Огляд Lexus LX 2023: вишуканий і впевнений

20 липня 2023

Lexus LX 2023 - великий, сучасний, повнорозмірний преміальний позашляховик. Але він створений для тих поціновувачів преміальних авто, які насмілюються забруднитись на бездоріжжі. LX поєднує специфічну конструкцію кузова на рамі з регульованою пневматичною підвіскою, зручними сидіннями та вишуканим салоном. Це цікавий мікс, який варто розглянути детальніше.

Вибрати нову модель Лексус ЛХ 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Кермо з підігрівом додано у стандартну комплектацію
  • Специфікація Ultra Luxury отримала нове оздоблення деревом Takanoha
  • Sunflare доступний для моделі Ultra Luxury
  • Кришки екрану стали стандартними для задньої розважальної системи

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте позашляховик, який точно приверне увагу, цінуєте надійність та готові заплатити майже шестизначну суму в доларах, варто купити Лексус ЛХ.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Минулого року Лексус провів повне оновлення свого флагманського позашляховика. Тому, в 2023 LX практично не змінився. Серед нового: підігрів рульового колеса став стандартним стандартним, як і кришки екрану для розважальної системи на задніх сидіннях для моделей, обладнаних ним, а топова модель 600 Ultra-Luxury поставляється зі стандартним салоном Takanoha Wood і опціональним інтер’єром Sunflare.

В цілому, Lexus LX 2023 - автомобіль нового покоління.

Lexus LX або Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz GLS має ряд переваг над Lexus LX. Крім відмінної якості салону, GLS пропонує зручні для дорослих сидіння у всіх трьох рядах і більше місця для вантажу. Крім того, продуктивність у позашляховика Mercedes фантастична. GLS має потужніший і економніший базовий двигун, а також три опціональних V8 з подвійним турбонаддувом. 

Lexus LX або Land Rover Range Rover

Якщо ви готові витратити значну суму на LX, подумайте про альтернативу у вигляді Land Rover Range Rover. Незважаючи на те, що Range Rover обійдеться дорожчий, ніж LX, він буде раціональнішим вибором. Ленд Ровер забезпечує більше місця для пасажирів другого ряду та більше простору в багажнику, особливо у версії з довгою колісною базою. Крім того, Rover може похвалитися шикарною кабіною, плавнішим ходом, кращими позашляховими можливостями та потужнішими двигунами.

Салон

В базовій комплектації Lexus LX пропонує п’ять місць. Решта специфікацій додають третій ряд із двома додатковими сидіннями. Потрапити на останні крісла досить непросто і вони виявляться доволі тісними.

Версія Ultra Luxury, яка додає капітанські крісла другого ряду з можливістю нахилу й масажу, центральний підлокітник ззаду, робочий стіл, регульовану підніжку, можливість висунути переднє сидіння вперед, щоб отримати додатковий простір для ніг із підставкою для ніг, бездротовий зарядний пристрій, лампи для читання та інші першокласні функції, має чотиримісну компоновку. 

Салон Лексус LX виглядає шикарно. Відмінна якість стильно поєднується з преміальними матеріалами: шкіряним та  напіваніліновим перфорованим шкіряним оздобленням з тисненням та ромбовидною прострочкою, дерев’яними та алюмінієвими акцентами.

 

 

LX отримав найсучаснішу інформаційно-розважальну систему з двома екранами. Верхній 12,3-дюймовий екран відповідає за аудіо, навігацію та проекцію Android Auto або Apple CarPlay. Нижній 7,0-дюймовий блок керує клімат-контролем і відображає інформацію про режим водіння. Вбудована навігаційна система Lexus зберігає картографічні дані, коли немає стільникового зв’язку, а також містить дані Google Points of Interest. Стандартна аудіосистема складається з 10 динаміків, в якості опції пропонується Mark Levinson з 25 динаміками. Програмне забезпечення Lexus LX також має можливість оновлюватись “по повітрю”.

Вантажний простір - проблема цього позашляховика. Йому складно конкурувати з суперниками, адже за останнім рядом дворядної базової версії є 1300 л для багажу, а дворядної Ultra Luxury - 1160 л. Максимальна місткість цих версії складає 2010 л.

В трирядних моделях ви знайдете 311-літровий багажник з усіма вертикальними сидіннями, 1245-літровий за другим рядом і 1812-літровий як максимум.

Відео тест-драйв Lexus LX 2023 року

Технічні характеристики

Під капотом Lexus LX може бути лише один варіант двигуна. Це 409-сильний 3,4-літровий V6 з подвійним турбонаддувом, яким оснащують Lexus LS 500 і Toyota Tundra. Привести в рух великий позашляховик йому допомагають 10-ступінчаста коробка-автомат та система постійного повного приводу.

Низький діапазон, Crawl Control і система Multi-Terrain Select з режимами Sand, Mud, Rock, Dirt і Deep Snow дозволяють великому LX впевнено їздити бездоріжжям.

Витрата пального Lexus LX - середня за мірками сегменту:

  • 13,8 л/100 км в місті,
  • 10,7 л/100 км на трасі. 

Великий Lexus є досить зручним для маневрування в місті. Однак, крен кузова не контролюється і на нерівній дорозі починаються проблеми. Загалом, якість поїздки комфортна, як і належить авто такого рівня.

 Характеристики Lexus LX 2023 
 Потужність   409 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,9 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   12,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   80 л 

 

Безпека

Lexus оснащує позашляховик LX найсучаснішим набором технологій безпеки - Lexus Safety System+ 2.5. В список опцій входить система попередження зіткнення з функцією виявлення пішоходів, асистент відстеження смуги руху, асистент виїзду зі смуги руху, асистент дорожніх знаків, адаптивний круїз-контроль і автоматичний асистент дальнього світла. Інші стандартні технології: моніторинг сліпих зон, система допомоги під час паркуванні з допоміжною системою допомоги в поперечному русі та низькошвидкісну 360-градусну камеру огляду. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 285 см,
  • Довжина - 509 см,
  • Ширина - 199 см,
  • Висота - 189 см.

Споряджена вага нового LX коливається від 2569 кг до 2696 кг.

Можливі комплектації

Є 5 варіантів комплектацій нового Lexus LX 2023: LX 600, LX 600 Premium, LX 600 F Sport Handling, LX 600 Luxury і LX 600 Ultra Luxury.
 

Попередній огляд Огляд Chevrolet Tahoe 2023: максимум практичності
Вибрати позашляховик Шевроле Тахо 2023 на Automoto.ua
Вибрати купе Ауді ТТ 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Audi TT 2023: легендарний спорткар