Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2019

6 вересня 2019

Моделі Mercedes-AMG GT належать до найбільш налаштованих на динаміку спортивних автомобілів серед німецьких брендів. До розкішних купе і кабріолетів у 2019 році приєдналися більш практичні версії з чотирма дверима. Усі GT за винятком базових моделей з чотирма дверима отримали V8 турбодвигуни з потужністю до 585 кінських сил. Автомобілі готові тішити своїх власників вражаючою швидкістю, неймовірним управлінням і маневреністю. Окрім цього, AMG GT гарантує вишукані дорожні манери і дуже високий рівень комфорту, очікуваний від Mercedes-Benz. Розглядаючи навіть базову модель, варто готуватися до шестизначної суми, яка, до того ж, швидко зростає при додаванні опцій. Все зазначене відносить Mercedes-AMG GT 2019 до класу високопродуктивних, розкішних автомобілів, де йому потрібно конкурувати з Porsche 911, Lexus LC і Aston Martin Vantage.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете отримати спокусливе купе або кабріолет з елегантним дизайном, сучасними функціями і системами та вражаючим запасом потужності, Mercedes-Benz AMG GT 2019 гарантує все це. Нове купе з чотирма дверима пропонує вищий рівень практичності.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть, якщо ви можете дозволити собі таку вартість, у класі за вашу увагу вже готові позмагатися Porsche 911, Lexus LC і новий Aston Martin Vantage.

Нове у 2019 році 

Основною новиною модельного року стала поява купе з чотирма дверима. Зі стилізацією, яка по виразності переважає навіть Mercedes CLS, новачок спокійно вміщує чотирьох дорослих, гарантуючи усі притаманні Mercedes-Benz елементи.

Враження від їзди 

Новий Mercedes-AMG GT це один з тих не чисельних, спортивних автомобілів, які пропонують вражаючу потужність і вишукані манери. Щось подібне можна було отримати від Chevy чи Dodge. Розгін відбувається неймовірно швидко, більшість моделей до сотні дістається до 4.0 секунд. Найповільнішою моделлю, якщо так можна сказати, стала AMG GT 53 з чотирма дверима, яка до 100 км/год розганяється за 4.5 секунди. Вражаючий старт це, звісно, не все, на що здатен автомобіль. Виразний GT знає, як підкорити найкрутіший поворот. У виконанні будь-яких завдань допомагають 4.0-літрові V8 турбодвигуни. Пару більшості двигунів складає швидка і плавна семиступінчаста автоматична коробка передач. У випадку моделей з чотирма дверима з’являється автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Якщо такого поєднання замало, рефлекси автомобіля можна покращити за рахунок функції «Dynamic Select», яка робить різкішим рульове управління і віддачу дроселя. Окрім вражаючої динаміки AMG GT тішить вишуканими манерами ходу, які роблять його придатним для повсякденного використання. У режимі «Comfort» купе перетворить будь-яку поїздку на задоволення, режими «Sport» і «Race», у свою чергу, задовольнять прагнення до швидкої і азартної манери їзди. Унікальною пропозицією для моделей з чотирма дверима стала система повного приводу 4Matic, яка покращує зчеплення як при швидкій їзді, так і при поганих погодних умовах. Технічні характеристики Mercedes-Benz AMG GT потішать навіть дуже вибагливих водіїв. 

Найкращі характеристики 

Яку б модель ви не обрали, готуйтеся до захоплених поглядів. Приємних відчуттів додасть можливість розповісти всім охочим про свій транспортний засіб. Спокусливі вигини і вражаючі пропорції, вдало поєднанні на видовженому капоті, візуально роблять автомобіль навіть дорожчим, ніж він є.  

Якщо ви розглянете більш практичну модель купе AMG GT з чотирма дверима, отримаєте можливість виїжджати прямо з міських вулиць на трек. Режим «Drift», доступний моделям GT 63 і стандартний для GT 63 S, перетворить повнопривідний автомобіль у задньопривідний, що дозволить подиміти колесами на треку. 

Детально про автомобіль Mercedes-AMG GT

Інтер’єр 

Купе і кабріолет Mercedes-AMG GT цілеспрямовано створювалися для двох людей з певним внутрішнім об’ємом. Матеріли виключно найвищої якості, а широка консоль має стільки елементів управління і перемикачів, щоб зробити салон AMG GT схожим на місце для пілота літака. 8.4-літровий дисплей високої роздільної здатності пропонує навігаційну систему, аудіо та іншу інформацію. Сидіння розміщені низько, але гарантують високий рівень комфорту і надійно утримують корпус. Об’єм багажного відділення становить 286 літрів. Якщо ви хочете отримати вишуканість дизайну і динаміку класичних моделей GT, але не готові відмовлятися від можливості розмістити позаду друзів чи сім’ю, крім того, потребуєте більш місткий багажник, нове купе з чотирма дверима те, що треба. Позаду передбачені два зручних сидіння для людей з досить високим зростом. 

