Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2019

26 листопада 2018

Новий Kia Sorento 2019 це спроба компанії увійти до популярного сегменту компактних позашляховиків, де він змагатиметься з Honda Pilot, Toyota Highlander і Nissan Pathfinder. Творіння Kia трохи менше за суперників, але і ціну пропонує нижчу. Співвідношення ціна-якість зростає якщо подивитися на перелік стандартних та доступних елементів. Тішить вже навіть те, що позашляховик пропонує Apple CarPlay і Android Auto. На 2019 модельний рік усі Sorento постачатимуться з трьома рядами та сімома сидіннями. Іншими принадами наступаючого року стануть додаткові допоміжні функції, нова трансмісія і вражаюча аудіосистема «Harman/Kardon».

Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати невеликий позашляховик на три ряди з привабливою стартовою ціною, Kia Sorento 2019 модельного року вартий уваги. Ті, хто готові витратити трохи більше, можуть насолодитися додатковою потужністю V6 двигуна, вишуканим салоном і чималим запасом функцій комфорту, присутніми у комплектаціях Kia Sorento 2019 вищого рівня.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Позашляховик від Kia вміщує лише сімох пасажирів, але навіть за таких обставин третій ряд не надто просторий для дорослих. При бажанні отримати більше простору, варто розглянути варіанти Honda Pilot, Toyota Highlander і нового Volkswagen Atlas. При потребі отримати ще більше простору та можливість буксирувати помітну вагу, погляньте в сторону Chevrolet Tahoe, Ford Expedition чи Dodge Durango.

Нове у 2019 році

На 2019 рік Kia Sorento отримав переглянуті елементи спереду і ззаду, оновлений салон та декілька активних систем безпеки в якості опцій. Усі прийдешні моделі мають конфігурацію на три ряди і сім місць. Варіанти з V6 двигунами потішать новою восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. З силової лінійки зник 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун.

Враження від їзди

З відставкою 2.0-літрового турбодвигуна перед покупцем постає основне запитання, чи залишитися з базовим 2.4-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 188 коней, чи обрати доступний V6, який обійдеться дорожче, але вразить 290 кіньми. У базовій формі Sorento гарантує адекватний рівень потужності і кращий рівень економії пального. Але якщо бюджет дозволяє, все ж варто перейти до V6, завдяки якому можна отримати кращий водійський досвід. Особливо помітними додаткові конячки стають при русі вгору. Нова восьмиступінчаста автоматична коробка, яка йде у парі з V6, гарантує бажану плавність. Управління, підвіска і параметри ходу відповідають тому, що очікуєш від представника класу. Позашляховик не очолює сегмент, але і у кінці не плентається. Характеристики Kia Sorento 2019 можна назвати типовими. Моделі з повним приводом додатково отримують систему «Torque Vectoring Cornering Control», розроблену для покращення зчеплення і стабільності при входженні в повороти.

Найкращі характеристики

При сучасній залученості смартфонів в управлінні, що призводить до все більшого відсторонення водій від управління, Kia Sorento пішов іншим шляхом запропонувавши технологію, здатну попередити аварію. Для моделей EX і вище з V6 двигуном передбачена система автоматичного гальмування. Доповнена функцією виявлення пішоходів, вона сканує дорогу попереду і активує гальма в разі виявлення неминучого зіткнення.

Якщо ви не можете уявити життя без телефону, Sorento дає можливість не розлучатися з ним. Серед оновлень на 2019 рік передбачена поява Apple CarPlay і Android Auto в усіх моделях. Лише під’єднайте телефон і 7.0-дюймовий сенсорний екран відобразить основні додатки.

Детально про автомобіль Kia Sorento

Інтер’єр

Найбільшою зміною 2019 року стала конфігурація, нові моделі мають три ряди і сім місць. Раніше базові моделі пропонували два ряди і п’ять сидінь. Така зміна стане хорошою новиною для тих, кому потрібен додатковий простір. Ще однією позитивною новиною є те, що навіть без опційної шкіряної обшивки не варто турбуватися щодо очищення, адже навіть базові моделі отримали стійку до плям тканину. Перші два ряди тішать достатньою кількістю місця та комфорту, а от третій ряд сидінь краще залишити дітям. Позаду третього ряду вантажного простору не так вже й багато, але його можна скласти.

Відео тест-драйв Kia Sorento 2019 року

Екстер’єр

Позашляховик трохи освіжили, переглянувши елементи спереду і ззаду та розробивши нову конфігурацію головних фар. Кардинальних змін не спостерігається і це навіть добре. Усі Sorento від початку отримали привабливий, потужний дизайн. Моделі вищої комплектації підкреслюють своє положення бампером з нержавіючої сталі, чорною, металевою решіткою радіатора та хромованими рейлінгами даху. Дешевші моделі рейлінгів не мають, а найдешевша Sorento L позбавлена навіть акустичного вітрового скла та антени, присутніх в інших моделях. Діаметр коліс починається 17 і закінчується 19 дюймами.

Базова комплектація

Базова модель Sorento L постачається з функцією доступу без ключа, круїз-контролем, тканинною обшивкою, стійкою до забруднення, 17-дюймовими, легкосплавними дисками, камерою заднього виду та новим 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay/Android Auto і Bluetooth. Модель Sorento LX додасть два USB порти, моніторинг сліпих зон та акустичне вітрове скло. Моделі LX з V6 двигуном потішать новою трансмісією та двозонним автоматичним клімат-контролем.

Опційне обладнання

Модель Sorento EX мають шкіряну обшивку, електропривод сидіння переднього пасажира, 7.0-дюймовий цифровий дисплей між приладами, підігрів передніх сидінь, навігаційну систему, кнопкове запалювання, автоматичне затемнення дзеркала заднього огляду, протитуманні вогні та 18-дюймові, легкосплавні диски. Ця ж модель отримала такі системи безпеки як попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, попередження про залишення смуги руху та розумний круїз-контроль. Топова модель SX Limited вразить шкірою Nappa, 10 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння з пам’яттю, підігрівом та вентиляцією передніх сидінь, підігрівом керма і склоочисниками з сенсорами дощу. Ця ж модель може похвалитися аудіосистемою «Harman/Kardon» на 10 динаміків та бездротовою зарядкою. Окремими опціями стали панорамний люк даху та рейлінги даху для моделей нижчої комплектації.

Під капотом

Оскільки у 2019 році 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун перестане буде доступним, то обрати можна буде лише два силових агрегати. Базовим залишиться 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 188 кінських сил та 241 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Розгін відбувається за 10.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 12.3 л/100км у міському, 7.0 л/100км у заміському та 8.9 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом розгін відбуватиметься за 10.5 секунд. Витрата пального зросте до 12.4, 7.3 та 9.2 л/100км відповідно. Як альтернатива пропонується 3.3-літровий V6 двигун на 290 кінських сил та 345 Нм. Пару йому складає нова автоматична коробка передач на вісім ступенів.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW I3 2018
Огляд тест-драйву: BMW I3 2018
Огляд тест-драйву: Honda FIT 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda FIT 2019