Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2018

4 жовтня 2018

Сучасний Mercedes-Benz GLA-Class 2018 - це найменший і найбільш доступний кросовер німецького автовиробника. Компактний GLA належить до хвилі вишуканих кросоверів початкового рівня, конкуруючи з Audi Q3, BMW X1 і Infiniti QX30. Основними перевагами автомобілів цього сегменту є відносна доступність, якість і класовість. Як і суперники GLA, зважаючи на стилізацію, більше нагадують високий хетчбек, ніж традиційний позашляховик. Але це не заважає крихітному Mercedes вражати спритністю і пропонувати систему повного приводу. Крім того, у лінійці прихована чорна конячка, модель AMG GLA45 підготувала 380 кінських сил для вибагливих покупців.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати престиж, стиль, системи безпеки і всі переваги Mercedes-Benz, але не готові платити значну ціну, розгляньте GLA-Class 2018.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Стартова ціна Mercedes-Benz GLA-Class привертає увагу збалансованістю, але вона швидко зростає при додаванні опцій. А якщо у майбутньому ви плануєте чимало кілометрів намотувати по шосейним або бічним дорогам, чи перевозити чималий об’єм вантажу, варто розглянути варіанти Mercedes GLC і Lexus NX.

Нове у 2018 році

Компанія оновила GLA на поточний модельний рік, запропонувавши нове оздоблення передньої і задньої частин. У салоні з’явився 8.0-дюймовий центральний екран високої роздільної здатності. Двері багажного відділення, які до того мали лише електропривод, нині отримали опцію відкривання без рук. Тепер підтримуються як Android Auto, так і Apple CarPlay.

Враження від їзди

Невеликі розміри нового Mercedes-Benz GLA-Class роблять його дружнім до міського оточення, де легкість паркування і маневреність допомагають впоратися з повсякденними викликами. Саме у трафіку ви помітите функцію стоп/старт, яка зменшує потужність двигуна на холостому ходу. Запуск двигуна після зупинки не дуже різкий, але все одно помітний. Позбутися цього можна одним натисканням на кнопку. На відкритих дорогах GLA починає трохи нервувати, причиною тому стали невеликий розмір і колісна база. При приблизно семи секундах розгону до сотні кросовер не можна назвати повільним, але на швидкий транспортний засіб він не тягне. Інколи відчувається провал тяги на низьких обертах. Але як би там не було, створений для міських джунглів, GLA саме тут демонструє дива спритності і власний стиль їзди.

Найкращі характеристики

Ми живемо в еру автоматизації, це робить систему автоматичного екстреного гальмування «Active Brake Assist» як ніколи актуальною і необхідною для уникнення неприємностей, а, інколи, порятунку життя. У разі можливої небезпеки, автомобіль подає сигнал, а потім гальмує, якщо зі сторони водія не було прийнято жодних мір.

Якщо ви передбачаєте проводити немало часу у зупинках, вам знадобиться електронне стояночне гальмо. Одне натискання на кнопку активує гальма. Це дозволяє зняти ногу з педалі і розслабитися.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz GLA- Class

Інтер’єр

П’ятимісний салон GLA - це досить затишне місце. Зважаючи на невеликий розмір, очікувати значних об’ємів простору не доводиться, особливо позаду. Не дуже багато всередині і  відсіків для зберігання. Між тим, водієві пощастить опинитися у зручному кріслі з багатьма режимами налаштування. Принцип розміщення кнопок під 8.0-дюймовим центральним дисплеєм не вражає новизною, натомість всіма кнопками зручно користуватися. Елегантні вентиляційні отвори нагадують про те, що ви перебуваєте в салоні Mercedes. Об’єм вантажного простору становить майже 0.5 м3 з розкладеними задніми сидіннями і 1.2 м3 зі складеними.

Екстер’єр

Миловидний GLA можна класифікувати як кросовер, але не варто очікувати типової масивності. Компактний Mercedes-Benz GLA поєднує риси сучасного хетчбеку з кліренсом позашляховиків. Бажаючим отримати більше міці, варто розглянути пакет «Off-Road», який збільшує висоту автомобіля і додає декілька модифікацій. Якщо вам раптом не сподобається передня частина, її можна удосконалити з пакетами «AMG Line» і «Night».

Базова комплектація

Найдешевший GLA залишається представником Mercedes, тому пропонує чималий перелік привабливих функцій, до якого потрапили: 14 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, електропривод дверей багажника, двозонний клімат-контроль, автоматичний утримувач гальм, 8.0-дюймовий центральний дисплей і камера заднього виду. Стандартна аудіосистема складається з AM/FM/CD/HD радіо, двох USB-портів і Bluetooth. Щоправда за CarPlay/Android Auto доведеться доплатити. Про безпеку дбають система контролю стану водія, автоматичне екстрене гальмування та інші. Моделі GLA 4Matic, окрім системи повного приводу, гарантують наявність режими «Eco», «Comfort» і «Sport».

Опційне обладнання

Уваги покупця, безумовно, вартує натуральна шкіра замість «MB-Tex», так само як: моніторинг сліпих зон, функція відкривання багажника без рук, підігрів передніх сидінь, панорамний люк, навігація та універсальний відмикач гаража. Більшість з цих елементів розподілена по пакетам. Пакет «Driver Assistance» поєднує активний круїз-контроль і допомогу руху по смузі. Пакет «Park Assist» подбає про наявність: камери кругового огляду, функції автоматичного складання бічних дзеркал і електронного асистента «Parking Pilot». Доступною стала аудіосистема «Harman/Kardon» та точка 4G LTE Wi-Fi.

Під капотом

Нинішні GLA використовують 1.6 та 2.0-літрові турбодвигуни. Найменшим став 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 122 кінських сили і 200 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Розгін з приводом на передні колеса відбувається за 9.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 6.0 л/100км у змішаному циклі. З семиступінчастою автоматичною коробкою кросовер розженеться за 8.7 секунд, витративши 5.8 л/100км у змішаному циклі. Наступним йде 1.6-літровий турбодвигун на 156 кінських сил і 250 Нм. З семиступінчастою автоматичною коробкою розгін відбувається за 8.1 секунду, витрата пального обмежується 5.8 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом автомобілю вистачить 7.1 секунди для розгону при рівні витрати 6.6 л/100км у змішаному циклі. Моделі GLA250 дістався 2.0-літровий турбодвигун на 211 коней і 350 Нм. З приводом на передні колеса й автоматичною коробкою вона розганяється за 6.6 секунд, витрачаючи 6.0 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом варто очікувати на показники 6.6 секунд при розгоні і 6.6 л/100км витрати. Вражаюча модель AMG GLA45 пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 380 кінських сил і 475 Нм. Маючи стандартно повний привід, вона розганяється за 4.4 секунди, споживаючи 7.4 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2018
Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2018
Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2018