Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2019

13 грудня 2018

Нинішній Volkswagen Jetta ознаменував четвертий десяток років існування, але у новій формі. Перебуваючи у сьомому поколінні, п’ятимісний седан постав перед нами з новим привабливим дизайном, покращеним переліком систем безпеки та сучасними технологіями. Бонусом стане збалансована стартова ціна. Суперниками Volkswagen є Honda Civic, Chevy Cruze і Nissan Sentra. Багато суперників мають кращі рейтинги продажів ніж у Jetta, але автомобіль не позбавлений шарму. Як один з найчастіше згадуваних, компактних седанів з Європи, Jetta пропонує приємний водійський досвід і сучасний дизайн.

Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати невеликий седан з приємними дорожніми манерами, новітніми технологіями, включно з Apple CarPlay/Android Auto, Volkswagen Jetta 2019 модельного року вартий уваги. Привабливості автомобілю додає тривала повна гарантія.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Суперники типу Honda Civic і Mazda3 гарантують не гірший водійський досвід, крім того, тішать кращим переліком двигунів, додаючи можливість обрати кузов хетчбек. А Hyundai Elantra і Kia Forte мають не менший термін гарантії.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік Jetta повністю оновили. Сьоме покоління стало на даний момент останнім, ознаменувавши 40 років існування. Сучасний седан трохи більший за попередників, має сучасні технології і пропонує допоміжні системи, типу адаптивного круїз-контролю, моніторингу сліпих зон та автоматичного екстреного гальмування. Вперше представлена більш спортивна модель Jetta R-Line.

Враження від їзди

Новий Volkswagen Jetta 2019 позбувся певних аспектів у порівнянні з моделями 2018 року, але хорошою новиною є те, що спритність нікуди не зникла. У небуття, тим часом, відійшли потужніший 1.8-літровий двигун та багаторичажна задня підвіска. Під капотом нових моделей прихований єдиний 1.4-літровий турбодвигун, завдяки якому розгін Volkswagen Jetta не є його слабкою стороною. Колишня підвіска була замінена простішою торсіонною балкою. Незважаючи на це, новий Jetta відчувається дуже жвавим і маневреним. Прискорення непогане, особливо у спортивному режимі, а управління гарантує знайоме «європейське» відчуття, яка асоціювалося з Jetta роками. Під «європейським» відчуттям ми маємо на увазі легкість і спритність, зокрема при входженні у повороти. Габарити Volkswagen Jetta дозволяють йому легко маневрувати на міських вулицях. Їзда навіть на шосейних дорогах залишається комфортною. Нова восьмиступінчаста автоматична коробка передач варта уваги. Переходи плавні і швидкі. Нова шестиступінчаста механічна коробка теж дуже приємна у використанні.

Найкращі характеристики

Її можна називати технологією, яка спустилася з розкішних, дорогих автомобілів. Цифрова приладова панель, яка дебютувала у Audi декількома роками раніше, стала доступною для Jetta. Вона замінює традиційні прилади 10.25-дюймовим екраном з різними конфігураціями, який здатний відображати дані навігації, аудіосистеми і, звісно, швидкість.

Так само вперше Jetta отримав аудіосистему «Beats». У той час як попередні версії системи страждали через надмірні баси, новий варіант тішить якістю і чистотою звучання.

Детально про автомобіль Volkswagen Jetta

Інтер’єр

Салон п’ятимісного Jetta залишається по європейськи простим. Елементи управління аудіо, клімат-контролю та решти виконані в мінімалістичному стилі, до того ж їх легко використовувати. Усі седани отримали центральний сенсорний дисплей. Моделі нижчої комплектації мають 6.5-дюймовий дисплей, моделі вищої комплектації можуть похвалитися 8.0 дюймами. Внутрішній простір вражаючий, він майже дотягує до рівня Honda Civic. У базовій S моделі сидіння оздоблені тканиною. Моделі SE, R-Line і SEL пропонуються з замінником, у той час як SEL Premium тішить шкірою. При майже 0.4 м3 багажник вміщує чимало речей. За потреби задні сидіння складаються у співвідношенні 60/40. Єдине, що може видаватися недоцільним, це полиця позаду сидінь, яка ускладнює видимість.

Відео тест-драйв Volkswagen Jetta 2019 року

Екстер’єр

Компактний Jetta довго вирізнявся з натовпу, не маючи якихось особливостей. Ви не побачите вражаючого дизайну або трендових елементів. І це не погано, особливо, якщо ви є шанувальником простих і зрозумілих ліній, які не виходять з моди роками. Кузов Volkswagen Jetta це приклад простоти і елегантності. Між тим, якщо придивитися, зміни стають помітними. Огортаюча решітка радіатора виглядає привабливо без зайвого пафосу. Одним з найцікавішим елементів стилізації стали заломи, які проходять майже вздовж всього автомобіля. Модель R-Line додає спортивних відчуттів за рахунок унікальної решітки радіатора і бампера та чорних капюшонів дзеркал. Моделі SEL Premium і the R-Line отримали протитуманні фари.

Базова комплектація

Навіть базова Jetta S постачається з кондиціонером повітря, електроприводом вікон і замків, світлодіодними фарами, 16-дюймовими колесами, 6.5-дюймовим сенсорним екраном з Apple CarPlay/Android Auto/MirrorLink, AM/FM радіо на 4 динаміки та Bluetooth. Щоправда за автоматичну коробку доведеться доплатити. Модель Jetta SE від початку має автоматичну коробку, так само як панорамний люк, обшивку зі штучної шкіри, підігрів передніх сидінь, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання та двозонний клімат-контроль. Більш того, вона має такі системи безпеки, як моніторинг сліпих зон та попередження можливого зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням.  

Опційне обладнання

Нова модель Jetta R-Line додасть електричний передній диференціал, 17-дюймові колеса та двотонне забарвлення сидінь. Модель SEL потішить цифровою приладовою панеллю, 8.0-дюймовим сенсорним екраном, аудіосистемою «Beats», адаптивним круїз-контролем, допомогою утримання смуги руху, автоматичним затемненням дзеркала заднього виду, світлодіодними проективними фарами та склоочисниками з сенсорами дощу. Топова SEL Premium отримала шкіряну обшивку, навігацію, підігрів і охолодження передніх сидінь, підігрів задні сидінь, 8 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння та підігрів керма.

Під капотом

Єдиним для моделей 2019 року став 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 150 кінських сил та 250 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Витрата пального Volkswagen Jetta перебуває на рівні 7.8 л/100км у міському та 5.9 л/100км у заміському циклах. Як опція пропонується восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Forte 2019
Огляд тест-драйву: Kia Forte 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2019