Огляд тест-драйву: Lexus LX 2021

28 квітня 2021

Трирядний позашляховик Lexus LX 2021 може їздити туди, куди багато інших не ризикнуть. У той же час він забезпечує потрібну розкіш і вишуканість, коли доведеться змінити пригоди на розмірений круїз по асфальту. Будучи флагманом лінійки позашляховиків Lexus, трирядний LX має бездоганно продуманий інтер'єр і безліч стандартних розкішних функцій.

Купити новий автомобіль Лексус ЛХ 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

З іншого боку, елегантний салон - очікування від цього класу, тому LX не виділяється в категорії. Сидіння в третьому ряду тісні, вантажний простір нижчий середнього за розміром, а елементи управління інформаційно-розважальною системою можуть зводити з розуму.

Технологічно Lexus LX сильно відстає від конкурентів. Інші розкішні позашляховики вражають цифровими приладами, масажними сидіннями і новітніми передовими засобами безпеки водія, цей Lexus відстає. 

Нове в 2021 році 

Lexus LX - це не нове покоління, але зміни зовнішності сталися. Позашляховик виглядає свіжим завдяки спортивному пакету. Крім того, дебютувала обмежена серія LX Inspiration.

Кому варто купити? 

Автомобіль Lexus LX здатний долати бездоріжжя вдень та під'їжджати до червоної доріжки вночі. LX 2021 року поставляється з великим списком стандартних функцій, і ви, ймовірно, зможете отримати повністю специфіковану модель дешевше, ніж у більшості конкурентів іншого класу. 

Приймайте рішення купити Лексус ЛХ тільки після тест-драйву, на основі власних вражень. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Позашляховик Lexus прийшов в 2021 модельний рік з деякими змінами. Дизайнери додали пакети для спортивної та агресивної зовнішності з темними елементами кузова.

Новий Lexus LX 2021 року однозначно заслуговує на увагу, якщо ви доповните комплектацію пакетом зовнішнього оформлення. Якщо екстер'єр та інтер'єр не вражає, пошукайте б/у позашляховик минулих років випуску. 

Lexus LX або Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz GLS був повністю перероблений для 2020 року, і він виділяється в розкоші великих позашляховиків. Базова модель забезпечує завидну економію палива для сегмента, забезпечуючи при цьому швидше прискорення, ніж LX. Ви також можете вибрати один з двох двигунів V8 з подвійним турбонаддувом. Один з них видає понад 600 к.с. і дебютує в новому для 2021 року AMG GLS 63. Всі моделі GLS управляються з задоволенням, зберігаючи м'якість поїздки. 

У нього один з найкрасивіших салонів в класі, і він оснащений функціями, яких не пропонує LX, наприклад, Android Auto, Apple CarPlay і масажні сидіння. Ці конкуруючі позашляховики мають схожі цифри об’єму багажного простору і деякі проблеми з інформаційно-розважальною системою. Lexus виграє завдяки прогнозованій надійності, але позашляховик від Mercedes-Benz буде набагато кращим вибором.

Lexus LX або Toyota Land Cruiser

Lexus LX і Toyota Land Cruiser - продукти одного виробника, і у них багато спільного. Цей список включає в себе звичайну пару двигуна і трансмісії, ту ж систему повного приводу і конструкцію кузова на рамі, що нагадує вантажівку. Ви також знайдете схожі розміри сидінь і вантажного відсіку, а також аналогічний список функцій.

Однак у Тойоти є кілька переваг. У стандартній комплектації вона має три ряди сидінь і коштує дешевше, ніж Lexus. Land Cruiser може буксирувати більше, а його прискорення здається швидшим. На додачу до всього, інформаційно-розважальна система в Land Cruiser використовує сенсорний екран і являється більш зручною для користувача, ніж технологія в LX.

Салон

Lexus LX стандартно поставляється з двома рядами і п'ятьма сидіннями, але він також доступний в трирядній восьмимісній конфігурації. 

Салон дворядного LX неймовірно просторий. Але все ж місця для ніг в третьому ряду може не вистачати, а сидіння можуть здатися занадто низькими. 