Відео тест-драйв Mercedes-Benz AMG GT 2019 року

Екстер’єр 

Якщо описати зовнішність Mercedes-AMG одним словом, то це буде «неймовірний». Видовжений капот і поданий назад салон натякають на натуру автомобіля. Купе з двома дверима і кабріолет нагадують відому модель 300SL з 50-х років. Нове купе можна вважати найкращою спробою Mercedes вписати четверо дверей у кузов купе. Як і у випадку класичного дводверного купе, новачок отримав елегантний, видовжений капот і привабливу, вкорочену задню частину. Цікавим фактом нового купе стало те, що воно на декілька сантиметрів довше, ніж Mercedes-Benz CLS, але завдяки збалансованим пропорціям це неможливо помітити. 

Базова комплектація 

Модель початкового рівня купе GT 53 з чотирма дверима отримала дуже хороший перелік оснащення, до якого потрапили двозонний клімат-контроль, електропривод дверей багажника, універсальний відкривач гаражних дверей і підігрів передніх сидінь, оздоблених штучною шкірою «MB-Tex». Стандартні купе з двома дверима отримали 8.4-дюймовий центральний екран інформаційно-розважальної системи, нові купе з чотирма дверима потішать двома 12.3-дюймовими дисплеями високої роздільної здатності, один з яких для відображення показників приладів, інший для навігаційної системи та іншої інформації. Системами безпеки нових моделей стали автоматичне екстрене гальмування і моніторинг сліпих зон.

Опційне оснащення 

Моделі стандартних купе і кабріолетів отримали V8 двигуни, високопродуктивні гальма і підвіску. Що стосується загального переліку опцій, то, як і годиться для Mercedes, він чималий. Панорамний люк даху доступний як новим моделям, так і стандартним купе. Кабріолет постачається з системою «Airscarf» з обігрівачами на рівні шиї, всі моделі можна оснастити вентиляцією передніх сидінь. Меломанів потішить можливість отримати одну з найкращих аудіосистем «Burmester». Тим, хто регулярно застрягає у міських пробках або подорожує, у нагоді стане адаптивний круїз-контроль «Distronic» і система утримання смуги руху. Окрім іншого, базу чотирьохдверних моделей можна розширити за рахунок системи допомоги при зміні смуги руху. 

Під капотом

Базовим для класичних моделей купе став 4.0-літровий V8 турбодвигун на 476 кінських сил і 630 Нм. Компонується двигун семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін відбувається за 4.0 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 15.5 л/100км у міському, 9.1 л/100км у заміському і 11.4 л/100км у змішаному циклах. Одразу за ним йде ще один 4.0-літровий V8 турбодвигун, але на 522 кінських сили і 670 Нм. У пару він отримав ту саму коробку передач. Сотні автомобіль з ним досягає за 3.8 секунди. Витрата Mercedes-Benz AMG GT майже ідентична тому, що витрачає попередній двигун. Наступний V8 турбодвигун гарантує 557 кінських сил і 680 Нм. Відмітки у 100 км/год купе досягне з ним за 3.7 секунди, витративши 12.4 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим став 4.0-літровий V8 турбодвигун з 585 кінськими силами і 850 Нм. До сотні GT з ним домчить за 3.6 секунди, витративши 12.5 л/100км у змішаному циклі. На відміну від стандартних купе, нові моделі початкового рівні з чотирма дверима під капотом ховають 3.0-літрові чотирьохциліндрові турбодвигуни на 435 кінських сил і 520 Нм. Їм у пару дісталася автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Сотні купе досягає з ним за 4.5 секунд, витрачаючи 9.4 л/100км у змішаному циклі. Доступні новачкам і V8 турбодвигуни, перший з яких пропонує 585 кінських сил і 800 Нм. До сотні він може розігнати автомобіль за 3.4 секунди, витрачаючи 11.2 л/100км у середньому. Найпотужнішим став 4.0-літровий V8 турбодвигун на 639 кінських сил і 900 Нм. Йому вистачить 3.2 секунд, щоб розігнати купе. Витрата пального сягне 11.3 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln MKC 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKC 2019