Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2019

5 червня 2019

Харизматичний Chevrolet Corvette 2019 знову піднімає тему динаміки, на якій знається як ніхто. Поточний рік ознаменувався дебютом нового ZR1. Нині модельний ряд Corvette складається з чотирьох екземплярів, доступних у формі купе і кабріолету. Кожна модель пройшла випробування трасою «Nürburgring North Loop» і гарантує вражаюче співвідношення ціна-оснащення, особливо якщо порівнювати з європейськими суперниками. Важко знайти інший спортивний автомобіль з 765 конячками під капотом з таким цінником. Навіть базова модель Stingray пропонує 466 кінських сил і полегшений корпус, що є цілком задовільною комбінацією для більшості людей. Купе і кабріолет Corvette, перебуваючи у сьомому поколінні, гарантують легендарні манери, рівень оснащення і посил.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати значний запас потужності у привабливому, компактному корпусі, вам сюди. Показний Corvette це продуктивність у чистому вигляді. Дорожчі європейські і японські суперники часто поступаються потужністю. Бонусом стане найкраще у світі співвідношення потужності до ваги, а все завдяки кузову змішаної конструкції.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вам потрібні чотири сидіння і система повного приводу? Варто розглянути інші варіанти. Як істинний спортивний автомобіль Corvette має лише два сидіння і привід на задні колеса. Натомість Porsche 911 пропонує систему повного приводу в якості опції, а Nissan GT-R отримав її стандартно, крім того, обидва автомобіля гарантують малі задні сидіння. А Dodge Challenger SRT Hellcat взагалі переважає за внутрішнім простором.

Нове у 2019 році

На розсуд публіки представили вражаючі моделі Chevrolet Corvette ZR1. Табун, який складається з 765 коней, ставить їх в один ряд з представниками Ferrari, Lamborghini і Bentley.

Враження від їзди

Останні варіанти Corvette є найкращими в усьому, що стосується показника розгону, точності і якості управління, гальмівної потужності. Це дозволяє залишити багатьох суперників позаду. Перед нами істинно швидкий і захоплюючий автомобіль. Рівень комфорту допомагає зайняти свою, особливу нішу у світі спортивних автомобілів. Хоча і передбачений виключно на двох людей, салон просторий, а його сидіння ідеально підходять як для повсякденного використання, так і для азартної їзди. Як на спортивний автомобіль з винятковими параметрами управління, Corvette їздить дуже цивілізовано, особливо з адаптивною підвіскою. Технічні характеристики Chevrolet Corvette розтоплять серце навіть самого завзятого автомобільного скептика і змусять його битися швидко, дуже швидко.

Найкращі характеристики

Для найкращого розкриття потенціалу Z06, додайте пакет «Z07». Задля збільшення прижимної сили передбачається аеродинамічний корпус, задля підвищення продуктивності – шини з вражаючою силою зчеплення «Michelin Pilot Sport Cup 2», а для вчасної зупинки – надпотужні гальма «Brembo». Сотні це диво досягає  за 2.9 секунди.

Циліндрові V8 двигуни від General Motors легенди само по собі. Поставте один з них у не менш легендарний спортивний автомобіль і отримаєте новий Chevrolet Corvette. Сьоме покоління автомобілів отримало 6.2-літрові варіанти.  

Детально про автомобіль Chevrolet Corvette

Інтер’єр

У минулому салон Corvette не викликав особливого захвату, зважаючи на неприємний пластик. Це більше не проблема. Салон сучасного Chevy не поступається зовнішності, вирізняючись відмінною якістю збірки, співвідношення деталей і одними з найбільш зручних, спортивних сидінь. Що стосується технологічності, то на потенційного покупця очікує 8.0-дюймовий сенсорний екран, в той час як точка Wi-Fi і навігація є доступними. Інформаційно-розважальна система MyLink тішить легкістю використання і підтримкою Apple CarPlay.

Відео Chevrolet Corvette 2019 року

Екстер’єр

Дизайнери нинішнього покоління Corvette віддали дань класичним елементам, створивши вражаючий спортивний автомобіль 21-го сторіччя. Видовжений капот і занижений дах на своїх місцях, компанію їм нині складають розкосі фари, різкі заломи крил і квадратні вихлопні патрубки. Образ вийшов дійсно неймовірним, як раз той автомобіль, на якому хочеться зникнути з останніми променями сонця за горизонтом. Базова модель Stingray трохи коротша за інших представниць лінійки і має вужчу колію. Кабріолети виділяються за рахунок тканинного даху з електроприводом.

Базова комплектація

Сучасний Corvette доступний у моделях Stingray, Z06 і ZR1, кожну з яких можна обрати в кузові купе і кабріолет. Найдешевший Stingray отримав семиступінчасту механічну коробку передач, 19-дюймові передні і 20-дюймові задні колеса з легкого сплаву, двозонний клімат-контроль та електропривод сидінь і рульової колонки. У базу також увійшли камера заднього виду, аудіосистема «Bose» на 9 динаміків, Bluetooth, Android Auto/Apple CarPlay, точка Wi-Fi і два роки або 14.910 км пробігу безкоштовного обслуговування.

Опційне обладнання

Базову модель варто доповнити пакетом «Z51 Performance», який додає покращені гальма, підвіску, систему охолодження, електричний диференціал з обмеженим проковзуванням і продуктивну вихлопну систему. Система «Magnetic Ride Control» це адаптивна підвіска з хорошим переліком режимів. Водії, які планують «вигулювати» Corvette на треку, мають спокуситися на навігаційну систему з реєстраційним пристроєм, який має камеру на лобовому склі для запису процесу проходження кіл. Салон покращити можна за рахунок замшевого оздоблення, підігріву/охолодження сидінь і покращеної аудіосистеми. Пакет «Z07» включає карбон-керамічні гальма і адаптивну підвіску.

Під капотом

Моделі Stingray дістався 6.2-літровий V8 двигун на 466 кінських сил і 630 Нм. Стандартно компонується він семиступінчастою механічною коробкою передач. Привід тільки на задні колеса. Розгін відбувається за 4.2 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 19.4 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському та 12.3 л/100км у змішаному циклах. З доступною восьмиступінчастою автоматичною коробкою розгін відбувається за 4.1 секунд, витрата пального становить 12.4 л/100км у змішаному циклі. Модель Z06 гарантує 6.2-літровий V8 двигун на 659 кінських сил і 881 Нм. З механічною коробкою розгін відбувається за 3.8 секунди. Витрата пального становить 18.6 л/100км у місті, 9.3 л/100км за його межами і 12.7 л/100км у середньому. З автоматичною коробкою сотні купе досягне за 3.7 секунди, витративши 14.1 л/100км у середньому. Модель ZR1 готова вражати 6.2-літровим V8 двигуном на 765 коней і 969 Нм. З механічною коробкою автомобіль до сотні розженеться за 3.0 секунди, з автоматичною – за 2.9 секунди.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2019
Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2019
Огляд тест-драйву: Ford F-150 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford F-150 2019