Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2018

26 травня 2018

Стильні BMW 2 Series повертають до тих часів, коли усі BMW були компактними, спортивним автомобілями, які не коштували неймовірних грошей. Хоча, на відміну від ранніх моделей, сучасні 2 Series мають молодіжний дизайн і переповнені найкращими технологіями від BMW. Контрастуючи з передньопривідними Audi A3 і Mercedes-Benz CLA, усі 2 Series мають привід на задні колеса, з можливістю замовити повний. За потужність моделі 230i відповідає блискавичний чотирьохциліндровий турбодвигун на 248 кінських сил, у той час, як модель M240i потішить 335 кінськими силами шестициліндрового турбодвигуна. Єдиним побажанням залишається доступність шестиступінчастої коробки передач для моделей з повним приводом.

Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати продуктивність 4 Series без значних витрат, 2 Series заслуговує на увагу. Заощаджені гроші можна відкласти на новішу модель або витратити на бажану опцію. Для тих, хто хоче отримати купе цього сегменту, 2 Series взагалі лишається єдиним варіантом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви регулярно перевозите пасажирів на задньому сидінні, краще поглянути в сторону Audi A3 або Infiniti QX30 з чотирма дверима. Бажаючим отримати гібридну чи дизельну модель не пощастить, сучасні 2 Series нічого подібного не пропонують. Повністю оснащена Acura ILX коштує помітно менше, ніж базова модель BMW.

Нове у 2018 році

Змін у поточному році відбулося небагато. Нова інструментальна панель, декілька опцій кольорів, сучасніший дизайн коліс та нові світлодіодні передні і задні фари стали найпомітнішими з них.

Враження від їзди

Легкий і спритний BMW 2 Series 2018 року - це справжній автомобіль для ентузіастів, такий собі модерновий еквівалент величних моделей 2002ti та 320i. Незалежно від числа на багажнику 2 Series гарантує посмішку тій людині, яка опиниться за кермом. Обидві моделі пропонують вдосталь потужності, відмінні налаштування підвіски і механічну коробку передач, яка потішить усіх, хто полюбляє приймати безпосередню участь в керуванні автомобілем. Покупці з більшим гаманцем можуть отримати версію M2 з 365 кіньми під капотом. Незначні розміри автомобілів дозволяють впевнено почуватися у насиченому міському русі. Крім того, 2 Series тішать хорошим рівнем економії пального.

Найкращі характеристики

2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун моделі 230i є одним з найбільш потужних і продуктивних силових агрегатів у світі. Видаючи 248 кінських сил і розганяючи 2 Series до сотні приблизно за шість секунд, цей двигун чудово відповідає потребам сучасного водія, тішачи хорошою економією.

Для міських мешканців процес паралельного паркування може бути стресом. На щастя, 2 Series можна замовити з системою допомоги при паркуванні, яка виконає всю важку роботу, дозволяючи водієві лише керувати перемикачем передач, гальмами і педаллю газу.

Детально про автомобіль BMW 2 Series 

Інтер’єр

Автомобілі BMW 2 Series вміщують чотирьох людей, але задні сидіння краще використовувати для невисоких пасажирів або багажу. Матеріали оздоблення виключно високої якості, а якість співвідношення деталей просто неймовірна. Салони BMW ніколи не були надміру насиченими, і нові БМВ 2 Серії 2018 року вражають простотою та елегантністю. Окремої згадки вартують комфорт сидінь і водійська позиція. Прилади чіткі і зрозумілі. У центрі передньої частини розташувався кольоровий екран високої роздільної здатності з навігацією, аудіо та іншою інформацією. Керування відбувається за допомогою роторного контролера iDrive.

Екстер’єр

Можливо, зовнішність 2 Series видасться не найбільш виразною у сімействі BMW, але масивні пропорції автомобілів ігнорувати неможливо. Перед нами привабливий, компактний автомобіль з двома дверима, трохи агресивною стійкою, плавним вигоном фар, сучасними L-подібними задніми фарами і конічною лінією даху. На додачу до літери «M», модель M240i отримала більшу порцію масивності для підкреслення продуктивності. Покупцеві пощастить насолодитися глибшим переднім спойлером, більшими повітрозабірниками, контурними молдингами і унікальною нижньою панеллю позаду. Кабріолети, що логічно, краще виглядають з опущеним дахом. Як у кузові купе, так і у кузові кабріолет пропонується 0.4 м3 вантажного простору.

Базова комплектація

Базові моделі 230i купе і кабріолету постачаються з 8 механічними режимами налаштування спортивних передніх сидінь, задніми сидіннями, які складаються у співвідношенні 60/40, аудіосистемою з 10 динаміками і 6.5-дюймовим дисплеєм, кнопкою старту, кермом, яке налаштовується по куту і вильоту, склоочисниками з сенсорами дощу і 17-дюймовими колесами з всесезонними шинами.

Опційне обладнання

Система повного приводу доступна всім моделям, так само, як пакет «Handling». З цим пакетом автомобіль стає нижчим на 10 мм, отримує адаптивну підвіску з налаштуваннями «Comfort» і «Sport», спортивне кермо, більші спортивні гальма і високопродуктивні шини. Пакет «Driver Assistance» подбає про наявність камери заднього виду, задніх і передніх сенсорів паркування. Пакет «Cold Weather» додасть підігрів передніх сидінь і керма.

Технічні характеристики

Стандартним силовим агрегатом для BMW 2 Series став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 248 кінських сил і восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Двигун став найбільш потужним серед базових у класі. Як опція пропонується шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід стандартно на задні колеса. Сотня досягається за 5.6 секунд. Витрата пального становить 7.4 л/100 км у міському, 5.1 л/100 км у заміському та 5.9 л/100 км у змішаному циклах. Модель M240i пропонує 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 335 кінських сил. Пару йому складають ті самі коробки передач. З механічною коробкою відмітки у 100 км/год автомобіль досягає за 5.0 секунд, з автоматичною – за 4.8 секунд. Витрата пального становить 8.1 л/100 км та 7.6 л/100 км у змішаному циклі відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2018