Огляд тест-драйву: Lexus IS 2021

17 серпня 2021

Lexus IS 2021 року - прекрасний люксовий маленький автомобіль. Він пропонує добре оформлений інтер'єр, спокійну керованість і блаженну поїздку асфальтом. Вагомі зміни роблять оновлену модель 2021 року найкращою версією седану IS за останні роки.

Купити новий Лексус Іс 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Найпомітніші мінуси автомобіля - це величезна витрата палива, тісне заднє сидіння та застарілий інтер'єр. Поточне оновлення гарне, але седану потрібен повний редизайн.

Нове в 2021 році

Хоча Lexus IS 2021 - не зовсім нове покоління, це тільки ретельніший фейсліфтінг, ніж зазвичай. Ось що з'явилося:

  • оновлений зовнішній вигляд;
  • переналаштовані шасі та підвіска;
  • покращена інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном, Apple CarPlay і Android Auto;

Кому варто купити? 

Лексус ІС 2021 має яскраво виражений японський шарм, який виділяє його з натовпу. Інтер'єр також відрізняється дизайном, який ви не знайдете в жодного німецького конкурента. Варто придивитися до нового Lexus IS 2021 року, якщо плануєте придбати розкішний седан. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Lexus IS ніколи не можна було назвати консервативним автомобілем, а останнє оновлення надає ще більше характеру цьому компактному преміальному седану. Попереду встановлені нові тонкі дводіапазонні фари з денними ходовими вогнями, які обрамляють велику решітку радіатора з тривимірним багатогранним візерунком. Всі версії оснащені склоочисниками з датчиком дощу та світлодіодними задніми ліхтарями, а задня світлова планка у вигляді леза охоплює всю ширину кузова. Нова модель Lexus 2021 однозначно виглядає кращою за попередню. 

Лексус ІС здається різкішим та спортивнішим, ніж попередня версія, але зберігає свій комфорт на нерівностях і спусках. Як і раніше, IS пропонує безліч функцій безпеки та якісний інтер'єр. Важливий момент: інформаційно-розважальна система тепер набагато простіша у використанні завдяки додаванню сенсорного екрану. Однозначно варто вибрати новий Лексус ІС 2021. 

Lexus IS або Lexus ES

Lexus ES - люксовий середньорозмірний автомобіль з кількома перевагами над компактним IS. Плюси "старшого брата": більше комфорту в поїздках і більше місця в салоні. Крім того, базова версія ES знаходиться в одному ціновому діапазоні з IS. На противагу IS пропонує чіткіше управління та набагато простішу систему мультимедіа. Однак, в цілому, ES - кращий вибір.

Lexus IS або BMW 3 серії

BMW 3 серії - компактна модель преміум-класу, яка затьмарює конкурента в більшості аспектів. У 3-ої серії краща лінійка двигунів, більше маневреності, швидше прискорення та менша витрата палива. БМВ також пропонує просторіше багажне відділення, а система мультимедіа німецького бренду вважається еталоном в класі. Головний мінус BMW - це його вартість. Базова версія обійдеться на кілька тисяч доларів більше, але пропонує помітно менший набір стандартних функцій, ніж у IS. Проте BMW 3-Series перемагає в цьому порівнянні.

Салон

Lexus IS 2021 року пропонує місця для п'яти чоловік. Внутрішнього простору та висоти стелі вистачає, але в довгих поїздках може бути тісно. Сидіння відмінно справляються зі своїм завданням, утримуючи пасажирів на місці в віражах.

Незважаючи на те, що салон Lexus IS виконаний в спортивному стилі та оформлений розкішними матеріалами, все ж є ознаки того, що виробник намагався прикрасити застарілий інтер'єр. Добре, що без змін залишилася висока якість збірки та матеріалів. 

Lexus IS має 305 л в вантажному відсіку. Ця цифра явно не дотягує до середньої в сегменті. 

Інтер'єр може бути схожий на торішню модель, але було кілька оновлень, особливо в інформаційно-розважальній системі. Тачпад все ще присутній, але його можна повністю уникнути, використовуючи сенсорний екран. Інтерфейс в цілому такий же, але переміщатися екранним меню стало набагато простіше. На щастя, Lexus залишив недоторканими фізичні засоби управління кліматичної і мультимедійної системами.

Інформаційно-розважальна система тепер використовує інтерфейс сенсорного екрану, тому керувати звуком, навігацією або стандартними Apple CarPlay і Android Auto відносно просто. IS також розпізнає голосові команди, хоча є можливі обмеження в порівнянні з деякими конкуруючими системами.

Відео тест-драйв Lexus IS 2021 року

Технічні характеристики

Модельний ряд седана Lexus IS 2021 року складається з трьох основних конфігурацій: IS 300, IS 300 AWD і IS 350 F Sport. IS 300 оснащений чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 241 к.с., восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і заднім приводом. Цей двигун бадьорий, розгін з нуля до 100 км/год займає 6,9 секунди. 

Незважаючи на схожу назву, модель IS 300 AWD оснащена 260-сильним двигуном V6, шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом. 

IS 350 F Sport отримав 311-сильну версію цього ж V6. Восьмишвидкісна АКПП є стандартною для задньопривідних моделей, а шестишвидкісна - для повнопривідних. Оновлений V6 додає седану драйву та гучності під час розгону. 

Стандартна модель Lexus IS витрачає 9 л/100 км. 

Lexus повністю оновив шасі та підвіску IS до 2021 року, і це помітно. Рульове управління як і раніше здається цілком природним, і в швидкому (але не гоночному) темпі шасі залишається добре збалансованим. IS зберігає стійкість і зібраність на будь-яких поворотах. Адаптивні амортизатори допомагають поглинати всі нерівності дороги, а гальма дають відчуття впевненості. Оновлення 2021 року надали седану спортивного характеру і одночасно підтвердили його титул одного з найбільш зручних повсякденних авто в класі.  

Безпека

NHTSA оцінила в краш-тестах Lexus IS 2021 року на 5/5.

IS поставляється з набором допоміжних засобів для водія, включаючи адаптивний круїз-контроль, систему допомоги при утриманні смуги руху та автоматичне дальнє світло. Моніторинг сліпих зон також є стандартним. Це хороший набір функцій, але в їх роботі не вистачає блиску лідерів класу. Наприклад, адаптивний круїз повільно реагує і залишає великий інтервал між вами та автомобілем попереду.

Розміри і вага

Оновлений Lexus IS виріс більш ніж на 2.5 см в довжину в порівнянні з моделлю, яку він замінив, а також став ширшим. Тепер габарити виглядають так:

  • довжина - 4.7 м,
  • ширина - 1.84 м,
  • висота - 1.45 м. 

Базовий варіант авто має споряджену масу 1685 кг. Версія 350 F Sport з повним приводом є найважчою - 1 760 кг.

Можливі комплектації

Ви можете купити Лексус ІС 2021 в одній з трьох комплектацій: IS 300, IS 300 AWD і IS 350 F Sport.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Clarity 2021
Купити новий автомобіль Хонда Клеріті 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Порше 911 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche 911 2021