Огляд тест-драйву: Smart Fortwo 2018

27 серпня 2018

Через два роки після дебюту абсолютно нового дизайну, двомісний Smart Fortwo 2018 робить радикальний крок, відмовляючись від бензинового двигуна і залишаючи лише електричну силову установку. Націлений транспортний засіб на міських завсідників. Пропонується Fortwo у трьох комплектаціях: Pure, Passion і Prime. Дві моделі вищої комплектації доступні у кузові кабріолет. Між тим, не найнижча стартова ціна і лише 93 км пробігу можуть відвернути покупців у сторону Nissan Leaf або Chevrolet Bolt, які витримують довші дистанції, пропонують кращі функції безпеки і гарантують кращий задній простір. На ринку представлено і чимало бензинових компактних автомобілів з меншими цінниками і важливою для міста спритністю.

Огляд тест-драйву: Smart Fortwo 2018

Вам сподобається

Якщо вашим пріоритетом є зайняти найвигідніше паркувальне місце, мініатюрні розміри Smart Fortwo стануть у нагоді. Салон стане приємним місцем перебування для двох людей, а незначний радіус розвороту позбавить зайвого клопоту при виписуванні маневрів.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібно більше простору, ніж для одного пасажира, розгляньте варіанти більших автомобілів з кращими результатами краш-тестів, які не потрібно заряджати кожні 90 км. Такими альтернативами можуть стати Nissan Leaf, Chevrolet Bolt і Volkswagen e-Golf.

Нове у 2018 році

У поточному році Smart приєдналися до Tesla, пропонуючи виключно електричні транспортні засоби. Хетчбек і кабріолет Fortwo позбулися бензинового двигуна. Решта лишилася незмінною.

Враження від їзди

Миттєва подача потужності електричних Fortwo призводить до швидкого розгону з місця, але у порівнянні з іншими автомобілями, які використовують електрику, швидкими їх назвати не можна. Мотор Smart у перерахунку продукує лише 80 кінських сил і 160 Нм. З пробігом у 93 км, хетчбек і кабріолет не заїдуть далеко на одній зарядці. Щоправда, навряд чи шанувальники подібних автомобілів сподіваються проїздити на одному заряді цілий день. Процес заряджання триває приблизно три години і вимагає зарядного пристрою з потужністю, не меншою від 240 Вт. Додаткова вага батареї і низька посадка позитивно відобразилися на стабільності ходу та управлінні. Тому в разі необхідності, Fortwo проїдеться і по шосе. При 6.9 метрах радіусу розвороту у маленького Smart немає проблем з обмеженим, міським простором. Технічні характеристики роблять Smart Fortwo типовим міським завсідником.  

Найкращі характеристики

Німецький автобудівельний концерн «Daimler» славиться своїми інноваціями в галузі безпеки, тож не варто дивуватися наявності у Fortwo каркасу безпеки «Tridion». Створений з високоміцної сталі, каркас гарантує, що маленький автомобіль витримає навантаження під час аварії.

Знайома ситуація, коли ви помічаєте ідеальне місце для паркування, але стати туди можна тільки після виписування неймовірних віражів? Що ж, з 6.9 метрами радіусу розвороту Fortwo про це можна забути.

Детально про автомобіль Smart Fortwo

Інтер’єр

Салон Fortwo виявився на диво просторим для двох людей, а комбінація з двох кольорів робить простір приємним і затишним. Матеріали тільки найвищої якості, а сидіння здивують рівнем комфорту навіть під час тривалих подорожей. Ідеальним, між тим, інтер’єр назвати не можна, оскільки кермо не налаштовується по куту і вильоту. Передбачений вантажний об’єм теж не вражає, багажник Smart Fortwo вміщує 260 літрів.

Екстер’єр

Модельна лінійка Fortwo виграла від оновлення стилізації, яка торкнулася як хетчбеку, так і кабріолету. Великі, круглі головні фари і решітка радіатора, яка наче посміхається при зустрічі, роблять автомобіль неймовірно милим. Завдяки збільшеній ширині, нинішні Smart виглядають солідніше, ніж представники першого покоління. У кабріолеті продуманий виріз у кришці багажника дозволяє сховати повздовжні бруси, коли водій хоче проїхатися з опущеним дахом.

Базова комплектація

Базова модель Pure постачається з автоматичним клімат-контролем, денними ходовими вогнями, багатофункціональним рульовим колесом, Bluetooth, камерою заднього виду і круїз-контролем. Система «Crosswind assist», яка протидіє боковому вітру, теж стандартна.  Електропривод вікон і керма увійшли у базу, чого не було у попереднього покоління. Модель Passion додасть: підігрів дзеркал, підігрів водійського сидіння і 15-дюймові колеса. Модель Prime отримала: підігрів обох сидінь, протитуманні фари, шкіряну обшивку, панорамний люк та сенсори дощу.

Опційне обладнання

Опції залежать від моделі, до їх числа належать: протитуманні фари з віражною функцією, відсік для смартфону, підігрів сидінь, панорамний люк, центральний підлокітник, аудіосистема «JBL» і 16-дюймові колеса. Пакет «Sport» додасть спортивну підвіску. Можна обрати різні кольорові схеми, змінюючи забарвлення каркасу безпеки і решітки радіатора. Пакет «Brabus Sport» пропонує занижену, переналаштовану підвіску і стилістичні елементи «Brabus». Для кабріолету можна обрати колір даху.

Відео тест-драйв Смарт Форту 2018

Під капотом

За потужність Fortwo відповідає єдиний електричний двигун на 60 кВт/год або на 81 кінську силу і 160 Нм. Компонується він редуктором. Про витрату пального у випадку з Smart Fortwo мова не йде. Однієї зарядки вистачає на 93 км. Процес зарядки триває приблизно три години. Сотні хетчбек і кабріолет досягають за 11.5 секунд. Привід тільки на задні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2018
Огляд тест-драйву: BMW X1 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X1 2018