Огляд тест-драйву: Honda Insight 2019

23 квітня 2019

Історія становлення гібридних автомобілів на ринку відзначилася появою візуально помітних форм, чи, якщо говорити менш фігурально, дивних дизайнерських рішень. Нинішній Honda Insight, здається, хоче виділитися в цьому плані. З’явившись на основі улюбленого Honda Civic, Insight поєднав привабливу форму седана з очікуваною економічністю гібрида. Витрачаючи 4.3 л/100км у міському циклі і маючи дуже збалансовану стартову ціну, творіння Honda зайняло місце між Toyota Prius і Hyundai Ioniq.

Огляд тест-драйву: Honda Insight 2019

Вам сподобається

Хочете насолодитися перевагами гібриду, але голосно про свої наміри заявляти не збираєтеся? Тоді випробуйте Honda Insight 2019.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Як би там не було, але Insight поступається рівнем практичності суперникам. А якщо ви хочете справити враження консерватора, то варто поглянути в сторону Toyota Prius.

Нове у 2019 році

Нинішній Honda Insight став абсолютною новинкою 2019 року.

Враження від їзди

Чи за підтримки невеликого, бензинового двигуна, чи при допомозі електричного мотору, або за вдалої комбінації, але Honda Insight вражає невимушеністю роботи і адекватністю потужності. Незважаючи на невеликі розміри, двигун Honda Insight тішить продуктивністю. Водію не варто турбуватися про вклинення у напружений потік автомобілів. Між тим, при значному навантаженні у салоні Honda Insight стає помітним шум двигуна. Такий саундтрек можна вважати помірною платнею за дуже низький рівень витрати пального. Нові моделі Insight пропонують декілька режимів управління, від вибору яких залежить реакція дроселя. Що стосується налаштувань підвіски, то всі дорожні нерівності автомобіль поглинає на відмінно. Тішить і те, що хетчбеку дісталося добре збалансоване кермо.

Найкращі характеристики

Гібридні автомобілі використовують регенеративні гальма для відновлення кінетичної енергії як електрики. Така технологія сприяє економії пального, але часто призводить до відчуття «дерев’яних» гальм. На противагу цьому, гальма Insight відчуваються цілком природно, дозволяючи водієві плавно зупинити автомобіль.

Стандартним для моделей EX і Touring став 8.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи. Легкий у використанні інтерфейс пропонує Apple CarPlay і Android Auto, і на відміну від попередніх Honda, має регулятор гучності.

Детально про автомобіль Honda Insight

Інтер’єр

Як Honda Civic новий гібрид пропонує вдосталь особистого простору. Багажник Honda Insight розрахований на 425 літрів. Завдяки розміщенню батареї під заднім сидінням, спинка складається повністю для розміщення довгих предметів. Отримавши додаткову порцію ізоляції, салон Insight помітно тихіший ніж у Civic. Привабливості додає справжня шкіра та стібки у моделях вищої комплектації. Практичності додають USB порти і продумана центральна консоль.  

Відео тест-драйв Honda Insight 2019 року

Екстер’єр

Навіть з урахуванням походження від платформи Civic, гібридний Insight має власну натуру. Щоправда дах і панелі задньої чверті залишилися незмінним. Інші деталі виконані у неповторному стилі Insight. Стандартні колеса з легкого сплаву, світлодіодні фари і задні вогні додають відчуття класовості, підкреслюючи екологічну натуру автомобіля. Загалом, Honda Insight виглядає привабливо.  

Базова комплектація

Модель найнижчої комплектації LX постачається з автоматичним клімат-контролем, камерою заднього виду, електроприводом вікон та 5.0-дюймовим кольоровим дисплеєм. Дивно, але у LX немає функції зовнішнього відкривання багажника як у EX і Touring. Приємним бонусом стане наявність набору систем безпеки «Honda Sensing». Це означає, що кожен Insight пропонує динамічний круїз-контроль, утримання смуги руху і попередження можливого зіткнення з автоматичним гальмуванням.

Опційне обладнання

У типовій для Honda манері бажані функції з’являються у моделях вищого рівня. Так, модель EX додає спинку заднього сидіння, яка складається у співвідношенні 60/40, центральний підлокітник, дистанційний запуск двигуна, камеру для виявлення сліпих зон «LaneWatch», функцію зовнішнього відкривання багажника та 8.0-дюймовий сенсорний екран з Apple CarPlay і Android Auto. Ті, хто хочуть отримати шкіряні сидіння з підігрівом, навігацію, аудіосистему на 10 динаміків і люк даху, мають обрати модель Touring.

Під капотом

За потужність хетчбека відповідають 1.3-літровий чотирьохциліндровий двигун на 88 кінських сил та електричний мотор. Пару їм складає варіатор. Привід виключно на передні колеса. Розгін відбувається за 12.4 секунд. Витрата пального Honda Insight перебуває на рівні 4.3 л/100км у міському, 4.0 л/100км у заміському та 4.1 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus LC 500 2019
Огляд тест-драйву: Lexus LC 500 2019
Огляд тест-драйву: Mazda 3 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda 3 2019