Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2018

13 лютого 2018

Сучасний Chevrolet Volt досяг одразу декількох цілей без звичного перебільшення зі сторони виробника. Абсолютно реальні 85 км пробігу це більше, ніж обіцяє Toyota Prius Prime. Сучасна стилізація Volt вигідно контрастує з Nissan LEAF. По параметрам управління і їзди хетчбек не поступається негібридному Chevy Cruze. Всередині Volt тішить новаторським підходом з технологіями типу «Apple CarPlay», але компанія вчасно схаменулася і вгамувала потяг до футуристичних елементів, відмовившись від засилля ємнісних кнопок.  

Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2018

Вам сподобається

Гібрид Шевроле Вольт привабить тих, хто мріє про безпечне для довкілля пересування, але не хоче довго чекати на зарядку.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Задня частина автомобіля може здатися перенасиченою деталями, а ціна не такою і збалансованою, особливо у порівнянні з іншими представниками сегменту. У той час, як Volt майже подвоїв запас ходу Toyota Prius Prime, загальний пробіг останнього переважає показники Volt майже на 355 км.

Нове у 2018 році

Модель Volt LT відтепер пропонує пакет «Driver Confidence» з попередженням про появу сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду і задніми сенсорами паркування. Натомість LT втратила шкіряну обшивку керма. Модель Premier отримала підігрів рульового колеса.  

Враження від їзди

У порівнянні з першим поколінням, сучасний електромобіль Шевроле Вольт став значно кращим. Переглянуті двигун і електричні мотори дозволили пришвидшити старт Шевроле Вольт. Покращився і процес подачі потужності. Виведіть Volt на гірський серпантин і отримаєте автомобіль, яким Prius так і не став. Жорстка підвіска і точне управління дозволяють хетчбеку чудово входити в повороти, зберігаючи спокій і доставляючи задоволення водієві. На відміну від більшості протестованих регенеративних гальмівних систем, установка Volt працює бездоганно, без жодного натяку на неузгодженість при зміні механічної і регенеративної складових. На рульовому колесі розташован перемикач, який активує функцію рекуперативного гальмування (Regen On Demand). Рекуперативне гальмування швидко сповільнить автомобіль, одночасно підзаряджаючи батарею Volt.

Найкращі характеристики

Ми не одразу повірили, коли Шевроле заявила, що Вольт має запас ходу близько 85 км. Однак автомобіль легко проїхав 80 км на одній зарядці, і це при тому, що він побував на звивистих дорогах.

За наявності «Apple CarPlay» інформаційно-розважальна система автомобіля може віддзеркалювати функції iPhone. Просто під’єднайте телефон, натисніть на зображенні «CarPlay» і отримайте доступ до «ITunes», «Siri», карт, повідомлень та іншого.  

Детально про автомобіль Chevrolet Volt

Інтер’єр

Компанія Chevrolet далекоглядно відмовилася від занадто високотехнологічних, ємнісних кнопок і блискучого, білого пластику оригінального Volt на користь більш традиційного інтер’єру. Від цього салон хетчбека тільки виграв. Розташування елементів управління інтуїтивно зрозуміле. У передній частині з’явився новий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи. Багатофункціональний дисплей, розташований між основними приладами, дозволяє використовувати кнопки на рульовому колесі для моніторингу швидкості, використання батареї та інших функцій. Попереду місця вдосталь, чого не скажеш про задні сидіння, особливо для високих пасажирів.

Екстер’єр

Очевидно, у дизайнерському відділі Chevy дійшли висновку, що флагман серед електричних автомобілів немає виглядати зухвало. І це правильно, можливо, Шевроле Вольт 2018-го року - це перший автомобіль на альтернативному пальному, який купуватимуть просто за привабливу зовнішність. Хетчбек зберіг оригінальну стилізацію, включно з п’ятидверною конфігурацією і металевими вставками решітки радіатора. Конструктори точно дотримались пропорцій, тому широка посадка, вузька решітка радіатора і головні фари додають спортивної харизми.

Базова комплектація

Базова модель Volt LT постачається з кнопковим запалюванням, функцією доступу без ключа, автоматичним клімат-контролем та сервісом OnStar з вбудованою точкою Wi-Fi. Інформаційно-розважальна система має 8.0-дюймовий сенсорний екран і підтримує «Apple CarPlay». Також передбачені: камера заднього виду, круїз-контроль і телескопічне рульове колесо з елементами управління. Про безпеку дбають чисельні подушки, включно з однією для колін.

Опційне обладнання

Модель LT можна доповнити: функцією підігріву передніх сидінь, керма і дзеркал, шкіряною обшивкою і аудіосистемою Bose. Пакет «Driver’s Confidence» додасть: систему попередження про сліпі зони, систему попередження про рух у поперечному напрямку позаду та допомогу при паркуванні. У Volt Premier передбачені: аудіосистема Bose, шкіряні сидіння і більшість опцій LT. Для самої Premier опцією став пакет «Driver Confidence II» з автоматичним дальнім світлом, адаптивним круїз-контролем та системою попередження про можливе зіткнення. Ця модель, до того ж, стала єдиною, яка стандартно пропонує навігацію.

Технічні характеристики Chevrolet Volt 2018

Єдиний силовий агрегат Chevrolet Volt складається з двох частин. Першою складовою є перевірений чотирьохциліндровий 1.5-літровий двигун. Другою складовою стали два електромотори. Разом вони гарантують 151 кінську силу і запас ходу у 85 км. Компанію їм склав варіатор. Сотні автомобіль досягає за 8.4 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 5.6 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Focus 2018
Огляд тест-драйву: Ford Focus 2018
Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2018