Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2019

30 травня 2019

Новий Toyota Highlander це один з найпопулярніших варіантів для сімей. З трьома рядами і сімома або вісьмома місцями Highlander це просторий, функціональний і легкий в управлінні позашляховик. На 2019 рік пропонується декілька моделей, кожна з яких тішить високим рівнем безпеки завдяки гарному переліку систем і технологій. Базові моделі отримали чотирьохциліндрові двигуни, але якщо є можливість, варто одразу перейти до варіантів з V6 силовими агрегатами. Як альтернатива пропонується гібридна модель. Помітну конкуренцію творіння Toyota складає Honda Pilot, Volkswagen Atlas і Subaru Ascent. Єдине, що може розчарувати потенційного покупця, це не відсутність Apple CarPlay і Android Auto.  

Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте безпечний, надійний, практичний і зовні привабливий позашляховик на три ряди, Toyota Highlander 2019 року до ваших послуг. Транспортний засіб тішить легкістю управління, високим рівнем комфорту, в той час як доступні система повного приводу і гібридна силова установка стануть додатковими бонусами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібно дуже багато внутрішнього простору, Honda Pilot і VW Atlas стануть кращими варіантами. Для тих, хто не уявляє життя без смартфону, буде важко змиритися з відсутністю Apple CarPlay і Android Auto.

Нове у 2019 році

На поточний модельний рік позашляховик потішить хіба що незначними косметичними змінами. Так, можна розраховувати на чорну бічну панель корпусу і незначні зміни оптики.   

Враження від їзди

Основними перевагами Highlander є комфорт, висока водійська позиція і легкість управління. Якщо ви маєте певний запас бюджету, радимо оминути чотирьохциліндровий двигун базової моделі. Зверніть увагу на V6 або гібрид Toyota Highlander. У останньому варіанті V6 двигун у пару отримав електричний мотор. У будь-якому з останніх випадків можна розраховувати на пристойний показник розгону, навіть із повністю заповненим салоном. Не розчарує аспект економії, V6 витрачає 9.5 л/100км у змішаному циклі. Гібрид витратить 8.3 л/100км відповідно. Незалежно від силового агрегату кожен Highlander тішить відмінними манерами ходу. Він отримав хороше управління, невеликий радіус розвороту і комфортний і контрольований хід. Не такий атлетичний, як Mazda CX-9, варіант Highlander SE додає позитивних вражень з спортивно-налаштованою підвіскою.

Найкращі характеристики

Неважливо яку модель ви оберете, усі Highlander постачаються з вражаючим списком систем і функцій безпеки. Набір «Toyota Safety Sense» зробить все, починаючи виявленням пішохода на шляху і утримання автомобіля на смузі, закінчуючи попередженням про можливе зіткнення і, навіть, зупинкою. Свою роботу знає адаптивний круїз-контроль.

У автомобілі з трьома рядами у водія має бути досить сильний голос, щоб докричатися до третього ряду. Альтернативою може стати система «Driver Easy Speak», яка дозволяє легко спілкуватися з пасажирами позаду.

Детально про автомобіль Toyota Highlander

Інтер’єр

Салон Toyota Highlander 2019 має три ряди сидінь і може вмістити від семи до восьми людей. Якщо вам потрібна максимальна місткість, оберіть суцільне сидіння другого ряду. В іншому випадку є сенс розглянути варіант капітанських крісел, які гарантують вищий рівень комфорту. Обидва задніх ряди складаються майже повністю для збільшення кількості вантажного простору. Якщо ви не плануєте постійно використовувати третій ряд, складіть його і отримайте гарний багажник. Водійське сидіння пропонує досить високий рівень комфорту, крім того, в залежності від моделі воно може бути оздоблене тканиною або шкірою і доповнене функціями підігріву і вентиляції. Аспект практичності підвищують продумані відсіки, тримачі напоїв і USB порти. Усі Highlander отримали центральний сенсорний екран контролю аудіо і інформаційно-розважальної систем. Моделі нижчої комплектації пропонують 6.1-дюймову версію, в той час як вищі комплектації відкривають двері 8.0-дюймовим варіантам.

Відео тест-драйв Toyota Highlander 2019 року

Екстер’єр

Більшості зовнішність Highlander сподобається. Позашляховик вийшов достатньо великим, але не громіздким, масивним, але привабливим. Кузов Toyota Highlander трохи контрастує з заокругленими формами Honda Pilot. Нинішній Highlander виглядає більш традиційно. У передній частині виділяється велика решітка радіатора. Базові моделі їздять на 18-дюймових колесах, моделям вищої комплектації дісталися 19-дюймові версії. Усі моделі, окрім базової, отримали зручне віконце багажного відділення, що полегшує процес завантаження невеликих речей. Крім того, усі моделі, окрім базової, потішать електроприводом багажника.

Базова комплектація

Позашляховик пропонується у п’яти основних моделях, починаючи з LE. Базова модель постачається з функцією доступу без ключа, п’ятьма USB портами, інформаційно-розважальною системою Entune і 6.1-дюймовим сенсорним екраном і набором безпеки «Toyota Safety Sense». Модель LE Plus, яка йде наступною, пропонує електропривод дверей багажника з вікном, клімат-контроль трьох зон, 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, тканинну обшивку вищої якості і покращену версію інформаційно-розважальної системи Entune з 8.0-дюймовим екраном.

Опційне обладнання

Моделі XLE отримали шкіряну обшивку, навігацію, люк даху, електропривод сидіння переднього пасажира, систему комунікації «Easy Speak» та дзеркало заднього виду з автоматним затемненням. Варіанти SE включають спортивно-налаштовану підвіску, 19-дюймові колеса і затемнені акценти екстер’єру. Топові моделі Limited потішать моніторингом сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, підігрівом і вентиляцією передніх сидінь, аудіосистемою «JBL» і двома капітанським кріслами другого ряду. Моделі з V6 двигунами можна доповнити системою повного приводу. Крім того, комплектацію можна розширити за рахунок розважальної системи «Blu-ray», а моделі Limited доповнити панорамним люком і камерою заднього виду.

Під капотом

Базовим для моделей 2019 став 2.7-літровий чотирьохциліндровий двигун на 190 кінських сил і 252 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Розгін Toyota Highlander відбувається за 10.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 13.3 л/100км у міському, 9.9 л/100км у заміському і 7.9 л/100км у змішаному циклах. Більше уваги заслуговує 3.5-літровий V6 двигун у версії на 249 кінських сил і356 Нм. Сотні з ним позашляховик досягне за 8.7 секунд, витративши 12.8 л/100км у місті, 7.6 л/100км за його межами і 9.5 л/100км у середньому. Ще один 3.5-літровий V6 двигун пропонує 295 коней і 362 Нм. Витрата пального з переднім приводом становить 11.8 л/100км у місті і 8.7 л/100км за його межами. З повним приводом позашляховик витратить 12.4 і 9.0 л/100км відповідно. Гібридний варіант пропонує 3.5-літровий V6 двигун і електричний мотор, які гарантують 306 коней. У пару їм дістався варіатор. Привід гібридного Toyota Highlander стандартно повний. Витрата пального становить 8.1 л/100км у міському, 8.5 л/100км у заміському і 8.3 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2019
Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2019