Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2018

29 жовтня 2018

Ідеальний для сімей, які шукають вишуканий, компактний кросовер Mercedes-Benz GLC пропонує потужні турбодвигуни, доступний повний привід та усі елементи класу люкс, які  можна уявити. Окремо представлений Mercedes-Benz GLC Coupe (купе), який щоправда пожертвував частиною вантажного простору заради привабливого профілю. Присутні у лінійці і надзвичайно продуктивні AMG GLC43 і GLC63. Зважаючи на те, що ми говоримо про Mercedes, то навіть базова модель такою не є. Її салон, до прикладу, перевершує те, що пропонують Audi Q5, BMW X3 і Lexus RX.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2018

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуках стильного, компактного кросовера з вишуканим салоном і позитивною динамікою, погляньте в сторону Mercedes-Benz GLC 2018, ціна якого теж приємно дивує.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Суперники від BMW пропонують більше вантажного простору. Якщо цей параметр є пріоритетним, погляньте в сторону більших Mercedes GLE і BMW X5.

Нове у 2018 році

Стандартними стали вогні наближення. У базу всіх моделей увійшов пакет «Storage» з кишенями на спинках сидінь, сітками для зберігання та функцією автоматичного опускання спинок задніх сидінь.

Враження від їзди

Перебуваючи за кермом Mercedes GLC, водій відчує типову, німецьку стабільність, доповнену маневреністю. Управління легке і швидке, а набір швидкості майже миттєвий. Турбодвигуни мають вдосталь потужності для виконання складних маневрів, включно з обгоном. Гідну пару двигунам складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів з плавними і своєчасними переходами. В разі використання системи «Dynamic Select Mode» і вибору режиму «Sport» або «Sport+», точки переходу передач стають більш помітними. На шосе GLC тішить плавністю ходу, хоча навколо бічних дзеркал відчувається вібрація, спричинена зустрічним вітром. Ще одним аспектом, який ми нажаль помітили, стала система стоп/старт, а точніше її нав’язливість. Але як би там не було, технічні характеристики Mercedes-Benz GLC потішать водіїв, навіть самих вибагливих з них.

Найкращі характеристики

Кожен GLC отримав систему «Dynamic Select», яка дозволяє обрати режим під настрій. На розсуд представлено п’ять режимів: Eco, Comfort, Sport, Sport+ і Individual. Останній дозволяє створити власну комбінацію налаштувань. Відповідно до кожного режиму змінюється поведінка двигуна, підвіски, трансмісії та керма.

Компанія пропонує чимало активних і пасивних систем безпеки для нових GLC. Однією з них стала камера кругового огляду. Вона полегшує процеси паркування і виконання маневрів. Водій отримує 360о огляду всього, що відбувається довкола.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz GLC- Class

Інтер’єр

Салон GLC можна вважати витвором мистецтва, неперевершеність якого не обмежується просто вдалим поєднанням надзвичайно м’якої шкіри, відполірованої деревини і високотехнологічних деталей. Основою інтер’єру став емоційний посил. Затишна атмосфера чудово співпрацює з сучасними акцентами. Функціональність салону важко порівняти з іншими транспортними засобами класу, так само як і якість деталізації. Всередині GLC розмістяться п’ятеро людей. Усі сидіння вражаюче зручні, позицію водія окремо винагороджено відмінною видимістю.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLC-Class 2018 року

Екстер’єр  

Кросовери GLC-Class 2018 більші ніж можуть здаватися. Автомобілі позбавлені навіть натяку на громіздкість або незграбність, вони виглядають солідно. Сучасні штрихи типу спокусливих вигинів і плавних ліній, можливо, не такі виразні як те, що пропонували попередні покоління, але вони точно виглядають привабливо. Сучасні напрямки дизайну бренду чудово вписалися у концепцію нових GLC. Діаметр коліс кросоверів починається 18 дюймами і закінчується 20. Бажаючим отримати матове покриття кузова, варто розглянути варіант Designo.

Базова комплектація

Моделі GLC пропонують чималий перелік оснащення. Окрім водійського сидіння з пам’яттю, автоматичного клімат-контролю, дзеркала з автоматичним складанням, електроприводу дверей багажника, камери заднього виду, GLC-Class отримали тачпад для роботи з інформаційно-розважальною системою. Не забули розробники і про безпеку, запропонувавши системи «Collision Prevention Assist Plus» та «Pre-Safe», які допомагають уникнути або зменшити наслідки зіткнення.

Опційне обладнання

Компанія не поскупилася на різноманітні опції і пакети, завдяки яким кросовери можна вдосконалювати досхочу. Так, на розсуд представлений варіант Designo з висококласним інтер’єром та екстер’єром. Окремо можна обрати шкіру, дерев’яні елементи і колір салону. Пакет «Multimedia» розширить комплектацію за рахунок навігації «COMAND», а пакет «AMG Line» подбає про наявність більш спортивної зовнішності. Пакет «Premium Driver-Assistance» потішить системою «Cross-traffic assist», активним моніторингом сліпих зон, системою утримання смуги руху і підсилювачем рульового управління.

Під капотом

Найменшим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 211 кінських сил і 350 Нм. З повним приводом розгін відбувається за 7.3 секунд, витрата пального перебуває на рівні 7.1 л/100км у змішаному циклі. Наступним йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун моделі Mercedes-Benz GLC300 на 245 кінських сил і 370 Нм. З ним кросовер до сотні розганяється за 6.5 секунд, витрачаючи 7.7 л/100км у змішаному циклі. Продуктивна модель GLC43 AMG потішить 3.0-літровим V6 турбодвигуном на 367 коней і 520 Нм. Сотня у даному випадку досягається за 4.9 секунд, витрата пального становить 8.7 л/100км у змішаному циклі. Більше потужності пропонує модель GLC63 AMG з 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 476 кінських сил і 650 Нм. Їй вистачає 4.0 секунд для розгону для сотні. Витрата пального перебуває на рівні 10.7 л/100км у змішаному циклі. Представлені у силовому переліку і дизельні турбодвигуни. Найменшим став 2.2-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 170 кінських сил і 400 Нм. Розгін з ним відбувається за 8.3 секунд, витрата пального становить 5.5 л/100км у змішаному циклі. Далі йде ще один 2.2-літровий турбодвигун, але на 204 кінських сили і 500 Нм. До 100 км/год кросовер з ним розганяється за 7.6 секунд, витрачаючи 5.5 л/100км. Найпотужнішим серед дизельних став 3.0-літровий V6 з 258 кіньми і 620 Нм. Сотні він допоможе досягти за 6.2 секунд, споживаючи 6.8 л/100км у змішаному циклі. Пару всім двигунам складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2018
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2018