Огляд Toyota Camry 2024: популярний і надійний

24 січня 2024

Toyota Camry була світовим бестселлером впродовж десятиліть. Така популярність зумовлена зручним салоном, довгим списком стандартних функцій, приємною динамікою поїздки, чудовою керованістю та відмінною репутацією. Та чи збереже свої позиції седан в 2024 році? Огляд Тойота Камрі допоможе знайти відповідь.

Знайти нову Тойота Камрі 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Седан залишається без серйозних змін.

Кому варто купити?

Camry — універсальний та розумний вибір у класі автомобілів середнього розміру. Обов'язково розгляньте цей варіант, якщо вам потрібен надійний седан та не надто важлива спортивність.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Між Тойота Камрі 2024 та минулорічним авто немає серйозних відмінностей. Це буде останній рік для поточного покоління Camry, адже в 2025 очікується повний редизайн і абсолютно нова модель. У деяких покупців може виникнути спокуса почекати, що має сенс. Але цьогорічна Camry залишається хорошим вибором для седана середнього розміру. Вибираєте вживаний варіант? Ознайомтесь з відгуками про Тойота Камрі.

Toyota Camry або Honda Accord

Honda Accord — постійний конкурент Camry в сегменті автомобілів середнього розміру, і обидва седани мають свої плюси та мінуси. Accord має вищу базову роздрібну ціну, ніж Camry, але він також забезпечує привабливішу динаміку керування, кращий салон, більше місця для ніг у задньому ряду та просторіший багажник. З іншого боку, Toyota доступна з повним приводом і двигуном V6. Обидва седани також стандартно оснащені багатьма функціями допомоги водієві. 

Toyota Camry або Kia K5

Kia K5 — відносно новий автомобіль у своєму класі, але точно вартий уваги та своєї ціни. Витончена Kia пропонує повний привід, фантастичний зовнішній і внутрішній дизайн та найкращу гарантію в сегменті. Як і Camry, він також забезпечує плавну поїздку та просту у використанні інформаційно-розважальну систему. Водночас у K5 трохи не вистачає висоти стелі у другому ряду, а опціональна оновлена ​​інформаційно-розважальна система не така інтуїтивно зрозуміла, як стандартна установка. Загалом і K5, і Camry — дуже хороші седани.

Салон

Camry вміщує п'ять осіб. Передній ряд просторий і зручний, а сидіння забезпечують гарний баланс амортизації та підтримки. На задніх сидіннях комфортно можуть розміститися двоє дорослих. 

В салоні Камрі існує дивовижна різниця в якості матеріалів від базової версії SE до топової XSE Hybrid. Нижні комплектації Toyota Camry виглядають простими, тоді як XLE та XSE є преміальними для седана за $35 000.

 

Мультимедійну систему Камрі з великою кількістю фізичних елементів керування можна назвати однією з найзручніших для користувача на ринку. Базові моделі Camry оснащені 7,0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, тоді як версії вищого рівня отримують 9,0-дюймовий блок. Обидва пропонують Apple CarPlay і Android Auto. Більшість версій панелі вимірювальних приладів мають реконфігурований дисплей розміром 4,2 дюйма, який збільшується до 7,0 дюймів у топових комплектаціях Camry.

Багажник седана забезпечує 487 л простору. Задні сидіння складаються для транспортування великих предметів.

Відео тест-драйв Toyota Camry 2024 року

Технічні характеристики

Базовим двигуном Camry є 2,5-літровий рядний чотирициліндровий двигун, який видає від 202 до 206 к.с. залежно від специфікації. Для більшої продуктивності Тойота пропонує купити седан Камрі з 3,5-літровим двигуном V6, який видає 301 к.с. 

Обидва варіанти оснащені переднім приводом і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Повний привід доступний на всіх моделях, крім TRD.

Обидва двигуни Camry забезпечують достатню потужність для більшості ситуацій водіння. Базовий чотирициліндровий двигун не надто потужний, але він дозволяє без проблем виконувати маневри на автостраді.

Єдина велика скарга: шум на високих обертах. Опціональний V6 є більш “м'язистим” і додає бажану нотку спортивності в Camry.

Середня витрата пального:

  • 7,6 л/100 км — чотирициліндровий двигун і передній привід,
  • 8,0 л/100 км — чотирициліндровий двигун і повний привід,
  • 8,7 л/100 км —  V6.
     
 Характеристики Toyota Camry 2024 
 Потужність   202 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,2 с 
 Максимальна швидкість   187 км/год 
 Середня витрата пального   7,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

Безпека

Кожна Camry 2024 року випуску оснащена 10 подушками безпеки, а також численними системами допомоги водієві та функціями активної безпеки в рамках пакету Toyota Safety Sense 2.5+. До них входять адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, попередження про виїзд зі смуги руху, переднє автоматичне екстрене гальмування, розпізнавання дорожніх знаків і автоматичне дальнє світло. Моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду додано до моделей вищого рівня.

Розміри та вага

  • Колісна база – 282 см,
  • Довжина – 488 см,
  • Ширина – 184 см,
  • Висота – 144 см.

Споряджений седан важить 1501 до 1630 кг.

Можливі комплектації

Комплектації Toyota Camry 2024 виглядають так: LE, SE, XLE, XSE і TRD. Всі моделі, крім TRD, стандартно оснащуються чотирициліндровим 203-сильним двигуном. 301-сильний V6 входить до стандартної комплектації спортивного TRD і є опціональним для специфікацій XLE і XSE. Ціна нової Тойота Камрі починається з $26 420.

Попередній огляд Огляд Ford Mustang 2024: оновлена класика
Шукати спортивний автомобіль Форд Мустанг 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати автомобіль Порше Каєн 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Porsche Cayenne 2024: конкурент суперкарів