Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2020

11 лютого 2020

Сучасний Volkswagen Jetta 2020 року це непоганий компактний автомобіль. Сидіння зручні, а салон справляє непогане загальне враження. Доступна модель GLI потішить продуктивним двигуном і системою адаптивного управління ходовою частиною. Що стосується базового силового агрегату, то він програє більшості суперників. Представлені у класі і ті конкуренти, які пропонують більш вишуканий інтер’єр. 

Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2020

Нове у 2020 році 

  • Стандартною стала точка Wi-Fi
  • Моделі SEL дістався пакет «Cold Weather»
  • У базу SEL і SEL Premium увійшла бездротова зарядка
  • Скоротився термін гарантії 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У Jetta без сумніву є переваги, але рекомендувати його першим у настільки насиченому класі важко. Як Mazda3, так і Honda Civic гарантують більш вишуканий салон з якісними матеріалами і краще рульове управління.

Нове чи б/у авто? 

На 2019 модельний рік Jetta пройшов повний редизайн, тому не дивно, що на 2020 не передбачено значних змін. Не варто переплачувати за майже ідентичні моделі. Обравши, між тим, Jetta минулого покоління, зникає можливість випробувати нові переваги. Після оновлення седан зміг похвалитися збільшеною потужністю моделі GLI і появою 6.5-дюймового сенсорного екрану. Доступними стали попередження про виїзд за межі смуги руху, система утримання смуги руху, шкіряна обшивка, вентиляція передніх сидінь, підігрів керма та підігрів задніх сидінь. Новинками 2020 року стали точка Wi-Fi, пакет «Cold Weather» і бездротова зарядка.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Volkswagen Jetta чи Mazda3?

У Mazda3 менший салон і вище стартова ціна, але він все одно кращий, ніж Jetta. У Mazda потужніший двигун, а манера ходу більш атлетична і збалансована. На додачу саме він гарантує якісні матеріали оздоблення салону. Бонус, доступність кузова седан і хетчбек.

Volkswagen Jetta чи Honda Civic?

Сучасний Honda Civic це один з найкращих представників класу. Він отримав продумане рульове управління і економний двигун, який, між тим, не позбавлений бажаного рівня потужності. У базу Civic входить набір безпеки «Honda Sensing», який гарантує адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення та автоматичне екстрене гальмування.

Салон 

Салон Volkswagen Jetta 2020 розрахований на п’ятьох людей, сидіння зручні. Місця вистачить навіть дорослим, високим пасажирам. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Що стосується якості матеріалів, то тут складається двояке враження, оскільки можна натрапити як на приємне оздоблення, так і на твердий пластик. Тканинна обшивка і механічні режими налаштування сидіння водія є стандартними. Доступними стали штучна або справжня шкіра, 8 автоматичних режимів налаштування сидіння водія, шкіряне кермо, підігрів керма та спортивне кермо. Об’єм багажника становить 399 літрів. Задні сидіння за необхідності можна скласти у співвідношенні 60/40. Стовідсотковою перевагою автомобіля стала інформаційно-розважальна система з Android Auto і Apple CarPlay. Новий 6.5-дюймовий сенсорний екран миттєво реагує на запити, крім того, існують звичайні кнопки у центральній консолі. У базу седану також потрапили Bluetooth, два USB порти і стерео на 4 динаміки. Доступними є аудіо «BeatsAudio» з 8 динаміками, 8.0-дюймовий сенсорний екран, HD і супутникове радіо та навігаційна система.

Відео тест-драйв Volkswagen Jetta 2020 року

Технічні характеристики 

За потужність відповідає 1.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 150 кінських сил і 250 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрата пального Volkswagen Jetta становить 7.8 л/100км у місті та 5.9 л/100км за його межами. В якості опції пропонується восьмиступінчаста автоматична коробка. Минуле покоління Jetta було відомо атлетичною і навіть трохи спортивною манерою ходу. Нові седани зосереджені на комфорті пересування. Автомобіль вирізняється збалансованим управлінням.

Безпека 

У 2020 моделі Volkswagen постачатимуться з чотирма роками або 80.467 км пробігу лімітованої гарантії. Седан отримав п’ять з п’яти зірок від «Національного управління безпекою руху на трасах» США після проходження усіх краш-тестів. Базовим елементом безпеки є камера заднього виду. В якості опцій пропонуються попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду та автоматичне дальнє світло.

Розміри 

Довжина седана становить 469 см. Вага варіює від 1.310 до 1.485 кг. 

Можливі комплектації 

Новий Volkswagen Jetta 2020 доступний у п’яти основних моделях: S, SE, R-Line, SEL і SEL Premium. Базова модель S отримала тканинну обшивку, механічні режими налаштування водійського сидіння, задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40, 6.5-дюймовий сенсорний екран, стерео з 4 динаміками, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, точку Wi-Fi, два USB порти та камеру заднього виду. Доступними є восьмиступінчаста автоматична коробка передач і пакет «Driver Assistance» з попередженням про можливе зіткнення, автоматичним екстреним гальмуванням, моніторингом сліпих зон і попередженням про перехресний рух позаду. Стандартними для моделі SE є восьмиступінчаста автоматична коробка, панорамний люк, підігрів передніх сидінь, обшивка з штучної шкіри, двозонний автоматичний клімат-контроль та кнопкове запалювання. У базу седана також увійшли попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух позаду. Пакет «Cold Weather» доповнить комплектацію підігрівом керма і задніх сидінь та функцією дистанційного запуску. Модель R-Line до оснащення, яке є у SE, додає протитуманні фари, шкіряну обшивку керма, електронний механізм блокування диференціалу та унікальні елементи дизайну. Доступним залишається пакет «Cold Weather» і восьмиступінчаста акпп Volkswagen Jetta. Модель SEL постачається з підігрівом задніх сидінь, 8.0-дюймовим сенсорним екраном, HD і супутниковим радіо, аудіо «BeatsAudio» на 8 динаміків, 10.25-дюймовим цифровим дисплеєм, бездротовою зарядкою та елементами пакету «Cold Weather». Їй також дісталися склоочисники з сенсорами дощу, адаптивний круїз-контроль, система допомоги руху по смузі та автоматичне дальнє світло. Топова модель SEL Premium від початку оснащена 8 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, спортивними сидіннями попереду, навігаційною системою та більшістю елементів моделі SEL. Окремо представлений варіант Jetta GLI. Його обрати можна у S і Autobahn моделях. За його потужність відповідає чотирьохциліндровий турбодвигун на 228 кінських сил і шестиступінчаста механічна коробка передач. Перша модель гарантує точку Wi-Fi, стерео на 6 динаміків, спортивне рульове колесо, спортивні сидіння попереду з підігрівом, тканинну обшивку, механічні режими налаштування водійського сидіння, двозонний автоматичний клімат-контроль та кнопку запалювання. Стандартними також є склоочисники з сенсорами дощу, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Модель GLI Autobahn може похвалитися панорамним люком, 8 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, шкіряною обшивкою, вентиляцією передніх сидінь, аудіо «BeatsAudio» з 8 динаміками, 10.25-дюймовим цифровим дисплеєм, супутниковим радіо і бездротовою зарядкою.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2020
Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2020