Огляд Dodge Durango 2024: максимальна потужність

16 лютого 2024

Трирядний сімейний позашляховик Dodge Durango здатний на те, що конкурентам не під силу. Розганятись до 100 км/год швидше, ніж за 5 секунд? Буксирувати майже 4 тонни? Небагато позашляховиків можуть запропонувати подібне. Продуктивність і практичність Durango вражають. Та, незважаючи на це, модель залишається однією з найстаріших в сегменті.

Вибрати позашляховик Додж Дюранго 2024 року випуску на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Пакет Tow N Go пропонується для комплектації Citadel
  • Контроль сліпих зон стає стандартним

Кому варто купити?

Durango може не подобатись широкій аудиторії, але він, безперечно, вартий уваги. І цей рік може бути останнім шансом придбати позашляховик з характером маслкара і двигуном Hemi V8. Цей Dodge буде вдалим вибором для покупців, які часто буксирують щось важке, і хочуть бути найшвидшими на будь-якій дорозі.

Ціна Додж Дюранго 2024 року починається від $41 000.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Зміни в Durango 2024 року мінімальні. Комплектація Citadel тепер пропонує пакет стилю та продуктивності Tow N Go, а моніторинг сліпих зон з'являється у всій лінійці. В іншому між моделями 2023 та 2024 років немає серйозних відмінностей. 

Актуальна версія авто пропонується на ринку понад 10 років. Додж проводив великий рестайлинг Дюранго у 2021 році. Про реальну експлуатацію позашляховика можна дізнатись з відгуків про Durango.

Dodge Durango або Mazda CX-90

Спортивний середньорозмірний Mazda CX-90 подобається багатьом покупцям. Позашляховик має драйвове керування, гарний інтер’єр і довгий перелік стандартних функцій. Це явні переваги CX-9 над Durango. Водночас Dodge пропонує вищу тягову здатність і варіанти двигуна V8, яких немає у Mazda. Обидва трирядні позашляховики — чудовий вибір, але питання в пріоритетах. Якщо вам потрібен потужний варіант, варто купити новий Додж Дюранго 2024. Якщо ви хочете спортивної керованості та загальної витонченості, CX-90 підійде більше. 

Dodge Durango або Jeep Grand Cherokee L

Jeep Grand Cherokee L — це один із найдосконаліших варіантів у клас. Jeep більше підходить для сім’ї, ніж Dodge, адже має комфортніший та висококласніший салон з більшою кількістю стандартних функцій. До того ж, Jeep Grand Cherokee L демонструє кращу динаміку водіння та має кращі можливості на бездоріжжі. Однак Durango пропонує варіанти двигуна V8, яких немає у Jeep. 

Салон

Салон Dodge Durango стандартно оснащений двома рядами сидінь для п’яти пасажирів, а також доступна трирядна конфігурація, яка вміщує до семи осіб. Сидіння першого та другого рядів просторі та комфортні. Додатковий третій ряд зручний для посадки та висадки, а також підходить для дорослих пасажирів в коротких поїздках. 

Дизайн інтер’єру Durango виглядає застарілим. Є багато дешевого твердого пластику. Щодо плюсів салону, то він добре ізольований, і зберігає тишу навіть на високих швидкостях.

 

Інформаційно-розважальна система Uconnect від Durango не сучасна, але зручна. 8,4-дюймовий сенсорний екран з Apple CarPlay і Android Auto є стандартним, доступний 10,1-дюймовий сенсорний екран. Обидва мають інтуїтивно зрозуміле меню та швидко реагують на введення. Передбачено кілька фізичних кнопок, які корисні для налаштувань під час водіння.

Багажник Durango вміщує:

  • 487 л — за третім рядом,
  • 1226 л — за другим рядом,
  • 2409 л — за першим рядом.

Відео тест-драйв Dodge Durango 2024 року

Технічні характеристики

Durango 2024 року — потужний позашляховик, незалежно від обраної специфікації. Доступно 4 варіанти:

  • 3,6-літровий V6 на 293 кінських сили, 
  • 5,7-літровий V8 на 360 кінських сил, 
  • 6,4-літровий V8 на 475 кінських сил (SRT 392),
  • 6,2-літровий V8 з наддувом на 710 кінських сил (SRT Hellcat). 

Усі силові агрегати поєднуються з восьмиступінчастою АКПП і заднім приводом. Доступний повний привід. 

Базовий шестициліндровий двигун — це більш ніж достатньо як для міста, так і для шосе.  Він дозволяє Durango розганятися з нуля до 100 км/год за 8 секунд. Стандартна трансмісія працює добре і швидко перемикає передачі. Ви отримаєте більше потужності, якщо вирішите купити Dodge Durango з 5,7-літровим V8. Він набирає першу “сотню” на спідометрі лише за 6 секунд. 6,4-літрова силова установка звучить голосно та ефектно, а також скорочує розгін до 5 секунд. Готові до максимуму? Тоді розгляньте топовий Hellcat. Цей позашляховик набере 100 км/год всього за 3,5 секунд і може досягти максимальної швидкості 450 км/год. 

Додж Дюранго є напрочуд спритним. Але як він керується? Підвіска — це тонкий баланс між спортивністю та комфортом, але відчуття керма та ефективність гальмування нагадують вам, що ви керуєте позашляховиком. Незважаючи на те, що Durango не є відверто спортивним, задньопривідна платформа дозволяє яскраво проявитись характеру маслкара. Загалом, йому вдається забезпечити комфортну поїздку для пасажирів та драйвове керування. 
 

 Характеристики Dodge Durango 2023 
 Потужність   293 к.с.
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата пального   10,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   93 л 

Безпека

Список стандартних технологій безпеки Дюранго невеликий. Позашляховик оснащений камерою заднього виду, контролем стійкості, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух ззаду. Також не так багато доступних опцій та асистентів водія, серед них адаптивний круїз-контроль.

Dodge розширює набір стандартних функцій активної безпеки Durango у 2024 році за допомогою моніторингу сліпих зон. Це нова версія системи, яка знає, коли ви буксируєте, і не реагує на присутність причепа в кільком сантиметрах від заднього бампера. Функція Trailer Detect яка забезпечує моніторинг сліпих зон з урахуванням довжини причепа.

Розміри та вага

  • Колісна база - 304 см,
  • Довжина - 511 см,
  • Ширина - 192 см,
  • Висота - 183 см.

Вага спорядженого позашляховика Додж Дюранго коливається від 2154 кг до 2590 кг.

Можливі комплектації

Додж пропонує Дюранго 2024 року у шести комплектаціях: SXT, GT, R/T, Citadel, SRT 392 і SRT Hellcat.

Попередній огляд Огляд Jeep Grand Wagoneer 2024: вишуканий комфорт
Вибрати позашляховик Джип Гранд Вагонер 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати кросовер Ауді Ку3 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Audi Q3 2024: оптимальний баланс