моделі вражають інтуїтивністю і жвавістю, пропонуючи турбоверсію унікального двигуна від Subaru на чотири циліндри з рядним розташуванням. Пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Варіатор доступний в якості опції, але тільки для стандартної моделі. У 2018 році оновили стилізацію, покращили управління і підвищили рівень безпеки і комфорту. Конкурує WRX з седаном Civic Si та хетчбеками Volkswagen Golf GTI і Ford Focus ST. Модель WRX STI змагається з повнопривідними VW Golf R, Ford Focus RS і новим Honda Civic Type R.

Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2018

Вам сподобається

На відміну від багатьох автомобілів класу, динаміка WRX і STI не змінюється в залежності від погодних умов, завдяки системі повного приводу. Якщо вас влаштовує динамічне пересування, збалансованість ходу, місткість салону, вам сподобається subaru wrx 2018.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Обидві моделі це седани на чотири двері. Тим, хто шукає хетчбек, варто розглянути VW Golf GTI і Golf R та Honda Civic Type R. Крім того, 300 коней моделі STI не витримують конкуренції Ford Focus RS на 350 кінських сил.

Нове у 2018 році

Оновлення поточного року звелися до появи нижньої решітки радіатора, переналаштування підвіски для покращення керованості і комфорту та кращої звукоізоляції салону.  Компанія додала набір безпеки «EyeSight» до опційного переліку WRX, а STI може похвалитися 19-дюймовими колесами.

Враження від їзди

Жоден інший двигун не звучить так, як чотирьохциліндровий силовий агрегат Subaru, що дозволяє визначити наближення WRX за кілька кварталів. Зі стандартною шестиступінчастою механічною коробкою передач, яка вражає точністю, сотні автомобіль досягає за 5.5 секунд. Модель STI пропонує 2.5-літровий двигун на 300 коней. З ним 100 км/год можна досягти за 5.2 секунди. Обидві моделі цілком придатні для повсякденного використання. Але водієві варто бути готовим до того, що він відчуватиме роботу двигуна і поверхню дороги. Якщо це те, що треба, Subaru ваш автомобіль. Кермо потребує докладання зусиль, але винагороджує чудовим зворотнім зв’язком. Система повного приводу гарантує відмінне зчеплення. Характеристики subaru wrx сприяють отриманню задоволення від їзди.

Найкращі характеристики

Набір систем безпеки «EyeSight» нині доступний для моделей WRX Limited з варіатором. До нього входять: допомога руху по смузі, активний круїз-контроль і система передаварійної безпеки, яка почне гальмувати для уникнення зіткнення. Як не дивно, але EyeSight не доступний для WRX STI.

Натомість модель WRX STI може похвалитися покращеною версією унікальної системи повного приводу з диференціалом зі змінним ступенем блокування (DCCD). За допомогою кнопки на консолі водій може змінювати налаштування диференціалу і визначати розподіл потужності між передніми і задніми колесами в залежності від погодних умов.

Детально про автомобіль Subaru WRX

Інтер’єр

У поточному році компанія оснастила салон матеріалами вищої якості та додала товстіше бокове скло для кращої звукоізоляції. Опційні червоні спортивні сидіння «Recaro» тішать комфортом і надійно утримують корпус при виписуванні віражів. Видимість відмінна. Кермо стандартно налаштовується по куту і вильоту. Салон спокійно вміщає п’ятьох людей. Усі елементи управління прості у використанні і зручно розташовані. Класовості додають кермо з пласким дном і червоні стіжки.

Екстер’єр

Цього року WRX отримав більшу нижню решітку радіатора, яка добре поєднується з широкою верхньою решіткою і функціональним повітрозабірником. Обидві моделі можуть похвалитися розширеними крилами, зміненим заднім бампером і більшими вихлопними трубами. Новий subaru wrx sti отримала 19-дюймові колеса і масивний, задній спойлер. Він ж має потужні гальма «Brembo».

Базова комплектація

Стандартними для Subaru WRX стали: система повного приводу, автоматичний клімат-контроль, тканинна обшивка, шкіряне кермо з пласким дном, камера заднього огляду, Bluetooth, 6.2-дюймовий сенсорний екран, другий 5.9-дюймовий інформаційний екран та 17-дюймові колеса. Модель STI коштує більше, але отримує кращу комплектацію, до якої увійшли: двозонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, червоні паски безпеки, світлодіодні головні фари, покращена інформаційно-розважальна система з 7.0-дюймовим сенсорним екраном.

Опційне обладнання

Опції з’являються відповідно до комплектації субару врх 2018. Так, модель WRX Premium отримала: 18-дюймові колеса, більші шини, протитуманні фари, покращену версію інформаційно-розважальної системи «Starlink» з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, люк даху з електроприводом, підігрів передніх сидінь і дефростер склоочисників. Топова WRX Limited додасть кнопкове запалювання і світлодіодні фари, які реагують на рухи керма. Опційні пакети можуть додати: навігаційну систему, систему виявлення сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Новий пакет «Performance» подбає про наявність спортивних сидінь «Recaro» з електроприводом, агресивні передні тормозні колодки і червоні гальмівні супорти.

Відео тест-драйв Субару ВРХ 2018

Під капотом

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 268 кінських сил і 350 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. З нею розгін відбувається за 5.5 секунд. Витрата пального становить 11.8 л/100км у міському, 8.7 л/100км у змішаному і 10.3 л/100км у змішаному циклах. Як опція пропонується варіатор. Сотні седан досягає з ним за 6.0 секунд, витрачаючи 11.2 л/100км у змішаному циклі. Модель WRX STI використовує 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 407 Нм. З шестиступінчастою механічною коробкою розгін відбувається за 5.2 секунди, витрата пального становить 10.4 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2018
Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2018