Огляд тест-драйву: Honda Accord 2019

16 квітня 2019

Якби потрібно було обрати один седан, який вдовольнив би більшість, то, скоріше за все, це був Honda Accord. Сучасний Accord який ґрунтовно переглянули минулого року, це один з небагатьох автомобілів, який робить майже все досконало, залишаючи при цьому бажане різноманіття для покупців. Хочете надійний, легкий в управлінні, економний, але енергійний транспортний засіб, чи орієнтований на водія автомобіль з потужним турбодвигуном, чи гібрид з вражаюче низьким рівнем витрати пального, все це гарантує Accord. Хороша вартість перепродажу та перелік стандартного оснащення, включно з набором безпеки «Honda Sensing», додають привабливості.

Огляд тест-драйву: Honda Accord 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте безпечний, стильний, економний і надійний седан невеликого розміру, Honda Accord 2019 вартий уваги. Гібридні варіанти гарантують те саме, але при значно кращому рівні економії.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви наполягаєте на тому, щоб седан встигав за усіма найновішими тенденціями і мав шестициліндровий двигун, вибір звужується до Toyota Camry, Subaru Legacy і Ford Fusion. При бажанні отримати повний привід, варто поглянути в сторону тих самих Legacy і Fusion.

Нове у 2019 році

Оскільки на момент дебюту десятого покоління, який відбувся минулого року, седан повністю оновили, то 2019 не відзначився чимось надзвичайним. Єдине, що вартує згадки, так це відсутність у цьогорічних моделей Touring 1.5-літрового двигуна.

Враження від їзди

Седан демонструє різні сторони власного єства в залежності від моделі, але незалежно від вибору, ви отримаєте хороший автомобіль. Творіння Honda вже давно відоме як таке, що здатне доставити задоволення, з новим поколінням нічого не змінилося. Стандартний 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 192 кінських сили гарантує необхідний запас потужності зі старту, але найбільшою його перевагою є, все ж, показник у 7.2 л/100км у змішаному циклі. Пару йому складає варіатор, який по праву вважається одним з найкращих у галузі. Він відмінно імітує традиційну коробку автомат. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун принесе 252 кінських сили і 370 Нм. Особливо пощастить тим, хто отримає можливість проїхатися у моделі Touring з 2.0-літровим двигуном та активною системою демпфування. Цей двигун у пару отримав автоматичну коробку на десять ступенів, яка, в принципі, має сподобатися багатьом, щоправда, ми помітили незначну нерішучість при виконанні деяких маневрів. Адаптивні демпфери виконують дуже потрібну роботу, допомагаючи впевнено входити в повороти. Надійне зчеплення Honda Accord не на мить не позбавить впевненості водія. При бажанні економити по максимуму, варто звернути увагу на Accord Hybrid з показником витрати пального на рівні 5.0 л/100км.

Найкращі характеристики

Стандартний для кожного нового Accord, набір «Honda Sensing» включає автоматичне екстрене гальмування, систему утримання смуги руху, адаптивний круїз контроль та систему уникнення виїзду за межі дороги.

Вже неодноразово зазначалося, що механічним коробкам передач не довго залишилося існувати, але якщо ви оберете модель Accord Sport, матимете можливість насолодитися хорошою шестиступінчастою механічною коробкою на шість ступенів. Вона доступна як з 1.5-літровим, так і з 2.0-літровим двигунами. Така коробка передач рідко зустрічається у таких седанах як Accord, але свою роботу вона виконує на відмінно.

Детально про автомобіль Honda Accord

Інтер’єр

П’ятимісний салон просторіший, ніж можна було очікувати. Головну позицію приладової панелі Honda Accord займає кольоровий дисплей з 7.0 дюймами у моделях нижчої комплектації та 8.0 дюймами у моделях вищої комплектації. Клієнти, які були спантеличені деякими останніми творіннями Honda, зрадіють, дізнавшись, що новий Accord отримав кнопки для регуляції гучності і налаштування частоти. Налаштування клімат контролю теж легко побачити і змінити завдяки додатковим кнопкам знизу. Седану вдається одночасно виглядати футуристично і звично. Об’єм багажного відділення становить 473 літри.

Відео тест-драйв Honda Accord 2019 року

Екстер’єр

Нинішній Accord це найновіший седан від Honda, який вигладь як купе, уподібнюючись до менших Civic і Insight. Багатьом така стилізація сподобається. Вигадливі лінії та загальний спортивний посил, між тим, ніяк не вплинули на внутрішній простір чи хвалену практичність. Додатковим бонусом стануть продумані габарити Honda Accord. Модель Sport підсилює назву додатковою порцією хрому. Гібридні Accord та деякі моделі з 1.5-літровим двигуном отримали активні затвори решітки радіатора для покращення аеродинаміки. В залежності від моделі можна розраховувати від 17-дюймових до 19-дюймових коліс.

Базова комплектація

У 2019 році комплектації Honda Accord отримали назви LX, Sport, EX, EX-L і Touring. Базовий Accord LX постачається з варіатором, набором безпеки «Honda Sensing», кнопковим запалюванням, автоматичним клімат контролем двох зон, камерою заднього виду, 7.0-дюймовим LCD екраном з Bluetooth і USB та аудіосистемою на 4 динаміки. Модель Sport додає Apple CarPlay і Android Auto, 12 режимів налаштування водійського сидіння, 8.0-дюймовий сенсорний дисплей, аудіосистему на 8 динаміків, задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40, та 19-дюймові колеса.

Опційне обладнання

Діставшись моделі Accord EX, можна розраховувати на моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, люк даху з електроприводом, дистанційний старт, підігрів передніх сидінь, вентиляційні отвори задніх сидінь та функцію доступу без ключа. Моделі Accord EX-L потішать шкіряною обшивкою, аудіосистемою на 10 динаміків, чотирма автоматичними режимами пасажирського сидіння, універсальним відкривачем гаражних дверей та автоматичним затемненням дзеркала заднього виду. Топова Touring пропонує передні сидіння з вентиляцією і задні з підігрівом, навігацію, проекційну приладову панель на вітровому склі, підвіску з адаптивними демпферами, склоочисники з сенсорами дощу та бездротову зарядку. Гібридний Accord майже не відрізняється від звичайних моделей в плані оснащення, за винятком того, що йому недоступна комплектація Sport.

Під капотом

Базовим для Accord 2019 став 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 192 кінських сили і 260 Нм. Компонується він варіатором. Витрата пального перебуває на рівні 7.9 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили і 370 Нм. Пару йому складає десятиступінчаста автоматична коробка передач. Витрата пального сягає рівня 10.7 л/100км у місті та 7.4 л/100км за його межами. Окремо представлений гібридний Accord з 2.0-літровим чотирьохциліндровим двигуном та електричним мотором, які разом гарантують 212 кінських сил. Доповнюється парочка варіатором. Витрата пального перебуває на рівні 5.0 л/100км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2019
Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2019
Огляд тест-драйву: Audi A5 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2019