Огляд тест-драйву: Porsche 911 2021

18 серпня 2021

Перше враження важливе, правда? Porsche 911 2021 створює блискуче враження. Сядьте за кермо люксового спорткара і зрозумієте, що тут майже неможливо знайти недоліки. Відточена до досконалості за кілька десятиліть вже нинішня модель є видатним досягненням: вона точно керується, її двигуни з турбонаддувом забезпечують чудове прискорення, приголомшливо зроблений салон виглядає одночасно сучасно і класично. 

Купити новий автомобіль Порше 911 на автобазарі AutoMoto.ua

Єдиними помітними вадами машини Porsche 911 є висока початкова вартість та тісні задні сидіння, а також мінімальний вантажний простір. Однак у небагатьох автомобілів цього класу взагалі є задні сидіння. Якщо тісний другий ряд не зайнятий пасажирами, можете використовувати його як додатковий простір для речей.

Нове в 2021 році

Торік автомобіль змінив покоління. Але виробник вирішив не зупинятися. Зміни Порше 911 в 2021 році впору назвати рестайлингом, адже представлені нові моделі:

  • 911 Turbo повертається в якості флагмана 911 поточного покоління;
  • стиль кузова Targa повертається і доступний в повнопривідних комплектаціях Carrera 4 і 4S.

Кому варто купити? 

911 неймовірно швидкий, але новачок зможе керувати ним з упевненістю. Точно так досвідчений гонщик зможе розширити свої кордони, не вичерпуючи можливості купе. Все це робить новий Порше 911 2021 року автомобілем, який сподобається як звичайним ентузіастам, так і хардкорних гонщикам. Незважаючи на запаморочливу динаміку на трасі та в крутих поворотах, авто демонструє зручність і цивілізованість в повсякденних поїздках.

Кому варто купити Porsche 911? Кожному, кому подобається культове купе та в кого є шестизначна сума в гаманці. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Між Porsche 911 2020 і 2021 років є кілька відмінностей. У 2021 році Porsche додає в модельний ряд 572-сильний Turbo та 640-сильний Turbo S. Porsche також повторно представляє стиль кузова Targa, який є типом часткового кабріолета з висувною центральною панеллю даху, яка ховаєтсья під заднє скло.

Нові версії однозначно варті уваги. Якщо ви налаштовані на Порше 911 кабріолет, подивіться торішні авто. Порше Каррера 911 2021 року нічим не відрізняється від моделі 2020. 

Porsche 911 або Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette завжди був близьким конкурентом Porsche 911. Обидва цих елегантних преміальних спорткара потужні, швидкі та виключно приємні в управлінні.

Однак є деякі помітні відмінності. Corvette C8 набагато дешевший, ніж Porsche. Ціни починаються від $ 59 900. З іншого боку, 911, мабуть, практичніший. У нього пара задніх сидінь дитячого розміру, на відміну від двомісного Corvette. Він також пропонує більше функцій безпеки і доступний з повним приводом, що робить його кращим варіантом для всіх чотирьох сезонів. Правильний вибір залежить від ваших особистих уподобань.

Porsche 911 або Porsche Cayman

Porsche 718 Cayman купе пропонує більшу частину задоволення від водіння на 911 за набагато меншу вартість. Він маневрений і швидкий, але при цьому комфортний на нерівних дорогах, та, як і 911, Cayman рясніє високоякісними матеріалами салону. Компроміс полягає в тому, що у Cayman всього два сидіння, а також менше функцій активної безпеки. Проте відносна доступність робить його кращим вибором. Те ж саме і з варіантом Porsche 718 Boxster, який представляє собою кабріолет замість купе.

Салон

Porsche 911 - дводверний чотиримісний спортивний автомобіль. Передні сидіння зручні та м'які, а попереду є багато місця над головою і під ногами, навіть для високих пасажирів. Завдяки широкому діапазону регулювань сидіння і рульового колеса легко знайти зручну посадку за кермом. Задні сидіння достатньо великі тільки для маленьких дітей, сідати й виходити дорослим пасажирам другого ряду непросто. 

