Огляд тест-драйву: Audi A4 2021

14 грудня 2020

Нова Audi A4 2021 року - хороший розкішний компактний седан. Цей автомобіль забезпечує комфортну їзду, пропонує три потужні двигуни з турбонаддувом і отримує відмінні оцінки в графі “економія палива”. Крім того, у A4 елегантний салон зі зручною інформаційно-розважальною системою і великий список стандартних функцій. 

Нова Audi A4 2021 року на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Audi A4 в 2021 року зазнала невеликий рестайлінг: 

  • повний привід Quattro, попередження про виїзд з смуги руху і бездротовий зв'язок Apple CarPlay тепер входять в стандартну комплектацію;
  • 13 кінських сил додалося в обох двигунах.

Кому варто купити? 

Ауді А4 2021 - один з найбільш елегантних і компактних седанів класу люкс. Цей автомобіль підкреслить ваш статус і гарний смак. 

Нове або б/у авто? 

Завдяки новій помірно-гібридній системі базова версія A4 і доступні турбовані чотирициліндрові двигуни отримають плюс 13 кінських сил. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ще одна новинка 2021 року: Audi додає в список стандартних функцій A4 повний привід, попередження про виїзд зі смуги руху і бездротову Apple CarPlay. 

Оновлена Ауді А4 2021 - кращий вибір серед моделей. 

Audi A4 або BMW 3 серії

BMW 3 серії - еталон серед розкішних малолітражних автомобілів. BMW має чітке управління і кращу маневреність, ніж Audi. Проте, A4 отримала якісніші матеріали салону, і в стандартній комплектації має більше функцій безпеки. У обох седанів потужна лінійка двигунів. 

Якщо вас більше хвилює драйв поїздки, вибирайте 3-ю серію. Тим, хто віддає перевагу вишуканому  інтер'єру, варто перейти на A4. 

Audi A4 або Audi A5

І Audi A5, і Audi A4 мають зручні інформаційно-розважальні системи та потужні двигуни, але між цими побратимами є деякі помітні відмінності. A5 доступний в трьох варіантах кузова - купе, кабріолет і хетчбек (Sportback), в той час як A4 доступний тільки в кузові седан. Крім того, поліпшена комплектація RS A5 потужніша, ніж орієнтований на продуктивність S4 А4. 

Якщо A5 вписується в ваш бюджет, розгляньте цю модель хоча б за її потужні двигуни та можливість індивідуалізувати дизайн кузова. Якщо це не важливо для вас, вибирайте A4.

Салон

Ауді А4 2021 - п'ятимісний седан. Сидіння зручні, але водієві може бути некомфортно спиратися правим коліном на жорстку консоль. Ви знайдете багато місця для голови і ніг в першому ряду. Задні сидіння замалі, але не створюють дискомфорту в коротких поїздках. 

Audi A4 2021 має елегантний салон, оформлений розкішними матеріалами. Стандартні функції комфорту включають шкіряне оздоблення з вставками з алюмінію, передні сидіння з підігрівом і електроприводом у восьми напрямках. Внутрішнє освітлення також входить в стандартну комплектацію.

У седані A4 всього 339 літрів багажного відділення. Модель оснащена заднім сидінням, яке складається в пропорції 40/20/20. Це зручно для перевезення довгих предметів, наприклад, лиж.

Інформаційно-розважальна система MMI A4 отримала високі оцінки за зручність у використанні. Сенсорний екран з діагоналлю 10,1 дюйма розташований високо для полегшення доступу. Інтерфейс має логічне та зрозуміле меню. Віртуальна кабіна Ауді А4 замінює традиційну приладову панель цифровим дисплеєм, на якому відображається інформація про автомобіль, налаштування клімату,  звуку та багато іншого. Він входить в стандартну комплектацію моделей Premium Plus і вище. Бездротовий зв'язок Apple CarPlay і Android Auto є стандартними в усіх комплектаціях з 2021 року.

Інші стандартні інформаційно-розважальні функції: два порти USB, HD-радіо і аудіосистема з 10 динаміками.

Доступні інформаційно-розважальні функції:

  • 12,3-дюймова цифрова приладова панель (Audi Virtual Cockpit), 
  • навігація,
  • аудіосистема Bang & Olufsen з 19 динаміками.

Додаткові стандартні функції: дистанційний вхід без ключа, запуск з кнопки, тризонний автоматичний клімат-контроль і панорамний дах.

Відео тест-драйв Audi A4 2021 року 

Технічні характеристики 

Базовий седан A4 поставляється з 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 201 к.с. Ви можете перейти на 2,0-літровий турбо-четвертий двигун потужністю 261 к.с. для швидшого розгону. Обидва двигуни працюють в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням з плавним перемиканням передач.

Щоб отримати найпотужніший автомобіль в лінійці, виберіть Audi S4 з поліпшеними характеристиками. Цей Ауді А4 оснащений 3,0-літровим двигуном V6 потужністю 349 кінських сил і восьмиступінчастою автоматичною КПП.

Audi A4 2021 поліпшила технічні характеристики в 2021 році. Тепер всі версії седана оснащуються системою повного приводу Audi Quattro.

A4 9.8 л/100 км в місті і 7.6 л/100 км на шосе, і це гарний показник для повнопривідного автомобіля. Орієнтована на продуктивність версія S4 споживає 11.8 л/100 км і 8.4 л/100 км в місті і за містом відповідно.  

Ауді А4 демонструє відмінні ходові якості. Підвіска поглинає нерівності дороги і забезпечує комфортну поїздку. Управління досить моторне, а рульове управління точне. 

Безпека

Стандартні розширені функції безпеки: камера заднього виду, світлодіодні фари з автоматичним дальнім світлом, попередження про лобове зіткнення з підсилювачем гальм (Audi Pre Sense City), попередження про виїзд з смуги руху. 

Доступні розширені функції безпеки: моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, адаптивний круїз-контроль, Lane Keep Assist, допомога під час руху в пробці, передній і задній парктроніки, проекційний дисплей, система паралельної парковки, система паркувальних камер з оглядом на 360 градусів , розпізнавання дорожніх знаків. 

Розміри і вага 

Довжина седана A4 становить 4 762 мм. Споряджена маса коливається від 1 459 до 1 744 кг.

Можливі комплектації 

Купити нову Audi A4 і S4 з поліпшеними характеристиками можна в одній з трьох комплектацій: Premium, Premium Plus і Prestige. Стандартні моделі A4 поставляються з одним з двох чотирициліндрових двигунів, а моделі S4 - тільки з V6. 

Більшість покупців вибирає базову комплектацію A4 Premium, тому що вона оснащена потужним двигуном і безліччю технологічних функцій. Якщо вам потрібні всі доступні функції безпеки Audi, вибирайте A4 Prestige. Якщо ви шукаєте більш спортивний автомобіль, зупиніться на одній з комплектацій S4.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi TT 2021
Оновлена модель Audi TT 2021
Новий позашляховик Hyundai Kona 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Kona 2021