Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2021

29 жовтня 2021

Countryman 2021 року - найбільший автомобіль в лінійці MINI. Але, це відносний термін. Countryman приблизно такого ж розміру, як і найменші позашляховики інших автовиробників. Плюс його невеликих габаритів - завидна маневреність. Управління Countryman дає більше драйву, ніж інші позашляховики. Він також стильний, з безліччю ретро-елементів, які нагадують класичний Mini Cooper.

Купити новий Міні Купер Кантрімен 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

На жаль, базовий двигун кроссовера Міні Кантрімен слабкий, а вантажопідйомність не відповідає класу. Але це не буде серйозним недоліком в очах справжнього фаната культової марки. 

Нове в 2021 році 

  • оновлений зовнішній вигляд;
  • додана версія Oxford Edition.

Кому варто купити? 

Countryman 2021 року пропонує саме те, що ви очікуєте від Mini: інтер'єр преміум-класу з химерним стилем і відчуття картингу в русі звивистими дорогами. Якщо ви готові пожертвувати вантажним простором і заплатити більше, ніж за будь-який інший автомобіль в класі, Countryman безперечно варто подивитися.

Нове або б/у авто? 

Конкуренція в сегменті компактних люксових кросоверів жорстка, але Mini Cooper Countryman у 2021 році озброєний безліччю оновлень, щоб залишатися в грі. Передня і задня частини були покращені новими бамперами. Світлодіодні фари і протитуманки тепер входять в стандартну комплектацію. Покупці Міні Кантрімен отримали більше можливостей для тюнінгу й персоналізації. Вони можуть замінити хромовані зовнішні елементи на глянцево-чорні, щоб додати кузову більш преміальний вигляд. Нарешті, представлено кілька свіжих дизайнів легкосплавних дисків і два нових кольори кузову на вибір.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Покращення інтер'єру також в першу чергу пов'язані з дизайном. Хромована окантовка інформаційно-розважальної системи замінена на глянцево-чорну. Стандартний розмір екрана збільшився до 8,8 дюйма. 

У 2021 році з'явилася нова версія Mini Countryman Oxford Edition. У ній є все, що і в Classic, а також модернізовані 18-дюймові колеса, передні сидіння з підігрівом і автоматичний клімат-контроль.

В цілому авто не отримало механічних змін. Якщо MINI Countryman 2021 року не вписується в ваш бюджет, можна вибрати б/у авто і зробити стильний тюнінг. 

Mini Countryman або BMW X1

BMW X1 є корпоративним родичем, який ділить платформу з Countryman. X1 - це розкішний субкомпактний позашляховик, але висока роздрібна ціна Mini дозволяє їм залишатися конкурентами. Обидва автомобілі мають однаково висококласний інтер'єр і схожі технічні характеристики, але у X1 спортивніша керованість і більший вантажний відсік.

Mini Countryman або Mini Clubman

Mini Clubman - малолітражна версія Countryman. У цих машин однакова лінійка двигунів. Обидва авто мають відмінну маневреність, а також пропонують схожий внутрішній стиль та аналогічний перелік функцій. Дорожній просвіт і ціна - єдине, що розділяє ці два Mini.

Салон

Mini Cooper Countryman вміщує п'ять чоловік. Сидіння зручні й забезпечують надійну підтримку. У них також достатньо висоти стелі і, на відміну від деяких Mini, є багато місця на задньому ряду. 

MINI Cooper Countryman відрізняється добре продуманим інтер'єром, а матеріали салону відповідають вартості авто. У ньому також присутні елегантні, химерні штрихи в стилі класичного Міні.

Існують невеликі відмінності в вантажопідйомності в залежності від моделі Countryman. Єдине не змінюється - факт того, що багажник менший, ніж у багатьох конкурентів. Стандартний Countryman має 498 л за задніми сидіннями і в цілому 1348 л зі складеними задніми сидіннями.

Плагін-гібрид пропонує 493 л і 1342 л відповідно. Модель John Cooper Works відрізняється найменшим багажником. У неї 467 л за задніми сидіннями і 1195 л в складеному вигляді.

Для освоєння стандартної інформаційно-розважальної системи Countryman доведеться трохи повчитися. Доступний сенсорний екран має інтуїтивно зрозуміле меню. Для деяких функцій є фізичні елементи управління, які зручно розташовані.

Технічні характеристики

MINI Cooper Countryman пропонує технічні характеристики для різних потреб. Стандартно авто поставляється з трициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 134 кінських сили. Плагін-гібрид SE має той же двигун і додає електромотор, збільшуючи потужність до 221 кінських сил.

Комплектації Countryman S і John Cooper Works (JCW) мають чотирициліндрові двигуни з турбонаддувом. Вони виробляють 189 кінських сил в S і 301 кінських сили в JCW.

Моделі з трициліндровим двигуном доставлять вас з пункту А в пункт Б, але це все. У них повільний розгін, і вони відчувають себе недостатньо потужними на шосе. Два варіанти з турбонаддувом і чотирициліндровим двигуном бадьоріші. Наприклад, 189-сильний мотор розганяє Кантрімен до 100 км/год за 6,7 секунд. У них прискорення добре, але JCW набагато швидший. Плагін-гібрид також досить жвавий на дорозі.

Countryman з базовим трициліндровим двигуном має середню витрату палива 7,8 л/100 км. Це приблизно середній показник для класу субкомпактних позашляховиків. Моделі Cooper S Countryman і JCW Countryman отримали дещо гірші оцінки.

Плагін-гібрид Countryman SE витрачає еквівалент 3,2 л/100 км в поїздці тільки на електроенергії, 8,1 л/100 км в русі на бензині. Він може проїхати близько 27 км тільки на електротязі, а зарядка акумулятора від 240-вольтової розетки займає близько 2,5 годин.

Безпека

IIHS дав Countryman 2021 найвищий рейтинг Good в п'яти проведених ним краш-тестах. 

Розміри і вага 

Countryman може бути найбільшим Mini, але це все ж Mini. Габарити Міні Кантрімен виглядають так: довжина - 4,3 м, ширина - 1,82 м. Countryman без проблем може втиснутися в компактні паркувальні місця.  

Споряджена маса залежить від оснащення, тому коливається від 1552 кг до 1719 кг.

Можливі комплектації 

MINI Cooper Countryman в 2021 році випускається в трьох основних комплектаціях: Cooper, Cooper S і John Cooper Works. Є також дві додаткові версії Countryman, Oxford Edition і плагін-гібрид Countryman SE

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2021
Купити новий автомобіль Ленд Ровер Діскавері 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Акура МДХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura MDX 2022