Porsche пропонує 911 в варіантах кузова купе, кабріолет і тарга. Купе 911 має фіксований металевий дах, кабріолет 911 - м'який верх з електроприводом, а 911 Targa - центральну панель даху з електроприводом, яка складається під заднє вікно.

У 911 елегантний інтер'єр, оздоблений безліччю високоякісних матеріалів. Загальний дизайн сучасний і свіжий, але все ж нагадує попередні покоління 911.

Група приладів 911 також вражає. Центральний тахометр як і раніше відповідає традиціям Porsche, але він оточений двома цифровими екранами. Їх можна налаштувати для відображення різних показників, таких як дальність пробігу, навігаційний маршрут і навіть вимірювач сили тяжіння.

911 заслуговує похвали за зручну інформаційно-розважальну систему. Всі моделі оснащені 10,9-дюймовим сенсорним екраном, який швидко реагує на введення. Меню прості, графіка чітка. На приладовій панелі, центральній консолі і рульовому колесі також є фізичні кнопки і перемикачі, які дозволяють легко регулювати звук і клімат-контроль на ходу. Система включає стандартний Apple CarPlay, але не підтримує Android Auto.

Найбільший недолік Порше 911 - це вантажний простір або його відсутність. Багажник розташований в передній частині автомобіля, і його об’єм становить всього 130 л. Цього місця вистачає для двох спортивних сумок або однієї валізи ручній поклажі, але не більше того. Спинки задніх сидінь складаються, утворюючи пласку поличку для пакетів.

Відео тест-драйв Porsche 911 2021 року

Технічні характеристики 

У 2021 року виробник пропонує спорткар в чотирьох базових конфігураціях: Carrera, Carrera S, Turbo і Turbo S. Porsche Carrera 911 2021 року оснащений 3,0-літровим оппозитним шестициліндровим двигуном з подвійним турбонаддувом потужністю 379 кінських сил. У 911 Carrera S є модернізована версія цього мотора, яка видає 443 кінських сили. У 911 Turbo і Turbo S під капотом розташовані ще більше 3,8-літрові варіанти цього ж силового агрегату з 572 і 640 кінськими силами відповідно. У стандартну комплектацію входить восьмиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням, семиступінчаста механічна коробка передач доступна тільки в моделях Carrera S.

Porsche не робить повільних версій 911. Стандартний 911 Carrera розганяється від 0 до 100 км/год за 4 секунди. Carrera S тільки посилює враження. Його розгін до 100 км/год займає 3.5 секунди, а їздити на ньому ще захопливіше, якщо він оснащений семиступінчастою механічною коробкою передач. Моделі Turbo і Turbo S неймовірно швидкі. Натисніть на педаль акселератора і вони злетять до 100 км/ч приблизно за 2,6 секунди.

Porsche 911 має невисоку витрату палива як для спортивного автомобіля класу люкс. Моделі 911 Carrera та Carrera S витрачають по 11.2 л/100 км, версії Porsche 911 Turbo і Turbo S - 13.1 л/100 км. 

Не буде перебільшенням сказати, що Porsche 911 управляється як гоночний автомобіль, але їде як розкішний седан. У 911 в будь-який модифікації чітке і добре зважене рульове управління, він швидко змінює напрямок руху, практично не нахиляючись, впевнено гальмує. Остання частина цього балансу стала можливою завдяки адаптивній системі підвіски Porsche, яка входить в стандартну комплектацію всіх моделей. Ці амортизатори регулюються на ходу, дозволяючи 911 комфортно поглинати нерівності на асфальті, не знижуючи самовладання та маневреності автомобіля на поворотах.

Безпека

Краш-тести Porsche 911 2021 не проводились. Це типово для автомобілів класу люкс.

Розміри і вага

Кузов 911 має довжину 4.5 м. Його споряджена маса коливається від 1520 кг до 1720 кг.

Можливі комплектації 

Ви можете купити новий Porsche 911 2021 року в одній з шести основних комплектацій: Carrera, Carrera 4, Carrera S, Carrera 4S, Turbo і Turbo S. Кожна версія доступна в кузовах купе і кабріолет, крім стилю кузова Targa, який пропонується тільки в моделях Carrera 4 і 4S.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus IS 2021
Купити новий Лексус Іс 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Мерседес Ц-клас 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2021