Огляд тест-драйву: Honda Accord 2020

14 січня 2020

Сучасний Honda Accord 2020 це хороший невеликий автомобіль. Позитиву образу додають два продуктивних двигуна, спортивне управління, хороший рівень економії пального, містке багажне відділення, вишуканий салон і багато стандартного і доступного оснащення. До недоліків автомобіля варто віднести той факт, що кришка багажника відкривається не надто широко, а високим пасажирам позаду варто берегти голову. 

Огляд тест-драйву: Honda Accord 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік значних змін не передбачено 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Придбати цей автомобіль варто тим, хто хоче отримати невеликий седан з визначною репутацією. Між тим, те саме можна сказати про деяких суперників. Так, Toyota Camry, Hyundai Sonata і Mazda6 теж варті уваги і достойні гравці класу.

Нове чи б/у авто? 

Поточне покоління Accord існує з 2018 модельного року. Придбати версію 2020 варто лише у тому випадку, якщо для вас важливий аспект новизни. По суті, перед нами той самий автомобіль, що був у 2019 і роком раніше. Зекономити чимало можна, розглянувши моделі попереднього покоління, але тоді не варто розраховувати збільшений об’єм багажника, розширений перелік стандартного оснащення і покращений рівень економії пального. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Honda Accord чи Toyota Camry?

Як Toyota Camry, так і  Accord це гідні представники класу. Сучасний Camry обходить Accord в плані рівня економії пального, переліку активних систем допомоги водію і вишуканості салону. У Toyota більше стандартних сучасних технологій і можливість отримати продуктивний V6 двигун, в той час як Honda пропонує опцію турбодвигуна і більше багажник. Обидва седани позиціонують спортивну, але комфортну манеру ходу.

Honda Accord чи Acura TLX?

Йдучи практично на рівні з Acura TLX, нинішній Accord все одно примудрився вирватися вперед. Стартова ціна вище у Acura, але покупець отримує менше, ніж з Honda. Сучасний TLX має менше простору позаду, споживає більше пального і не тішить настільки жвавим управлінням. У базових Acura трохи більший перелік стандартного оснащення, але моделі вищої комплектації Honda Accord пропонують те саме.

Салон 

Салон Honda Accord розрахований на п’ятьох людей. Стандартно сидіння вкриті тканиною. Шкіряна обшивка, підігрів і вентиляція передніх сидінь, електропривод передніх сидінь, підігрів бічних задніх сидінь і шкіряне кермо стали доступними. Усі сидіння Honda гарантують надійну підтримку, простору в цілому достатньо, хоча високим пасажирам позаду варто берегти голову при посадці і висадці. Передбачено два повних набори кріплень дитячого крісла LATCH. Загалом, салон вирізняється приємною стилізацією та матеріалами оздоблення. Об’єм багажника становить 453 літри, що є хорошим показником для класу. Що правда, кришка багажника відкривається не надто широко, що може ускладнити завантаження і розвантаження великих речей. У базу всіх Accord входять 7.0-дюймовий дисплей, Bluetooth, USB порт і чотири динаміки стерео. Доступними є 8.0-дюймовий сенсорний екран, Android Auto, Apple CarPlay, a Wi-Fi точка, бездротова зарядка, навігація, більше USB портів, супутникове і HD радіо, система на 10 динаміків та люк даху. 

Відео тест-драйв Honda Accord 2020 року

Технічні характеристики 

Стандартним для Honda 2020 є 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 192 кінських сили і 260 Нм. Компонується він варіатором. Модель Sport можна доповнити шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрачає седан з базовим двигуном і варіатором 9.1 л/100км у місті, і 6.7 л/100км за його межами і 7.8 л/100км у середньому. Стандартним двигуном для моделі Touring став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили і 370 Нм. У пару йому дісталася автоматична коробка передач на десять ступенів. Витрата пального Honda Accord перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському та 7.4 л/100км заміському циклах. Нинішній Accord є одним з самих атлетичних седанів у класі з продуманим рульовим управлінням і мінімальним креном корпусу у поворотах. Він залишається спокійним і впевнено рухається по більшості поверхонь.

Безпека 

Моделі 2020 постачаються з трьома роками або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ятьма роками або 80.467 км пробігу гарантії на силовий агрегат. За результатами краш-тестів Honda Accord 2020 отримав п’ять з п’яти зірок від «Національного управління безпекою руху на трасах» США. У базу автомобіля увійшли камера заднього виду, автоматичне дальнє світло і набір «Honda Sensing» з попередженням про можливе зіткнення, автоматичним екстреним гальмування, адаптивним круїз-контролем, допомогою руху по смузі, попередженням про виїзд за межі смуги руху, функцією розпізнавання дорожніх знаків і системою попередження виїзду за межі дороги. Моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, передні/задні сенсори паркування і проекційна приладова панель на вітровому склі доступні окремо.

Розміри 

У довжину Accord має майже 488 см. Вага автомобіля становить від 1.420 до 1.555 кг.

Можливі комплектації 

Седан Honda Accord пропонується у п’яти комплектаціях: LX, Sport, EX, EX-L і Touring. Базова модель Accord LX постачається з 7.0-дюймовим дисплеєм, чотирма динаміками стерео, USB портом, Bluetooth, двозонним автоматичним клімат-контролем, тканинною обшивкою, колесами з легкого сплаву, камерою заднього виду, автоматичним дальнім світлом та набором безпеки «Honda Sensing». Модель Accord Sport додає Apple CarPlay і Android Auto, 8.0-дюймовий сенсорний екран, вісім динаміків стерео, шкіряне кермо, 12 режимів налаштування водійського сидіння, більші колеса з легкого сплаву і задній спойлер. Отримати з нею можна потужніший двигун, на додачу до якого гарантується люк даху, моніторинг сліпих зон і супутникове радіо. Крім того, можна замовити шестиступінчасту механічну коробку передач. Модель Accord EX отримала функцію дистанційного старту, неконтактний електронний ключ, супутникове і HD радіо, другий USB порт, підігрів передніх сидінь, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Доповнити її можна потужнішим двигуном та усіма опціями, які пропонуються для Sport. Модель Accord EX-L може похвалитися шкіряними сидіннями, чотирма режимами налаштування водійського сидіння і стерео на 10 динаміків. Пропонується потужніший турбодвигун. Топова модель Accord Touring гарантує 2.0-літровий турбодвигун, точку Wi-Fi, бездротову зарядку, навігацію, вентиляцію передніх сидінь, підігрів бічних задніх сидінь, передні/задні сенсори паркування, склоочисники з сенсорами дощу та проекційну приладову панель на вітровому склі. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q8 2020
Огляд тест-драйву: Audi Q8 2020
Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2020