Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2022

10 грудня 2021

Volkswagen Tiguan – компактний позашляховик. Він порадує динамічною керованістю, комфортною поїздкою, містким вантажним відсіком та безліччю функцій. Це також одна з небагатьох моделей класу, які можуть бути оснащені сидіннями третього ряду. 

Купити новий автомобіль Фольксваген Тігуан 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Проте відгуки про Volkswagen Тігуан підтверджують наявність кількох недоліків. Показник витрати пального знаходиться вище рівня компактного позашляховика, а вищезгаданий третій ряд тісний і підходить тільки для дітей у коротких поїздках. 

І все ж новий Volkswagen Tiguan 2022 вартий вашої уваги. Ознайомтеся з нашим детальним оглядом авто. 

Нове в 2022 році

  • оновлений зовнішній вигляд та дизайн салону,
  • додані нові технології,
  • розширено набір стандартних опцій допомоги водієві.

Кому варто купити? 

Volkswagen Tiguan 2022 варто уважно розглянути як альтернативу невеликим п'ятимісним позашляховикам. Якщо вам потрібен невеликий автомобіль з третім рядом для періодичного використання, спокійна керованість і лаконічний інтер'єр, цей VW стане розумним вибором. 

Нове чи б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Volkswagen робить кілька помітних оновлень для Тигуан 2022 року. Модель отримала змінені передній бампер та решітку, а також стандартні світлодіодні фари та денні ходові вогні. Ззаду кузов актуальної моделі відрізняє новий центральний напис "Tiguan". Виробник розширив кількість кольорів авто та запропонували свіжі варіанти дизайну коліс. Новий Тигуан 2022 виглядає ще ефектнішим, перегляньте фото і переконайтеся самі. 

Салон Tiguan отримав оновлене кермо. У стандартне оснащення всіх версій додано сидіння з підігрівом та цифровий дисплей Volkswagen Digital Cockpit. Моделі отримують сенсорну панель клімат-контролю, адаптивний круїз-контроль, допомогу в утриманні смуги руху та напівавтономний режим керування, який VW називає Travel Assist.

Якщо ви налаштовані на придбання Tiguan – зараз саме час. Бажаєте заощадити сімейний бюджет, але не готові відмовитись від щедрих комплектацій? Пошукайте Фольксваген Тігуан б/у на найбільшому автобазарі України - AutoMoto.ua.

Volkswagen Tiguan або Honda CR-V

Якщо вам потрібен компактний трирядний позашляховик, зупиніться на VW. В інших випадках Honda CR-V – найкращий вибір. Хонда пропонує добре продуманий автомобіль з красивим салоном, величезним вантажним відсіком, просторими задніми сидіннями, приємною поїздкою, економною витратою палива та швидким прискоренням.

Volkswagen Tiguan або Toyota RAV4

Toyota RAV4 – популярний позашляховик. З ним ви заощадите бензин і запросто проїдете легким бездоріжжям. Порівняно з Тигуан, у Toyota РАВ4 потужніший двигун, простіше управління інформаційно-розважальною системою і просторіший салон. Крім того, "японець" також має більше стандартних функцій безпеки і представлений у вигляді гібрида.

Салон

З переднім приводом Tiguan вміщує до семи людей, що робить його одним із небагатьох трирядних авто у класі. Примітно, що повнопривідні моделі не можна придбати із третім рядом. У перших двох рядах дорослим пасажирам вистачає місця, а от на третьому простору явно мало. До того ж, останні два сидіння плоскі та незручні. 

Volkswagen вдало стилізував Tiguan. Цей компактний позашляховик виглядає дорожче, ніж коштує насправді. Причина такого ефекту в якісних матеріалах та лаконічному дизайні. 

Багажний простір у цьому VW залежить від кількості пасажирських місць. Трирядні моделі пропонують 340 л за третім рядом, 953 л за другим та загалом 1849 л за першим. Дворядні моделі мають трохи більше місця: 1064 л за задніми сидіннями та 2078 л за передніми. Це вище за середній показник для класу.

Tiguan 2022 отримав новий інтер'єр з новою системою мультимедіа. Volkswagen Digital Cockpit стандартно поставляється з 8-дюймовим дисплеєм, а 10-дюймовий Digital Cockpit Pro може бути доданий за доплату. Єдина комплектація, що залишилася без новітньої інформаційно-розважальної системи VW MIB3 – це базова модель S. Інтеграція смартфона через Android Auto та Apple CarPlay є стандартною.

У топових версіях користувачам запропоновано новий інтерфейс VW Climatronic Touch для клімат-контролю, який замінює ручки керування кліматом на панель із сенсорними повзунками.

Відео тест-драйв Volkswagen Tiguan 2022 року

Технічні характеристики

Volkswagen Tiguan оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, який розвиває потужність 184 кінські сили. Турбо-четвірка ідеально підходить для поїздок містом, але прискорення може бути повільним (8,9 с до 100 км/год), коли справа стосується обгону на шосе. У стандартну комплектацію входить восьмиступінчастий автомат із плавним перемиканням передач.

Це єдиний варіант двигуна та коробки передач для моделі 2022 року. Усі комплектації мають стандартний передній привід, повний VW 4Motion можна отримати за доплату у будь-якій версії. Топова SEL R-Line має всі ведучі колеса. 

Передньопривідний Tiguan витрачає в середньому 9,0 л/100 км, повнопривідний – 9,2 л/100 км. R-Line із AWD витрачає близько 9,8 л/100 км. 

Характеристики поїздки Volkswagen Tiguan будуть лаконічними: комфорт та зручність. Рульове управління відрізняється точністю, гальма – чіткістю. Підвіска добре поглинає нерівності, особливо з 17-дюймовими чи 18-дюймовими колесами. Якщо ви оберете розмір 19 або 20, відчуєте деякі з дорожніх недосконалостей. 

Безпека

NHTSA не провела повного краш-тесту VW Tiguan. Однак автомобіль отримав 5/5 у боковому краш-тесті та 4/5 у тесті на перекидання. Експерти також відзначили проблему безпеки, коли двері водія можуть відчинитися під час бокового зіткнення.

Розміри та вага 

Довжина Tiguan становить 4,7 м. Споряджена маса кросовера коливається від 1707 до 1749 кг.

Можлива комплектація

Модельний ряд Tiguan 2022 складається з чотирьох комплектацій: S, SE, SE R-і SEL R-Line. Усі вони мають однакові технічні параметри. Передній привід входить у стандартне оснащення версій S, SE та SE R-Line Black, як і сидіння третього ряду. Повний привід не є обов'язковим для цих моделей Тігуан і виключає третій ряд. SEL R-Line включає стандартний повний привід і доступний лише у дворядному виконанні. На АвтоМото зібрані всі пропозиції з продажу Volkswagen Tiguan в Україні: дивіться та вибирайте!

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2022
Купити новий автомобіль Тойота Камрі 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ауді Р8 2022 на автобазарі AuttoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi R8 2022