Оглядовість чудова для великого позашляховика. Посадка водія - дуже пряма і владна.

Незважаючи на те, що Lexus LX 2021 - це не нове покоління і йому вже більше десяти років, LX як і раніше добре виглядає всередині. Всі матеріали відповідають класу люкс. 

Lexus LX в стандартній дворядній комплектації має 1520 літрів вантажного простору за задніми сидіннями. Це досить непогано для позашляховика з короткою колісною базою. Однак в іншому LX не виділяється серед розкішних великих позашляховиків ні об’ємом вантажного простору, ні ергономічністю. Сидіння другого ряду не складаються повністю в рівну підлогу.

У трирядних моделях за останніми кріслами ви отримуєте 460 літрів. Це поганий показник для класу. Більш того, третій ряд складається з боків вантажного відсіку, не дозволяючи вам використовувати всю ширину. Прибравши третій ряд, ви отримаєте багажник об'ємом 1170 літрів.

Кабіна позашляховика захаращена елементами управління, багато з яких призначені для бездоріжжя. Вони добре позначені, але з ними складно впоратися. Все, що не має кнопок, доведеться шукати в одному з найскладніших інформаційно-розважальних інтерфейсів. 

Ось ми і підійшли до найбільшого недоліку LX. На жаль, він присутній в більшості пропозицій Lexus - це інформаційно-розважальна установка Remote Touch. Замість сенсорного екрану ви використовуєте джойстик на центральній консолі для доступу до функцій на дисплеї. Така маніпуляція під час водіння сильно відволікає.

З іншого боку, великий інформаційно-розважальний дисплей має чітку графіку, і його можна розділити для відображення декількох вікон.

Є Bluetooth, але немає Android Auto або Apple CarPlay. Lexus надає всього кілька USB-портів і жодного для другого ряду. У цьому сегменті не можна зробити гірше. Проте якість звуку від опціональної стереосистеми Mark Levinson відмінна.

Відео тест-драйв Lexus LX 2021 року

Технічні характеристики 

Двигуни Lexus LX не вражають різноманітністю. Позашляховик оснащений єдиним 383-сильним 5,7-літровим V8. З цим двигуном працює восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Така пара непогано справляється з прискоренням автомобіля - 7.2 с до 100 км/ч. 

Lexus LX і економна витрата палива не мають нічого спільного. Позашляховику потрібно в середньому 15.0 л/100 км. Це один з найвищих і найнеефективніших показників. 

LX забезпечує приємну поїздку, легко долає нерівності дороги і зберігає комфорт пасажирів. Проте це найкраща частина його динаміки.

На малих швидкостях, наприклад, під час маневрування на стоянці, рульове управління вимагає великих зусиль. Також потрібні постійні коригування, щоб LX продовжував рухатися по прямій на швидкостях шосе. 

Незважаючи на всю критику на адресу Lexus LX, його технічні характеристики не такі погані. Постійний повний привід і кілька інших плюсів в сукупності роблять модель однією з кращих серед позашляховиків в своєму класі. У стандартній комплектації автомобіль поставляється з регульованою підвіскою, набором режимів для руху різними покриттями і камерою, яка дозволяє вам бачити перешкоди під днищем, до яких ви наближаєтесь. LX має дорожній просвіт 226 мм.

Безпека

Аварійні випробування позашляховика Lexus LX 2021 не проводилися. Це нормально для класу люкс. 

Розміри і вага 

LX має довжину 5.09 м. Споряджена маса становить 2721, а повна маса автомобіля - 3349 кг.

Можливі комплектації 

Lexus LX 570 2021 року поданий на ринку в одній добре оснащеній комплектації. У неї входять 5,7-літровий двигун V8, восьмиступінчаста автоматична коробка передач і постійний повний привід. 

Головне питання під час вибору: ви хочете дворядну чи трирядну версію? Трирядна модель пропонує деякі додаткові функції, такі як проекційний дисплей і стереосистему Mark Levinson, які недоступні в дворядній моделі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2021
Купити новий автомобіль Chrysler 300 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Порше Тайкан 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Taycan 2021