Огляд Acura TLX 2023: стильний конкурент BMW 3 серії

6 вересня 2023

Компактний люксовий седан Acura TLX привертає увагу стильним інтер’єром із багатьма технологіями, потужним базовим двигуном, хорошою керованістю. Проте загальне враження псують тісні задні сидіння та заплутана інформаційно-розважальна система. Чи варто купувати Акура ТЛХ?

Вибрати новий седан Акура ТЛХ 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Додано безкоштовні послуги AcuraLink і включене технічне обслуговування.
  • Дебютує версія Type S PMC з унікальними елементами стилю.

Кому варто купити?

Акура TLX заслуговує на увагу через його початкову ціну нижче середньої та те, скільки ви отримуєте за свої гроші. Привабливість седана криється в поєднанні спортивного вигляду та інтер’єру преміального класу.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Для Acura TLX 2023 року небагато змін. Найбільше оновлення - версія Type S PMC. Випуск PMC доступний у трьох ексклюзивних кольорах кузова, які раніше були зарезервовані для Acura NSX. Найрідкісніші моделі ексклюзивного видання продаватимуться лише в кольорі Gotham Gray, буде випущено лише 50 екземплярів. Спецверсія також оснащена унікальними 20-дюймовими колісними дисками мідного кольору, чорним дахом, заднім спойлером і дифузором із вуглецевого волокна, а також характерним контрастним швом на сидіннях. 

Також є оновлення послуг: усі TLX тепер отримують три роки безкоштовного доступу до AcuraLink і безкоштовного планового технічного обслуговування протягом перших двох років володіння.

В усьому іншому, нова Acura TLX 2023 - це друге покоління, котре дебютувало як повністю перероблений автомобіль для 2021 модельного року та майже не змінилося минулого року.

Acura TLX або Honda Accord

Honda Accord - відмінний середньорозмірний автомобіль, який у більшості характеристик перевершує Акура TLX. Фактично, єдина перевага седана від Акура над Honda полягає в тому, що вона пропонує повний привід. Accord коштує набагато дешевше, але він має салон преміум-класу, простий у використанні сенсорний екран і більше пасажирського та вантажного простору, ніж TLX. Ви також отримаєте набагато меншу витрату бензину та кращу керованість з Honda. 

Acura TLX або Lexus ES

Як і Акура TLX, Lexus ES дешевший, ніж більшість інших розкішних автомобілів середнього розміру, однак він не економить на якості салону чи стандартних функціях. Обидва ці автомобілі мають потужні базові та доступні двигуни, а також багажник однакового розміру. Їхні комфорт поїздки та керованість хороші, але не найкращі. Зрештою, краща економія пального седана від Lexus, більший простір для ніг у другому ряду та інтуїтивно зрозуміле налаштування інформаційно-розважальної системи надають йому загальну перевагу. 

Салон

Акура ТЛХ вміщує п’ять осіб. М’які передні сидіння з багатьма регулюваннями гарантують зручну посадку та забезпечують достатньо простору. Місця для задніх пасажирів замалі за мірками сегменту, високим пасажирам буде бракувати висоти стелі. 

Салон TLX має виразний дизайн. Яскраві аналогові датчики та помітний поворотний селектор режимів керування посередині панелі приладів підкреслюють спортивний характер. Чудова якість виконання інтер'єру вдало поєднується з преміальними матеріалами, такими як деревина з відкритими порами та справжній алюміній. TLX також пропонує безліч кольорів салону та щедрий набір опцій, серед яких великий 10,5-дюймовий проекційний дисплей і настроювані параметри освітлення, кожен з яких названо на честь культових гоночних трас.

 

А от інформаційно-розважальну систему TLX на 10,2-дюймовому дисплеї на панелі приладів складно похвалити. На відміну від більшості сучасних систем, замість сенсорного екрана для більшості команд доведеться використовуєте трекпад у стилі ноутбука на центральній консолі. Це може ускладнити точну навігацію в меню та вибір потрібної функції, особливо під час водіння. Всі версії отримують Apple CarPlay, Android Auto та Wi-Fi.

TLX пропонує середній багажник за мірками сегменту - 382 л.

Відео тест-драйв Acura TLX 2023 року

Технічні характеристики

Acura TLX 2023 стандартно поставляється з чотирициліндровим 2,0-літровим двигуном VTEC з турбонаддувом потужністю 272 к.с. Цей силовий агрегат бадьоро розганяє ТЛХ, а стандартна 10-ступінчаста коробка-автомат забезпечує чітке перемикання передач. 

Під капотом Type S та Type S Performance знаходиться 3,0-літровий 355-сильний V6 з подвійним турбонаддувом. Реакція його дросельної заслінки краща, а хрипкий звук вихлопу дає відчуття справжнього спортивного седана. В топових версіях цієї Акура потужність передається виключно на всі чотири колеса через десятиступінчасту АКПП.
 

 Характеристики Acura TLX 2023 
 Потужність   272 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,9 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

Безпека - параметр, де TLX вигідно виділяється серед конкурентів. Набір технологій безпеки авто Acura є більш комплексним, ніж пропонують базові версії Audi, BMW або Mercedes-Benz. Стандартні функції включають світлодіодні фари, гальма з ABS, систему контролю тяги та курсової стійкості, систему допомоги під час старту на схилі та вдосконалену системою безпеки подушок безпеки з 8 аербегів, адаптивний круїз-контроль, систему підтримки смуги руху, автоматичне дальнє світло та автоматичне екстрене гальмування з функцією виявлення пішоходів. Перехід від базової комплектації додає монітори сліпих зон і датчики паркування. Комплектації Advance і Type S оснащені склоочисниками з датчиком дощу та камерою кругового огляду.

Завдяки низці високотехнологічних систем допомоги водієві Acura TLX є одним із найбезпечніших седанів на дорозі. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 287 см,
  • Довжина - 494 см,
  • Ширина - 191 см,
  • Висота - 144 см.

Важить споряджений седан Акура від 1682 кг до 1914 кг.

Можливі комплектації

Модельний ряд TLX 2023 складається з специфікацій базова TLX, Technology, A-Spec, Advance, Type S і Type S Performance Wheel & Tire. Спеціальна версія Type S PMC Edition доступна в обмеженій кількості. 

Попередній огляд Огляд BMW X5 2023: завжди актуальний
Вибрати позашляховик БМВ Х5 2023 на Automoto.ua
Знайти нову Альфа Ромео Джулія 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Alfa Romeo Giulia 2023: італійський характер