Огляд тест-драйву: Lexus RC 2019

3 травня 2019

Як одне з двох купе у лінійці, Lexus RC має невелику, але постійну групу фанатів, конкуруючи з Audi A5 і BMW 4 Series. Стилізація RC сповнена протиріч, вона не така спокуслива як у Jaguar F-Type, але більш екзотична, ніж у Infiniti Q60. Запропоноване з V6 і V8 двигунами, купе апелює до любителів потужних автомобілів. На вибір представлений задній або повний привід. Верхівку ієрархії займає модель RC F, яка вражаючи потужністю і агресивністю рухів, все одно трохи не відповідає стандартам BMW M4 і Audi S5.

Огляд тест-драйву: Lexus RC 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте вишукане, спортивне купе з унікальною зовнішністю, але сподіваєтеся отримати ні з чим незрівняну репутацію надійності, Lexus RC 2019 до ваших послуг. Доступна система повного приводу посприяє точності входження в повороти і додасть впевненості у погану погоду.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не фанат складних інформаційно-розважальних систем, вам навряд чи сподобається творіння Lexus. Дехто може протестувати проти відмови від механічної коробки передач, іншим не сподобається занадто яскрава стилізація.

Нове у 2019 році

У поточному році основна увага була приділена зміні стилізації передньої і задньої частин кузова. Переглянули амортизатори і ресори. Відкалібрували рульове управління з підсилювачем. Нарешті з’явилися Apple CarPlay і Amazon Alexa, чого не скажеш про Android Auto.

Враження від їзди

Спокусливі форми і агресивний посил RC доповнює потужністю та азартом ходу. Хоча і важчий за BMW і Audi, Lexus вражає швидкістю і точністю управління. Навіть базова модель з турбодвигуном тішить швидкістю розгону та спритністю рефлексів. Більш вимогливі водії зможуть насолодитися перевагами моделей RC 300 з повним приводом. Моделі F Sport окуплять вкладені інвестиції в тому випадку, якщо для вас життєво важливим є управління. Натомість традиційні фанати Lexus, які звикли до м’якості ходу, здивуються жорсткості. Якщо все раніше зазначене не вражає, варто одразу переходити до моделі RC F з V8 двигуном на 470 кінських сил. Між тим, навіть її обходять BMW M4 і Cadillac ATS-V. Як би там не було, але технічні характеристики Lexus RC задовольнять більшість водіїв.

Найкращі характеристики

Компанія Lexus знає, що безпека не має бути розкішшю, тому оснастила всі RC пакетом «Lexus Safety System+». У нього входять система зменшення наслідків і попередження фронтального зіткнення з виявленням пішоходів, система попередження про зміну смуги руху та динамічний круїз контроль.

Купе RC 2019 дозволяє водієві змінювати прийомистість дроселя, налаштувати приладову групу і визначити точки переключення коробки передач. Розташовані на консолі перемикачі дозволяють обрати один з трьох режимів: Normal, Sport і Sport+. У моделі F Sport водій може зберегти обрані налаштування і змінити параметри підвіски.

Детально про автомобіль Lexus RC

Інтер’єр

Зважаючи на загальні розміри автомобіль, не варто очікувати значного простору позаду. Але це не означає, що салон неприємне місця для перебування. Передні сидіння вражають ступенем підтримки, що особливо важливо у тривалих подорожах. Видимість хороша у всіх напрямках. Якість матеріалів та співвідношення деталей на дуже високому рівні. Показники приладів легко зчитувати. 10.3-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи швидко реагує на запити. Шкода, що вводити запити треба через складний тачпад і джойстик. На відміну від систем Audi, BMW і Cadillac, мультимедійною системою Lexus важко користуватися під час руху.

Відео тест-драйв Lexus RC 2019 року

Екстер’єр

Починаючи переглянутою решіткою радіатора, дуже великою для моделі RC F, продовжуючи плавниками та іншими агресивними деталями, Lexus RC можна назвати будь-яким, але не нудним. Своєрідний тюнінг Lexus RC покликаний підкреслити серйозність автомобіля. Він виглядає більш харизматично, ніж більшість європейських і американських суперників. Пропорції ідеальні, а посадка правильно занижена, особливо з більшими колесами і шинами моделі F Sport. Натякаючи на більшу, ніж у родичів, продуктивність, модель RC F отримала унікальні вихлопні труби та додаткові вентиляційні отвори.

Базова комплектація

Усі Lexus RC отримали гарний перелік оснащення. Стандартними елементами стали автоматичний клімат контроль, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, інформаційно-розважальна система з 10.3-дюймовим екраном, пакет систем безпеки «Lexus Safety System+», камера заднього виду та постійна точка Wi-Fi. Аудіосистема окрім 10 динаміків пропонує HD радіо, два USB порти, Bluetooth та Apple CarPlay і Siri Eyes Free. Модель F Sport постачається з режимом «Sport+», підігрівом і вентиляцією передніх сидінь, підвіскою, налаштованою на динаміку, та кермом з електроприводом. Моделі RC F отримали більші гальма, передні,спортивні сидіння та алюмінієві колеса BBS.

Опційне обладнання

Опційний перелік розпочинається з навігаційної системи з тачпадом і покращеним додатком «Enform». Доступними також є підігрів/вентиляція передніх сидінь, шкіряна обшивка, підігрів керма і люк даху. Неймовірна аудіосистема «Mark Levinson» доступна як окрема опція. Рівень безпеки покликані підвищити моніторинг сліпих зон і система зменшення наслідків і попередження фронтального зіткнення.

Під капотом

Базовим для 2019 року став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 350 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін Lexus RC до сотні відбувається за 7.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.5 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності пропонує 3.5-літровий V6 двигун на 317 коней. У пару йому дісталася та сама коробка передач. До сотні купе розганяється за 6.3 секунд. Витрата пального сягає рівня 13.8 л/100км у місті, 7.4 л/100км за його межами та 9.7 л/100км у середньому. Окремо представлена модель RC F з 5.0-літровим V8 двигуном на 470 кінських сил і 530 Нм. До відмітки у 100 км/год автомобіль добирається за 4.5 секунди. Витрачає модель 16.1 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 10.8 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus IS 2019
Огляд тест-драйву: Lexus IS 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2019