Огляд тест-драйву: Volvo S60 2019

19 червня 2019

Розкішний, спортивний і нашпигований останніми системами безпеки Volvo S60 став помітним гравцем сегменту вишуканих седанів середнього розміру. Доступний він з трьома силовими агрегатами: 2.0-літровим турбодвигуном на 254 кінських сили, 2.0-літровим турбодвигуном на 320 кінських сил і 2.0-літровим турбодвигуном на 406 кінських сил. Абсолютно новий Volvo, третє покоління автомобіля, яке побачило світ на заводі у південній Кароліні, став приблизно на 12.7 см довшим за попередника, що позитивно відобразилося на внутрішньому просторі. Доступний седан через традиційних дилерів або сервіс з фіксованою ставкою «Care by Volvo». Суперниками новачка вважаються Alfa Romeo Giulia, Audi A4, BMW 3 Series, Lexus IS і Mercedes-Benz C300.

Огляд тест-драйву: Volvo S60 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте європейський седан середнього розміру з високим рівнем комфорту, вишуканою стилізацією, хорошим набором систем безпеки і спортивною динамікою, побудований у США Volvo S60 гарантує все це.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Хоча S60 і почувається наче вдома на звивистих дорогах, йому бракує бажаної віддачі і зворотного зв’язку, скажімо, BMW 3 Series чи Mercedes C300.

Нове у 2019 році

Абсолютно все. Седан Volvo S60 це абсолютно новий автомобіль, який отримав фірмове шасі «SPA», яке вже зустрічається у XC90 і S90. Незалежну підвіску на здвоєних паралельних А-подібних важелях використали замість стійок MacPherson. Багатоважільна задня підвіска обзавелася поперечною композитною листовою ресорою.

Враження від їзди

Нам пощастило опинитися за кермом моделі S60 R-Design з повним приводом і 2.0-літровим турбодвигуном на 320 коней з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Автомобіль Volvo S60 виглядає чудово, вдалий редизайн, який, тим не менше, не змінив фірмових ліній S60. Крім того, седан виглядає солідно, затишний і просторий салон з панорамним люком. Рульове управління з електричним підсиленням відчувається досить природно. Хороший контроль рухів корпусу допомагає невеликому Volvo залишатися стабільним на звивистих дорогах. У ситуації проходження крутого повороту особливо допомагає гостріша реакція дроселя і трансмісії у режимі «Dynamic». Продуманий T6 двигун гарантує хороший запас потужності з мінімальною турбо ямою. Крім того, під час швидкого набору швидкості у рульовому колесі не відчувається паразитного підрулювання. Восьмиступінчаста акпп Volvo S60 працює плавно.

Найкращі характеристики

Дві нові моделі S60 доступні через сервіс «Care by Volvo», план на 24 місяці, в якому щомісячний платіж за всі послуги покриває все, від обслуговування та страхування до 24/7 обслуговування клієнтів. Підписники навіть можуть змінити автомобіль і підписатися на новий 24-місячний план вже після 12 місяця з дня укладання угоди.

Детально про автомобіль Volvo S60

Інтер’єр

Салон нового Volvo S60 2019 виконаний у типово скандинавському стилі, тобто все елегантно лаконічне. Важливу роль відіграє 9.0-дюймовий екран Sensus, проведіть по вертикальному екрану в одну сторону і побачите 19 функцій автомобіля, все від режиму «ESC Sport» і активних віражних фар до круїз-контролю і інформації про дорожні знаки. Проведіть по цьому екрану в іншу сторону і побачите 22 елементів, від налаштувань стерео і Bluetooth до «Spotify» і «Pandora». З одного боку Sensus допомагає прибрати все зайве з приладової панелі, з іншого змушує водія часто відволікатися від дороги. Позитивною новиною стане те, що екран був оновлений задля швидшого завантаження, швидшого відображення картинки камери заднього виду і поліпшення роботи навігації.

Відео тест-драйв Volvo S60 2019 року

Екстер’єр

З заниженим капотом і вкороченою задньою частиною Volvo S60 2019 виглядає сучасно, відповідаючи всім канонам Volvo. Особливої уваги заслуговують скульптурні елементи капоту і крил автомобіля, так само як фірмові головні фари «Молот Тора». Позаду виділяються два хромованих вихлопних патрубки і світлодіодні вогні, які підкреслюють ширину новачка. Якщо у когось виникнуть сумніви щодо марки автомобіля, їх розвіє велика емблема у центрі діагональної лінії решітки радіатора.  

Базова комплектація

Сучасний S60 доступний у трьох моделях, кожна з яких оснащена сенсорним екраном Sensus Connect. Модель Momentum з двигуном на 254 кінських сили пропонує систему «City Safety» з функцією «Steering Support», яка працює для зменшення або запобігання нещасних випадків на перехрестях з пішоходами, велосипедистами та великими тваринами. Також стандартними для цієї моделі стали панорамний люк і 18-дюймові колеса. Модель Inscription, якій теж дістався двигун на 254 коней, додає хромове оздоблення вікон, клімат-контроль чотирьох зон і електропривод передніх сидінь. Перейшовши до R-Design, ви отримаєте чорне оздоблення вікон, капюшонів дзеркал і решітки радіатора, шкіряні спортивні сидіння і рульове колесо «R-Design», огорнуте перфорованою шкірою.

Опційне обладнання

Найпомітнішим став пакет «Advanced», який пропонує віражні фари, омивачі фар високого тиску, проекційну приладову панель на вітровому склі, світлодіодні протитуманні вогні, камеру для паркування з оглядом на 360о і систему «Pilot Assist». Пакет «Premium» додає зовнішні дзеркала з автоматичним затемненням і складанням, компас у дзеркалі заднього виду, передні і задні сенсори паркування, систему попередження про сліпі зони, попередження про перехресний рух позаду і функцію відкривання багажника без рук. Вартує уваги пакет «Multimedia», який окрім 12.3-дюймової цифрової комбінації приладів і навігаційної системи включає аудіосистему «Harman Kardon» на 13 динаміків. Ентузіасти можуть розглянути опцію спортивного шасі.

Під капотом

Усі двигуни Volvo S60 це 2.0-літрові чотирьохциліндрові силові агрегати з достатнім запасом потужності. Базовим став турбодвигун на 254 кінських сили і 350 Нм. Компонується він, як решта двигунів, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 9.8 л/100км у міському, 6.5 л/100км у заміському і 8.4 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде турбодвигун на 320 кінських сил і 400 Нм, так званий T6. З ним витрата пального сягає показників 11.2 л/100км у місті, 7.4 л/100км за його межами і 9.4 л/100км у середньому. Найпотужнішим став T8 двигун на 406 кінських сил і 400 Нм. У цьому випадку мова йде про повний привід.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW M6 2019
Огляд тест-драйву: BMW M6 2019
Огляд тест-драйву: Acura TLX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura TLX 2019