Огляд тест-драйву: Volvo V60 2018

31 травня 2018

Якщо зважати на вподобання сучасних покупців, то більшості універсали не подобаються, щоправда вони ще не бували за кермом Volvo V60 2018. Поєднуючи шведську елегантність з привабливою зовнішністю і продуктивністю, V60 ідеально пасує міським мешканцям, які потребують максимум внутрішнього простору, але не готові миритися зі значними розмірами і незграбним управлінням деяких позашляховиків. Ентузіастам до смаку припадуть понад 300 коней Volvo V60 Polestar, а шанувальникам вихідних на природі сподобається додатковий дорожній просвіт і система повного приводу V60 Cross Country 2018. Якщо ви розглядали варіанти BMW 3 Series Gran Turismo і Audi Allroad, поглянути в сторону нового і більш дешевого V60 буде не зайвим.

Огляд тест-драйву: Volvo V60 2018

Вам сподобається

Якщо з одного боку ви хочете отримати місткий позашляховик, а з іншого хотіли б насолодитися спортивною динамікою європейського седану, V60 до ваших послуг. Відмінна репутація безпеки і приваблива зовнішність стануть приємними бонусами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На ринку представлені повноцінні позашляховики з більшим внутрішнім об’ємом, кращим запасом потужності, до того ж, ви можете залишитися з сімейством Volvo. Сучасні V90 і V90 Cross Country пропонують ідентичні універсалу елементи, але у більшій упаковці.

Нове у 2018 році

У поточному році базовою моделлю стала Dynamic. Було реорганізовано декілька пакетів задля більш привабливої ціни. До того ж, на початку 2019 року очікується поява нового вольво в60.  

Враження від їзди

У сучасному Volvo V60 можна знайти все, чого очікуєш від хорошого спортивного седану, а саме комфорт під час тривалих подорожей по шосе і маневреність при входженні в круті повороти. Там, де закінчується асфальтоване покриття, наче вдома почуватиметься V60 Cross Country з 20.0 см дорожнього просвіту. Це більше, ніж у Audi Allroad або VW Alltrack, але менше, ніж у Subaru Outback Touring. Зрівнятися з BMW 3 Series харизматичний V60 не може, але розгін, управління і гальмування відносять його до категорії продуктивних автомобілів. Сучасному Volvo V60 технічні характеристики дозволяють доставляти водієві приємний досвід. Доповнюють все це полегшені, високо компресійні чотирьохциліндрові двигуни. Їх віддача тішить набагато більше, ніж очікуєш від 2.0-літрової конфігурації. Базова T5 модель гарантує 250 кінських сил, у той час, як Polestar T6 вразить 362 кінськими силами. Пару їм складає єдина восьмиступінчаста автоматична коробка передач Geartronic.

Найкращі характеристики

Хоча з назви «Drive-E» може здатися, що це нова гібридна система шведського виробника, насправді перед нами сімейство двигунів, які працюють на звичайному паливі. Між тим, характерною рисою силових агрегатів стали вражаюча потужність і економічність.

При додаткових 6.6 см дорожнього просвіту і системі повного приводу «Haldex» V60 Cross Country легко впорається з не дуже значним бездоріжжям і сніговими заметами.

Детально про автомобіль Volvo V60

Інтер’єр

Не дивно, що V60 має шведську витонченість і простоту, які протягом багатьох років асоціюються з автомобілями Volvo. Нам доведеться трохи зачекати, щоб насолодитися принадами салону і сучасними технологіями нового підряду автомобілів XC90 і V90, між тим, нинішній V60 не втрачає привабливості. Усі моделі вміщують п’ятьох людей і мають прості у використанні елементи управління. Оскільки перед нами універсал, то можемо насолоджуватися внутрішнім простором Volvo V60, багажник якого поглине ще більше, якщо скласти заднє сидіння.  

Екстер’єр

Вкрай вірогідно, що маємо справу з найпривабливішим Volvo серії «60», до якої входять седан S60 і позашляховик XC60. Універсал має витончений та елегантний профіль з похилою лінією даху за рахунок чого збільшується вантажний простір. Версія Cross Country трохи вища, і як результат, маємо більш масивну зовнішність.

Базова комплектація

Стандартний V60 пропонується у трьох комплектаціях: Dynamic, R-Design і Polestar. Вищий V60 Cross Country постачається лише у двох. Модель початкового рівня отримала: вісім автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, шкіряну обшивку, електропривод люку, 18-дюймові колеса, автоматичний двозонний клімат-контроль, аудіосистему з 8 динаміками і 7.0-дюймовим командним екраном, Bluetooth, USB-порт та точку Wi-Fi. Про безпеку дбають: автоматичне гальмування на низьких швидкостях, автоматичне дальнє світло, активні віражні і задні протитуманні фари.

Відео тест-драйв Вольво В60 2018

Опційне обладнання

Переходячи від комплектації до комплектації, ви отримуватиме помітно кращий список оснащення. Додатковими елементами стали: аудіосистема «Harman/Kardon», підігрів передніх і задніх сидінь та дистанційний ключ для гаражних дверей. До переліку опційних систем допомоги і безпеки увійшли: адаптивний круїз-контроль, система попередження про зіткнення з автоматичним гальмуванням і виявленням пішоходів, моніторинг сліпих зон, система утримання смуги руху і сенсори паркування. Окремо пропонуються спортивне шасі та рейлінги даху. Система повного приводу, яка увійшла у базу Cross Country, пропонується як опція для моделей нижчої комплектації.

Під капотом

Усі силові агрегати V60 це 2.0-літрові чотирьохциліндрові двигуни. Але їх можливості значно перевищують розмір. Турбодвигун моделі T5 пропонує 250 кінських сил і 350 Нм, яких вистачає на розгін за 6.7 секунди. Витрата пального становить 6.5 л/100км у змішаному циклі. Привід у даному випадку стандартно передній. У випадку моделі T6 маємо 310 кінських сил і 400 Нм. Розгін відбувається за 5.8 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 9.8 л/100км у міському, 5.9 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах. Це й же двигун потішить вражаючими 362 кіньми для Polestar, розганяючи її до сотні за 4.5 секунди. На деяких ринках універсали доступні з дизельними двигунами. Так, модель D3 це 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 150 кінських сил і 320 Нм. Розгін з ним відбувається за 9.9 секунди, витрата пального обмежується 4.6 л/100км у змішаному циклі. Більше потужності, а саме 190 кінських сил і 400 Нм, пропонує дизельний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун D4. Йому вистачає 7.9 секунди для розгону до сотні. Витратить з ним V60 4.5 л/100км у змішаному циклі. Масивніший Cross Country доступний з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 245 кінських сил і 350 Нм. Відмітки у 100 км/год універсал досягає за 6.6 секунди. Витрата пального становить 8.7 л/100км у місті, 5.4 л/100км за його межами і 6.6 л/100км у середньому. Пару двигунам складає автоматична коробка передач на вісім ступенів.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2018
Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2018
Огляд тест-драйву: Kia Soul 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Soul 2018